MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Realista

#98549 Ortel a Slavík - jak to vidím já

2016-12-02 23:47

Úspěch v anketě Zlatý slavík, dvojnásobná druhá příčka pro Ortel, má tvrdou dohru, která ukazuje, v jak zoufalém stavu je naše "demokracie". Všechna mainstreamová média jeho osobu úplně ignorovala, což mě dozajista nikterak nepřekvapovalo. Že se sluníčka snažila vyvíjet nátlak na pořadatele Zlatého slavíka, aby Ortel ze soutěže vyřadil, je o poznání závažnější fakt, ale i to už tady bylo minulý rok, tudíž žádné velké překvapení. Pobouření jakéhosi romského aktivisty beru s rezervou, tohle oni mají v genech a nikoho tohle extempóre příliš nepřekvapilo, každý má nárok na svůj názor, ale den po vyhlášení zablokovali všechny facebookové profily Tomáše Ortela, stejně tak smazali texty jeho písní na několika serverech (to nevím, zda už něudělali dřív), údajně z důvodu rasismu, ale spíš aby se většinové veřejnosti omezil přístup k jeho tvorbě a všichni byli odkázáni jen na lži, co se na něj nakydají v mainstreamu, to už jsou cenzurní praktiky dost přes čáru.

Ale to není všechno. Stejně tak cenzor na iDNESu nesmazal jen článek, ale rovnou deaktivoval celý profil na blogu slečně Lucii Provazníkové, kde si dovolila srovnávat texty oplzlé Bangy z Gipsy.cz a Ortelu a všechny články, které se jí zastaly, odsunul na nečtená místa.

Ödkaz na článek je zde:

Článek Lucie Provazníkové

Takto si naši hlasatelé jediné pravdy a lásky představují svobodu slova? Svobodu jen pro sebe a ty, kteří hlásají jediný správný názor? To už jsme tu jednou měli a do těch časů se vracet nechceme. Přesně proti tomuto lidé v osmdesátých letech protestovali, toto se jim oprávněně nelíbilo, ale jak vidno, někteří by se do těch časů rádi vrátili. A jsou to ti, kteří se nejvíce ohání slovem "demokracie"

Takže takhle sluníčkáři. Pakliže chcete se svým naivním pravdoláskových názorem uspět, snažte se lidi přesvědčovat logickými argumenty. Cenzura je až to poslední řešení, kdy dojdou argumenty na obhajobu vlastní ideologie a vládnoucí establishment už neví, z které do které. Otevřená diskuse a výměna názorů, to je to, čeho se bojíte nejvíce, proto všechny s odlišným názorem umlčujete, očerňujete, ignorujete, zastrašujete, zakazujete, cenzurujete, nálepkujete. Proklamujete různorodost, ale různorodost názorů je vám naprosto cizí. Což takhle pro jednou akceptovat názor druhé strany? To se vám "demokratům" (fašistům) nějak nepozdává. Zvláště těm zfanatizovaným hordám neomarxistů ze všemožných neziskovek, množících se v poslední době jako houby po dešti. Ach ta nesnesitelná tíha demokracie, že sluníčkáři?

Už jsem si zvykl, že koncerty jsou kapele Ortel rušeny celkem pravidelně, tu dílem různých petic, viz. poslední případ v Heřmanově Městci, kdy jakýsi student odeslal na MěÚ otevřený dopis, tu tlakem vyvájeným na pořadatele, že pokud tam vystoupí Ortel, nevystoupí u nich jiná kapela, viz, třeba Koller. To se prostě děje a rozhodně to není výjimkou. Na to už jsme si tak nějak zvykli. Stejně jako na podlé praktiky sluníčkových trollů, kteří zakládají kvanta falešných profilů, aby zmátli méně znalé fanoušky či shodili internetovou prezentavi nepohodlných kapel. Ale aby bezdůvodně zablokovali oficiální facebookový profil, když internet je díky absolutní ignoraci médií jediným zdrojem prezentace kapely, to už je opravdu totalitní zákrok. Jak dlouho si tohle necháme líbit? Opravdu chceme nadále hrát tuhle hru na demokracii? Já tedy ne!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#98599 Re: Ortel a Slavík - jak to vidím já

2016-12-06 10:50:35

#98549: Realista - Ortel a Slavík - jak to vidím já 

 Cenzorem na blozích idnes.cz je bratr pana Bangy, odtud fouká vítr.