Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš zvažuje žalobu, na internetu se o něm šíří výbušný materiál STB

#14213 Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš zvažuje žalobu, na internetu se o něm šíří výbušný materiál STB

2017-07-22 03:00

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš zvažuje žalobu, na internetu se o něm šíří výbušný materiál o spolupráci s komunistickou StB. Kopie dokumentů obdržela i naše redakce. Původ informací je neznámý, ale vyvolávají mnoho otázek! Jde o „olovo“ nebo o skutečný únik?

Celý včerejší a dnešní den se nám schází do redakce emaily s dotazy a žádostmi, abychom se vyjádřili k poslední kauze, která se roztočila v posledních hodinách okolo prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše. V průběhu včerejšího dne se začal po internetu a skrze emaily šířit text, který odhaluje podrobnosti o údajné spolupráci Jiřího Drahoše s komunistickou StB [1]. Podle všeho se internetem šíří celkem 3 různé varianty této zprávy, které se liší svým rozsahem. Podle našeho názoru původní zpráva se skládá z textu a několika příloh, fotografií a fotokopií dokumentů, které mají dokazovat obsah zaslaného textu. Část emailů je šířena bez příloh a na sociálních sítích jsou šířeny jen dva odstavce textu. Původ materiálů je neznámý, a protože naše redakce nemůže validitu ověřit, nebudeme fotografie a ani fotokopie zatím publikovat, protože je vysoké riziko, že jde o podvrhy a dehonestaci pana Drahoše, případně o provokaci proti alternativě. Aby čtenáři pochopili, o co se jedná, uvedu zde pouze nejkratší verzi této šířené zprávy, kterou jsme dostali od několika stovek čtenářů z celé republiky i ze zahraničí. Redakce AE News text uvádí tak, jak jsem ho dostali.

Výbušné kompro nebo „olovo“?

V zaslaných emailech se uvádí: „Podle zápisků kpt. StB ing. Jana Šandy, 2. správa, řídícího důstojníka Drahoše, viz ÚSTR: Drahoš byl v roce 1985 získán Státní bezpečností pro spolupráci, záminkou k jeho získání byla jeho záliba v nezletilých chlapcích. Protože byl důvěrníkem StB, nemusel vstoupit do KSČ stejně, jako i jiní konfidenti StB, jeho řídící důstojníci ho poslali v roce 1985 na roční stáž do SRN. Jeho svazek byl skartován v prosinci 1989, krycí jméno Drahoše – „Bas“, patrně proto, že zpíval ve sboru, někdo tvrdí, že „Akademik“.

http://www.aeronet.cz 

Odpovědi

Protirusská ambasáda

#14214 Re: Z hradu unikl pomlouvačný materiál STB

2017-07-22 06:29:29

#14213: Z hradu unikl pomlouvačný materiál STB 

"Původ informace je neznámý" - no to snad nemyslíš vážně. Ten materiál samozřejmě pochází z hradu. Vždyť Zeman tyto materiály nechal na své oponenty připravovat už v době, kdy byl premiérem. Co třeba materiál nazvaný "Olovo" proti Petře Buzkové? To si russácký aerussnet myslí, že si to nikdo nepamatuje? No a stejné postupu bude používat i nyní, protože ten opilec a jeho vlezdoprdelkové nic jiného neumí :

Původní materiál zněl : „Podle zápisků kpt. StB ing. Jana Šandy, 2. správa, řídícího důstojníka Zemana, viz ÚSTR: Zeman byl v roce 1985 získán Státní bezpečností pro spolupráci, záminkou k jeho získání byla jeho záliba v nezletilých chlapcích. Přestoře byl důvěrníkem StB, a nemusel tedy vstoupit do KSČ stejně, jako i jiní konfidenti StB, tak do KSČ přesto vstoupil. Jeho svazek byl skartován v prosinci 1989, krycí jméno Zemana – „Becherovka“, patrně pro jeho zálibu v alkoholu.

vlasta.enec

#14215 Re: Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš zvažuje žalobu, na internetu se o něm šíří výbušný materiál S

2017-07-22 07:29:49

#14213: Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš zvažuje žalobu, na internetu se o něm šíří výbušný materiál STB - Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš zvažuje žalobu, na internetu se o něm šíří výbušný materiál STB 

Vzhledem k pálení složek StB v listopadu 89 (lze předpokládat, že těch nejdůležitějších agentů, s nimiž se počítalo jako s kádrovými rezervami v novém režimu), může mnoho lidí předkládat čistou lustraci.

Mě by spíš zajímalo, jestli je Drahoš zednářem, apod. U těch jsou uvedené perverznosti dost časté (viz kniha Trance-formation of America, z níž tu byla citace o Clintonových).