Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

Volby 2017

#14564 Volby 2017

2017-10-28 06:19

Volby 2017 – předvolební spoty všech stran. Přímá demokracie v praxi – kde je vlastní názor? A vyloučení J.Kopala z SPD a vyjádření Svobodného rádia

Doba se posunula a svět se dávno nedělí na levici a pravici, stranám jako ODS, ČSSD, KDU-ČSL proto zvoní hrana a ony to vědí. Z nástupu hnutí, která mají strany nahradit, jako Babišovo ANO či Okamurova SPD, jsou proto v panice – a to o to víc, že právě lídři těchto hnutí u občanů nejvíce bodují. A k tomu je zde ještě Ivan Bartoš a jeho Piráti a také spousta dalších stran, díky kterým klasické strany ztrácejí podporu (s výjimkou KSČM, která je stálicí).

Na celé to dění mám svůj názor, ale o tom napíšu až v povolební době. Dnes řeknu jen tento: Spousta občanů volá po přímé demokracii, prosazované Tomio Okamurou s tím, že ve Švýcarsku tento systém perfektně funguje. Dobře, jenže když pomineme, že Švýcarsko má v zájmech Globalistů přidělenou zcela zvláštní roli, tak přímá demokracie dle mého stojí i padá s tím, nakolik je volič-občan gramotný, tzn. nakolik má přehled o politickém a použiji i ten výraz – o geopolitickém – dění. Což já vnímám tak, že je schopen vysvětlit, proč volí právě toho-kterého konkrétního politika zcela sám za sebe, tzn.podle svého vnímání světa a domácí i zahraniční politiky. A to znamená tak, že si svůj názor obhájí bez ohledu na to, aby se jeho názor opíral o názor davu či o názor nějakého “guru”. Já v tomto smyslu mám o zavedení přímé demokracie v Česku (přesněji – kdekoliv jinde, než ve Švýcarsku) velké pochybnosti.

http://www.aeronet.cz /

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#14565 Re: Volby 2017

2017-10-28 08:49:03

#14564: Volby 2017 - Volby 2017  

    Dívej,  koncept přímé demokracie je od začátku na hlavu. Je neefektivní. Je to drahé.Je to zdlouhavé. Je to smrtící koktejl nejšpičkovější a nejobrovitější představitelné suprabyrokracie z nějakého sci-fi thrilleru. 

    Je to jak o Achillovi a želvě,  letící šíp stojí.  Nebezpečí z prodlení referendem nevyřešíš.

    Nechat se zastoupit zvoleným expertem v oboru je standardní situace.  Když se ti porouchá televize nebo pračka, koupíš si novou. Nebo když kleknou windows. Vybereš si nejlepší řešení od nejlepšího dodavatele. 

     Když tě obtěžují gangsteři, nebo  estébácká pakáž, netaháš  na ně minomet sám. Nerozstřelíš je na atomy, ale vytasíš právníka.

     Když uklouzneš a zlámeš si nohu, vybereš si ke konzultacím  důvěryhodného lékaře. Najmout si ho na dobu, za kterou zlomeninu zasádruje,  je levnější, než osobně napřed vystudovat lékařskou fakultu. Nebo nějaký ranhojičský armádní rychlokurs. A taky je to o něco rychlejší.  Takový postup, jakkoli vždy vnímaný jako frustrující, se - s většími či menšími úspěchy- používá po staletí,  a za tu dobu nebylo nalezeno nic lepšího.

      A tak dál. A tak podobně.

     Dejme tomu, že se ti cosi podobného podaří zrealizovat. Pomiňme posměšky o neforemnosti a dinosauřím  dlouhém vedení.  

     A že to nějak dokonce bude fungovat. Opět vynechme nepochybně lákavé příležitosti ke komentářům. 

      Jaká že byla původní otázka? 

      Jak věc vyřešit optimálně?   Jestli ne, dobře si rozmyslete, co říkáte.

       Je to, čeho se podařilo dosáhnout, opravdu nejlepší?    

       Vida. Problém nejenže nezmizel. On si přivedl ještě nějaké pomocníky. 

        A nějak zatraceně hodně.

    

   


Nepřihlášený uživatel

#14566 Re: Volby 2017

2017-10-28 13:44:48

#14564: Volby 2017 - Volby 2017  

   Doba se posunula. Už nějaké to desetiletí je tu další konflikt. S Araby. Jen politikům to pořád nedošlo. Jako obvykle vyšinutě vedou svou. Jak Jarmila Šuláková.  Nemají ani ponětí, která bije. Hrubě Araby podceňují.  Koktejl jejich chronické idiocie, míchané s účinnou petrodolarovou korupcí,  bude dříve či později stát milióny  a milióny životů.

      Jejich  ne. Ti blbi jsou nesmrtelní.