Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Volby 2017

/ #14564 Volby 2017

2017-10-28 06:19

Volby 2017 – předvolební spoty všech stran. Přímá demokracie v praxi – kde je vlastní názor? A vyloučení J.Kopala z SPD a vyjádření Svobodného rádia

Doba se posunula a svět se dávno nedělí na levici a pravici, stranám jako ODS, ČSSD, KDU-ČSL proto zvoní hrana a ony to vědí. Z nástupu hnutí, která mají strany nahradit, jako Babišovo ANO či Okamurova SPD, jsou proto v panice – a to o to víc, že právě lídři těchto hnutí u občanů nejvíce bodují. A k tomu je zde ještě Ivan Bartoš a jeho Piráti a také spousta dalších stran, díky kterým klasické strany ztrácejí podporu (s výjimkou KSČM, která je stálicí).

Na celé to dění mám svůj názor, ale o tom napíšu až v povolební době. Dnes řeknu jen tento: Spousta občanů volá po přímé demokracii, prosazované Tomio Okamurou s tím, že ve Švýcarsku tento systém perfektně funguje. Dobře, jenže když pomineme, že Švýcarsko má v zájmech Globalistů přidělenou zcela zvláštní roli, tak přímá demokracie dle mého stojí i padá s tím, nakolik je volič-občan gramotný, tzn. nakolik má přehled o politickém a použiji i ten výraz – o geopolitickém – dění. Což já vnímám tak, že je schopen vysvětlit, proč volí právě toho-kterého konkrétního politika zcela sám za sebe, tzn.podle svého vnímání světa a domácí i zahraniční politiky. A to znamená tak, že si svůj názor obhájí bez ohledu na to, aby se jeho názor opíral o názor davu či o názor nějakého “guru”. Já v tomto smyslu mám o zavedení přímé demokracie v Česku (přesněji – kdekoliv jinde, než ve Švýcarsku) velké pochybnosti.

http://www.aeronet.cz /