BOJKOT UMĚLCŮ

Quoted post

Dan Mach

#442 Re: Re: Re: Re: Show J.K.

2016-11-20 21:03

#441: - Re: Re: Re: Show J.K. 

Jestliže jako zdroj informacíí berete Parlamentní listy, tak jen pro zajímavost :

Podle výzkumu Masarykovy univerzity jsou: „Parlamentní listy vnímány jako přechod mezi seriózními médii a šedou zónou prokremelské manipulace. Podle našich dat jsou ale co do obsahu stejné jako například AC24 a s manipulativními technikami se u nich setkáváme dokonce častěji než třeba u Sputniku. Což je o to vážnější, že čeští politici je vnímají jako standardní prostor pro svoji prezentaci. Zatímco průměrně zkoumané (dezinformační) portály odkazují na zdroje v 75 procentech případů, u Parlamentních listů je to jen 40 procent.“

K roku 2016 jej vydává firma Our Media a.s., v níž drží 50% podíl senátor a majitel hazardní skupiny SYNOT Ivo Valenta. Kdo vlastní druhých 50% se nedá zjistit. Zásobárnu politicky extrémních i nenávistných textů lze najít hlavně v poddoménách Parlamentních listů, zvláště ve skupině webů provozovaných sdružením Český portál, v jehož správní radě ještě do května 2015 figuroval antisemita a konspirační teoretik Adam Bartoš. Šéfredaktorem názorového webu Euroserver, který „diskutuje politicky nekorektně témata rasismus, imigrace, EU, Cikáni, gayové“, je zástupce šéfredaktora PL Radim Panenka a Lukáš Petřík se dlouhodobě stará o web Europortál (jé férové dodat, že Petřík pro Euportál psal i v době, kdy pracoval v Euru pod šéfredaktorem dnešních Lidových novin). Samotný Euportál spolu s Protiproudem Petra Hájka představuje kolem dvanácti procent z celkové návštěvnosti Parlamentních listů, což v březnových rekordních číslech znamenalo více než 70 tisíc návštěvníků za měsíc. „Tyhle projekty bereme od začátku spíš jako blogy. Neodpovídáme za obsah, to máme dokonce v tiráži. Je tam jiný vydavatel,“ brání se Michal Voráček s tím, že odpovídá pouze za obsah webu Parlamentní listy.

Personální a obsahové propojení se zmíněnými servery je však nesporné: Hájkův konspiračně náboženský Protiproud je dvakrát až třikrát týdně citován v Parlamentních listech a články Lukáše Petříka z PL se zase objevují na Euportálu. Vedle nich se na „postranních“ webech objevuje řada textů, které se na hlavní doménu dostanou jen výjimečně. Jde o směsici prudce nenávistných článků proti EU, Havlovi, uprchlíkům, muslimům, Židům, Romům a dalším menšinám a textů sympatizujících s Ruskem, s americkými (ultra)konzervativci, konspiračními teoriemi, nacionalisty a populisty všeho druhu. To vše v apokalyptickém titulkovém balení.

Jen doplnění - zdroj informací www.lidovky.cz

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#444 Re: Re: Re: Re: Re: Show J.K.

2016-11-20 21:53:27

#442: Dan Mach - Re: Re: Re: Re: Show J.K. 

 Podobně bych Vám mohl popisovat jak a kým je ovlivňováno vysílání ČT. A pokud PL vnímají jako standartní prostor pro svou prezentaci demokraticky zvolení čeští politici, tak jsou zřejmě asi zmanipulováni všichni, at na levici nebo na pravici, tedy podle Vás. Včetně p.Hermana, Fialy, Gazdíka atd. pokud vezmu tu pravicovou část. Jsou tedy asi taktéž prokremelsky zmanipulováni, nebot i oni tam prezentují své názory. Chudáci, ani o tom neví, jak jsou vlastně zneužiti pro Putina. A výzkumy našich univerzit... no jestli je dělají tak, jako přidělují tituly... vše se dá zaplatit, že? A uprchlíky nechci ani v Evropě, ani u nás a na EU také nemám zrovna hezký názor, ale v tom se shodnu i s pravicovými politiky že? No oni jsou vlastně prokremelsky zmanipulováni tím, že prezentují své názory na PL a tím vlastně i PL čtou. No prostě se neshodneme v názorech, ale každý máme právo na svůj, jak Vy, tak já. Vy se dívejte dál na ČT a věřte všemu, co řeknou a já zas budu číst PL a věřit tomu, co se tam dočtu. Těšilo mne.