MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#124726 Re: Re: Rusofobní zrůdy na šibenici - právo a spravedlnolst!

2018-02-02 11:44

#124723: Evropan - Re: Rusofobní zrůdy na šibenici - právo a spravedlnolst!!

 

Ano, právník Jan Šťovíček je expert na mezinárodní sportovní právo. V Londýně 2012 vyhrál u sportovní arbitráže CAS spor o připuštění distancovaného kajakáře Jana Štěrby na hry. O čtyři roky později zastupoval Martinu Sáblíkovou u Mezinárodní sportovní arbitráže v Riu de Janeiro...
 
 
Äle co jsi ty? Rusofobní hovno, které nemá argumenty, tak se klasicky pokouší o zoufalý útok na nezávislého experta, který se problematikou zabývá. Na to ale nemáš, ty zoufalé rusofobní hovno!  :-) 
 
 

Odpovědi

Evropan

#124731 Re: Re: Re: Rusofobní zrůdy na šibenici - vzkazuje russká ambasáda?

2018-02-02 13:52:00

#124726: - Re: Re: Právo a spravedlnolst! 

Ano, kajakář Štěrba. Se Sáblíkovou na kole, co si pamatuji, to ale nějak nedopadlo. Každopádě ani vodní sporty ani cyklistika na zimní olympiádu podle mě nepatří.

Samozřejmě zcela objektivně se to má tak, že je to bitva právníků, která nemá se skutkovou podstatou příliš společného. Proč je třeba David Rath na svobodě, když ho chytili s úplatkem v ruce a jsou svědci, kteří dokládájí, že se v kauze středočeských dotací uplácelo. Taktéž arbitrážní soud v Lausanne ani tak nehodnotil, jestli jsou sportovci, kteří se odvolali čistí, ale zkoumal pouze to, jestli jsou důkazy proti nim dostatečné. Takové rozhodování není nikdy dostatečně objektivní a soudy často rozhodují tak, aby se nepoškodil osobní zájem dotčeného. Rozhodně nepostupují tak, aby upřednostňovali mezinárodní chartu sportovců či aby dbali na čistotu sportu. Z celkem 42 sportovců, kteří se k soudu v Lausanne odvolali, soud také vyhověl ve 28 případech. Znamená to, že z celkem 43 potrestaných u 15 sportovců vinu svým způsobem potvrdil.

Obecně se dá celý průšvih v Soči jen těžko soudit. Sportovci věděli, že jsou zapojení do státem organizovaném podvodu. Někteří se nezapojili a ti nejsou dotčeni distancem. Nakolik ti ostatní souhlasili dobrovolně nebo nedobrovolně, to ví pouze oni. To, že se manipulovalo se vzorky moči sportovců je doložený fakt, ale soudy nedokáží prokázat, že o tom sportovci věděli. Proto z nich "kladbu" snímá, ale rozhodně to neznamená, že byli čistí. Tu skvrnu na čistotě olympiády má ale pochopitelně russké vedení a to má vinu na tom, že olympiáda v Soči se bude řadit k těm nepovedeným (slušně řečeno).

A abych odpověděl na tvoji otázku, jejíž znění si zjevně konzultoval s odborníky na vulgarity, tak já jsem jenom fanouškem sportu, ale v této věci mám k dispozici stejné informace, jaké má pan Šťovíček. jemu ve vyjádření také nešlo o čistotu rusských sportovců, ale pouze hodnotil to, jestli byly důkazy proti nim dostatečné. On soudí, že nebyly a že soud v Lausanne rozhodl správně. Já si to nemyslím, ale protože znám soudní postupy, tak se k tomu raději nevyjadřuji (viz. třeba ten zmíněný případ Rath). Pokud mě ale nálepkuješ známkou russofoba ve vztahu vůči rusským sportovcům, tak seš vedle jak ta jedle. Nikdy jsem se nevyjádřil ani slovíčkem např. proti rusským sportovním dvojicím v krasobruslení, které jsou dlouhodobě na vysoké úrovni. A k mým oblíbencům patří třeba biatlonista Šipulin. Bohužel právě v jeho případě naprosto nechápu, proč na olympiádu nemůže jet. Nikdy nebyl obviněn ani přichycen při dopingu, a jeho forma v letošní sezóně postupně stoupala, což bylo vidět na poháru v Anterselvě. Tady mi přístup MOV vadí.

Ale nadávej si jak chceš. Jen pak tady zase neplakátuj hesla tyopu, že pražská kavárna někomu přeje smrt nebo že vulgárně nadává. Podívej se to, co jsi napsal ty. je to poměrně hnus a spíš to vypadá na to, že ti čeština moc nevoní.


Nepřihlášený uživatel

#124750 Re: Re: Re: Rusofobní zrůdy na šibenici - právo a spravedlnolst!

2018-02-02 16:51:16

#124726: - Re: Re: Rusofobní zrůdy na šibenici - právo a spravedlnolst! 

Serte hovna podle norem, ruské hovno je vám vzorem.