PETICE PROTI ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB A ŠIKANĚ ŽIVNOSTNÍKŮ

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#75 Re:

2017-03-06 12:13

#57: -  

     To už tady bylo x-krát. Nikdy to nebylo k ničemu.

     Teď je to tady v elektronické formě.

Podobné systémy se pokouší potlačovat příznaky, ale nikdy nechápou příčiny. Natož aby na ně reagovaly. Natož sprývně. Natož optimálně.

     Pevnost sice trochu brání, ale současně taky hodně vězní. S propagandou je to podobné. Vůbec prvním efektem propagandy, masové lži, je zastrašení. Rozum se tiše a nepozorovaně vytratí. O jeho kolektivní formě ani nemluvě. Ta je propagandou okamžitě zabita.

      Následky jsou drtivé. Všechno začne mířit k poruchám a katastrofám. Napřed nepozorovaně, pak nenápadně, pak čím dál rychleji, pak čím dál zběsileji. Po exponenciále, zlaté doby potíží s cykly.

     Čím více propagandy, tím méně zdravého rozumu. Kde není rozum, není adekvátní odpověď na realitu.

Oni už vůbec nevědí, která bije. Co se děje. A snaží se to zjistit fízlováním nechluchých. Pochopitelně až v době, kdy se to provaluje. Kdyby měli zdravý rozum, zjistili by sami to daleko dřív.

      Ohluchli z rachotu vlastní vzájemné propagandy. V jejich stádě.

      Je to jen mamutí doklad o rozměrech jejich nekompetence. Kdyby uměli dělat svou práci správně,  fízlování by neměli zapotřebí. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#76 Re: Re:

2017-03-06 12:50:56

#75: - Re:  

 Z povahy věcí ale vyplyne, že svou práci ani správně dělat nemůžou, ani kdyby chtěli. Zabrání jim v tom setrvačnost systému, který sami zplodili.

       Tu máme - jako na dlani - důvod, proč demokracie bude prosperovat  ještě dlouho poté, co podobné odporné systémy skončí na smetišti dějin.  

        Její tajemství už dávno není tajné.  Jmenuje se tajné většinové rozhodování. Chcete-li, volby. To dává vládnímu aparátu demokracie pravidelné transfúze kolektivního zdravého rozumu.  Že to je věc naprosto nezbytná, vidíme dnes kolem sebe denně. Na všech úrovních.

         Nebo jinak. Ten obří bordel všude kolem nás, který se skládá ze samých malých bordýlků, lze úspěšně spravovat jen použitím principu tajných většinových voleb.  Všechny ostatní cesty vedou jen do katastrof.