Petice Za zrušení soukromých exekutorů

Quoted post

Elen

#292 Re: Vladimír Kolář - dotaz

2012-01-09 23:49

#217: Elen - Vladimír Kolář - dotaz


#217
Vladimír Kolář - dotaz

2012-01-06 18:04

Pane Koláři, zajímá mě jak se naloží s touto peticí. Komu se odešle a jaké jsou možnosti na úspěch ve prospěch občanů. Kde a jak se dozvíme výsledky. Bude tato petice medializovaná? Předem děkuji za zpětnou vazbu. 
Elen

 

Odpovědi

VLK

#376 Re: Re: Vladimír Kolář - dotaz

2012-01-24 01:34:09

#292: Elen - Re: Vladimír Kolář - dotaz

omlouvám se dlouho jsem tady nebyl. Doporučuji sledovat http://www.facebook.com/groups/258890107463993/

toto je pokračování papírové podoby petice online, pravděpodobně dojde opět k předání do PS ČR společně s formulováním požadavků na změny zákonů.

Vkládám informaci od Ludmily Pachtové z Facebooku (předala papírovou podobu petice do PS ČR):
Zprávy z projednávání novely v Ústavně-právním výboru dne 18.1.2012.
O naší petici a našem občanském odporu a že by občané něco psali poslancům, nebyla ani zmínka. Bylo konstatováno, že nařízených exekucí je více jak 7OOOOO ročně přímo přes exekutory a více jak 30000 přes soudy. (Zatím si občan může vybrat.) Ani jeden poslanec se nepozastavil nad hrozivou skutečností, že toto je 8 procent obyvatelstva, které nemá na úhrady, a také nad faktem, že tento počet se bude raketově zvětšovat. Odpor vyjádřil pouze Stanislav Křeček a jakýsi pán zastupující kontrolu exekutorů. Jakási paní zastupující skupinu veřejného ochránce sdělila návrh, který by změkčoval zákon tak, že by při obstavení účtu bylo ponecháno dispoziční právo s dvojnásobkem životního minima. Jinak rozmazlená zlatá mládež, která nikdy nepracovala (ODS- Korbel- Ministerstvo spravedlnosti, ODS-Staněk, VV - Suchá, předsedkyně exekutorské komory, Polčák-TOP09, atp. si pochvalovali, jak to ti exekutoři dělají dobře, a jak tato novela přinese ještě zlepšení. Poukazovali na to, jak ti soudci to dělají špatně a zdržují, zatímco ti exekutoři jsou svižní, že je to chyba dlužníků, když nechtějí platit.
Vůbec si nepřipouštěli, že by chyba mohla být v tom, že není dost práce, že je chyba také v odměňování, že jsou profese, které jsou přeplácené, a naopak, ani skutečnost, že se maximálně rozmohlo sobectví, karierizmus k hvězdným výšinám dosahovaný pomocí lží, pomluv druhých a tlachání prázdných slov jak oni sami činí). Nenávistně pěly své ódy na tu společensko havěť, která nechce platit dluhy.
Pokračování odložili na další schůzi Ústavně právního výboru.