Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

Ústavní soud zasáhne! Soudci budou rušit pro-národní zákony v ČR stejně, jako je ruší v USA Trumpovi

#14605 Ústavní soud zasáhne! Soudci budou rušit pro-národní zákony v ČR stejně, jako je ruší v USA Trumpovi

2017-11-11 07:26

Rychetský vyslal varování Babišovi a Okamurovi, že pokud dojde k pokusu o zrušení Senátu nebo k přesunu země k přímé demokracii, Ústavní soud zasáhne! Soudci budou rušit pro-národní zákony v ČR stejně, jako je ruší v USA Trumpovi!

Hotové pozdvižení vyvolal minulý týden rozhovor, který poskytl předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský pro Hospodářské noviny ze stáje Bakalova mediálního impéria Economia. Pavel Rychetský totiž v rozhovoru nepřímo vyslal varování Andreji Babišovi a Tomiu Okamurovi z pozice ústavního činitele [1]. V rozhovoru odkryl některé rozdané mocenské karty polistopadového uchopení moci v České republice po roce 1989. Podle Rychetského dochází i v ČR k podobným procesům jako v celé Evropě a v USA, kde tradiční politické strany ztrácí důvěru lidu a voliči se přesunují k novým hnutím, které prosazují změnu a stojí za nimi podnikatelé. Jak už jsem několikrát opakoval a zdůrazňoval i na rádiu, globalizační perestrojka je objektivní proces, který probíhá celosvětově podle stejného schématu. Tradiční strany propadají a na jejich místo přichází lidé, kteří o sobě říkají, že nejsou politici, ale businessmani. A není proto divu, že stejné procesy se okopírovaly i do České republiky.

Varování ÚS pro dvě hnutí, které mají v ČR odstartovat “přestavbu”

Obě hnutí sdílí několik společných postojů a programových bodů. Jak už po volbách uvedl Andrej Babiš, nemá problém s obecným referendem, stejně tak chce zrušit Senát, podobně chce SPD zmenšit počet poslanců z dnešních dvou set na 81, zákon o odvolatelnosti politiků si dokáže Andrej Babiš představit a především chce zrušit krajská zastupitelstva a pokud jde o místní samosprávy, Andrej Babiš usiluje o tzv. americký model voleb, kdy voliči budou volit pouze osobu starosty, tzn. jednoho člověka. Ten si po zvolení sestaví vlastní zastupitelstvo, dosadí si do něho vlastní lidi. Pokud dojde na odvolávací proces (impeachment), tak občané mohou odvolat pouze starostu, nikoliv jmenovaného radního, protože ten není (nebude) volen, ale jmenován přímo zvoleným starostou. Odvolání starosty v procesu impeachmentu by znamenalo odvolání celého zastupitelstva. Je to tudíž model tzv. přímé demokracie, kterou tak moc prosazuje Tomio Okamura. Právě proto mají oba podnikatelé k sobě tak blízko po programové stránce, a proto všechny ostatní strany s nimi nechtějí mít nic společného.

A právě Pavel Rychetský těmto dvěma mužům vyslal velice zlověstné varování. Podle druhého odstavce článku 9 Ústavy je změna podstatných náležitostí demokratického právního státu nepřípustná. A protože se jedná o vágní definici a de facto gumový paragraf, jeho výklad má na starosti právě Ústavní soud. A z toho, co řekl Pavel Rychetský, doslova mrazí. Posuďte sami:

Rychetský vyslal varování Babišovi a Okamurovi, že pokud dojde k pokusu o zrušení Senátu nebo k přesunu země k přímé demokracii, Ústavní soud zasáhne! Soudci budou rušit pro-národní zákony v ČR stejně, jako je ruší v USA Trumpovi!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#14607 Re: Ústavní soud zasáhne! Soudci budou rušit pro-národní zákony v ČR stejně, jako je ruší v USA Trum

2017-11-11 16:52:47

#14605: Ústavní soud zasáhne! Soudci budou rušit pro-národní zákony v ČR stejně, jako je ruší v USA Trumpovi - Ústavní soud zasáhne! Soudci budou rušit pro-národní zákony v ČR stejně, jako je ruší v USA Trumpovi 

  Nelze popřít, že americký model voleb funguje.  A dává daleko prospěšnější výsledky služeb politiků, než to, co se praktikuje u nás.  To, co používáme, je proti americkému modelu jen chromé šidítko. S výsledky stále horšími a horšími.

      Kdyby to bylo někde jinde, řeknu, že je to pitomý podvod, který všechny jen permanentně frustruje a protahuje novými a novými kocourkovy.