MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#129051 Re: Re:

2018-04-06 10:54

#129044: - Re:  

     Mediální magnát se navenek zdá čitelný.  Má PR fasádu.  Navenek je i čistý, protože dokáže potlačit  negativní zprávy o sobě. Snad s výjimkou zpráv vyšetřování policejního.  Vyhovuje existující objednávce voliče,  od voleb k volbám frustrovanějšího stále odpudivějšími výsledky kocourkova a hulvátova stále nestabilnějších koalic  početnějších a méně důvěryhodných spolků. 

     Není v tom bez viny i velmi neblahý vliv  poměrného volebního systému.  Ukazuje se, že čím vícemandátovější volební obvody,  tím kontraproduktivnější výsledky. 

     Nejlépe fungující demokracie používají  výhradně  volební obvod jednomandátový. A dokonce i s poloviční délkou mandátu. Je tomu tak proto, že voliči  umožňuje efektivně vybrat nejlepší řešení aktuální situace. Korigovat, a dost rychle,  chybující politiky. S tím souvisí i to, že v tomto případě jsou kandidáti nuceni daleko pečlivěji promýšlet svá hesla, tj. programy. To znamená, že zvítězí někdo, kdo přemýšlí, a přemýšlí správně.  

      O to konec konců  jde od samého začátku.   

      Je bez debaty, že Babiš přemýšlí. A ne dočista špatně, protože jakeš takeš funguje. Toto je jeho vlastní, a největší plus.   Ti ostatní se v přemýšlení zpravidla nějak zvlášť nepřetrhnou, a - leckdy v tom nejsou ani žádní velcí přeborníci.

      Největší problém s Babišem  vězí v tom, čím se nejvíc honosí.  Podívejme se blíže na to, které že státy jsou řízeny jako firma.  Jsou dlouhodobě úspěšné?

      Pohlédneme-li na seznam takových států, nedokážeme se zbavit pocitu, že tato myšlenka je chybná.

       Ale to je teprve začátek.  Pokud nedojde v tomto směru k opravě, a to nedojde, nastane kumulace a lavinové řetězení dalších, opět neopravitelných chyb. Katastrofický vývoj. Tečka. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#129053 Re: Re: Re:

2018-04-06 11:44:18

#129051: - Re: Re:  

Je to tak, jak píšete, ve všem souhlasím.... ale ... říkejte něco volovi o sobotě..