Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#579

2011-12-28 01:57

Letiště Praha - Ruzyně by mělo zůstat pod tímto názvem i nadále. Desítky milionů lidí z celého světa se setkalo s tímto jménem za dobu více než 80 let jeho existence,a proto je vysoce nežádoucí ho měnit. Pod tímto názvem dosáhlo i vysokých ocenění od cestující veřejnosti i dle hodnocení světových letišť agenturami.
Jsem již stár a z letiště jsem odlétal asi 200 krát do různých zemí. Stejněkrát jsem se vždy velice rád na toto letiště vracel. Při letech s ČSA navíc za dojímavé hudby ze Smetanovy "Mé vlasti". Rád bych proto popřál štastné návraty svým potomkům i všem dobrým lidem.

Odpovědi

Josef Bek

#591 Re: Smetanova Vltava je OK v harmonii s Havel Airport

2011-12-28 04:13:52

#579: -

Ruzyně byla, pro demokratické Čechy, po dlouhá destiletí symbolem vězení a jen vyvolení měli Ruzyň spojenou s cestováním, zejména do lido.demo spřátelených Zlatých písků nebo do Soči či Moskvy.

 

Otevřením se světu, za což Havel oproti 99,99 procentům spoluobčanů více osobně a po desetiletí bojoval, svět má problém s výslovností Ruzyně, navíc Havel Airport, jako JFK Airport, Charles de Gaulle Airport or Reagan Airport, jde nejen snáze vyslovit ale hlavně evokuje to jméno významných prodemokratických politiků.

 

Takže je to celkem jasné.