MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#114004

2017-09-02 08:45

Sobotka by neměl svědčit, ale sedět s havlistou Bakalou na lavici obžalovaných

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#114005 Re:

2017-09-02 08:52:35

#114004: -  

 

Stejnou písničku hrají čeští politici už dvacetpět let. Na chvíli se zhasne a když se rozsvítí, státu chybí majetek za miliardy korun. Stejně jako v kauze Opencard to v kauze OKD vypadá tak, že před soudem stojí úředníci Fondu národního majetku, místo odpovědných politiků, kteří rozhodnutí odhlasovali.

Místo Sobotky, který na vládu odnesl nevýhodný prodej minoritního podílu v OKD společnosti Karbon Invest za cenu cca 4 miliardy, stojí před soudem manažeři fondu, kteří podklady připravovali, a znalec, který v posudku „zapomněl“ vyčíslit majetek cca 30 dceřiných firem. V té době už Bakala ovládal Karbon Invest, který v květnu 2004 tajně koupil za cenu kolem 10 miliard korun.

Domníváme se, že v tomto případě jde o spiknutí proti českému státu, na kterém se podílejí i některé politické strany a někteří politici:

  • Předně Sobotkův kamarád advokát Pokorný dělal v této věci poradce pro Bakalu, když Sobotka nesl privatizaci na vládu. Následně advokátní kancelář téhož Pokorného psala za Ministerstvo financí vyjádření pro Evropskou komisi, že bylo vše v pořádku.
  • Bakala si zařídil, že Pavel Kuta jako jeho člověk bude mít na Fondu národního majetku privatizaci na starosti. Manažer Pavel Kuta předtím pracoval pro Bakalovu Patrii.
  • Bakala pracoval jako ekonomický poradce předsedy KDU-ČSL Josefa Luxe, byl také údajně přítelem guvernéra ČNB Josefa Tošovského a velmi blízkým přítelem bývalého prezidenta Václava Havla, kterému navrhoval lidi do funkcí.
  • Pavel Telička, europoslanec hnutí ANO, vyinkasoval od Bakaly přes 50 milionů korun za lobbing u Evropské komise ve věci OKD. Bakala si tedy zařídil lidi jak na straně Ministerstva financí, tak fondu národního majetku, dokonce i lobbisty u Evropské komise.
  • Bakala zaplatil i politické strany, ODS od něho dostala 15 milionů, TOP09 8 milionů a Věci veřejné 6 milionů - ačkoliv jde o peníze špinavé, velmi pravděpodobně vytunelované z OKD.
  • Bývalý předseda TOP09 Karel Schwarzenberg je Bakalův přítel a obchodní partner, společně například zprivatizovali Becherovku a vlastnili časopis Respekt. Vedle nákupu vydavatelství Economia a nákupu luxusních obchodů v Pařížské ulici šlo o jeden z mnoha kroků, kterými si Bakala dávno před Babišem kupoval média a přízeň elit.

 

 

Je nehorázné, že uplacené strany zabránily ustavení vyšetřovací komise sněmovny. Proti ustavení vyšetřování hlasovaly všechny kluby poslanců s výjimkou Úsvitu, přičemž hlasování bylo zařízeno tak, aby ho mediálně „přebilo“ vystoupení Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo.