Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

Cech z Prahy

#13689 Re: Re: Re: Díky Bohu za naše členství v EU a NATO

2017-05-12 08:37

#13688: Evropan - Re: Re: Díky Bohu za naše členství v EU a NATO 

Rusko nikdy nebojovalo proti IS, USA nikdy nebojovaly v Zalivu, naciste nikdy nenapadli Polsko? Revize historie, k tomu neni co dodat. 'Demokracii' se uz jen smeju. Stal se z ni idealni nastroj manipulace. Porovnavat pocty obeti vychodnich a zapadnich velmoci je k nicemu - je jich prilis na obou stranach.

Jestli nechapes, co jsou mocenske sfery velmoci, tak si o tom neco nastuduj. Na ctrl-c/v stale stejnych tvrzeni moc casu nepostrebujes, tak ho vyuzij lip. My jsme uprostred Evropy a velmoci z vychodu i zapadu se tu snazi ruznymi metodami etablovat - kontrolou politiku, investicemi, dotacemi, rozkladnymi ideologiemi a neziskovkami atd. Podle toho to tady taky vypada, viz nejnovejsi pokud o majdan. Psal o tom uz pan Dolejsi ve sve slavne Analyze 17. listopadu. Ta nikdy neztratila ze sve aktualnosti, spis naopak.

Pisu sam za sebe, nejsem poplatny zadnym velmocem ani jejich ideologiim a pral bych si neutralitu CR po vzoru Svycarska a skutecnou monarchii, ne parlamentni s kralem jako figurkou bez realne moci. Proc mit prezidenta-saska (od roku 1939 dodnes) a ne krale, jako byl zvoleny 'nejvetsi Cech' Karel IV.?

Ceskou klavesnici mam, jen jsem zvykly online psat bez nabodenicek. Jestli to je tvuj nejsilnejsi argument proti me a dukaz, ze jsem Rus...

Odpovědi

Evropan

#13690 Re: Re: Re: Re: Díky Bohu za naše členství v EU a NATO

2017-05-12 10:59:57

#13689: Cech z Prahy - Re: Re: Re: Díky Bohu za naše členství v EU a NATO 

Opírat celou svoji znalost historie o jedniný článek člověka, který není zrovna klasickým historikem, tak to určitě dělat nebudu, viz. https://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Dolej%C5%A1%C3%AD

Ale bych bych docela rád, pokud mi sem dáš nějaký odkaz na to, kde všude Rusko bojuje s Daeš (nebo jak ty píšeš s Islámským státem)? Je to snad na hranicích s Tureckem, kde Turci sestřelili jejich stíhačku. Jediný nárazníkový bod, o kterém vím já, je Palmyra, a tam zrovna moc velké úspěchy nemají. Navíc Palmyra je spíše historický symbol, strategický význam má dnes relativně malý.

Obdobně počty obětí východních a západních velmocí - já jsem psal o tom, že Putin kryje zvěrstva Al-Asada, a to nění žádná válka proti Daeš/Islámskému státu. Ostatně i Asadovci vládnou Sýrii prakticky jako králové. Otec Háfiz A-Asad nechal třeba zplynovat až 25.000 obyvatel města Hamá. Jistě, byli tam i teroristi z muslimského bratrstva, ale nebylo jich rozhodně 25.000 a ne všichni je podporovali. Většina mrtvých v tom byla absolutně nevině, ale to v případě "království" nevadí. Ne každý vládce je jako Karel IV. a ne každý se měl za Karla IV. dobře. Ono i za Marie Terezie nebylo úplně špatně.

No a pokud se označíč nickem "Cech z Prahy" a nepoužíváš nabodeníčka, tak docela prasíš češtinu :

- Cech z Prahy - to jak "Čech z Prahy" nebo je to zástupce nějakého pražského cechu, třeba hrnčířského,

- Proc mít prezidenta-saska - to jako "proč mít prezidenta-šaška" nebo "proč mít prezidenta Saska", i když Sasko žádného prezidenta samozřejmě nemá. 

Prostě z toho vycházejí nesmysly. Jestli tě uráží nadávka do Russáka, tak to chápu a omlouvám se, ale proč tedy nepíšeš česky, když se označuješ za Čecha? Tady v té diskusi je několik "přispěvatelů", kteří sem dávají zprávy z areronetu, a někdy zprávy z russákova přeloží na překladač a tuto nečeskou češtinu bez háčků a čárek tu inzerují jako vlastenecký počin. Přitom čeština je tak krásná, i když pro cizince dost šišlavá. Jazyk je přece jeden ze základních znaků národa (tím nemyslím nic nacionalistického).