Petice za zrušení Vánočního koncertu kapely Adorare 18.12.2016

Quoted post

Realista

#184 Re: Re: Re: Re:

2016-11-19 18:46

#77: Archanděl Gabriel souložící s Ďáblem - Re: Re: Re: 

 Jak můžete tvrdit, že Bůh a satan neexistuje? Máte proto nějaké exaktní důkazy? To, že je nikdo nikdy neviděl, není samo o sobě důkaz. Bůh je éterická bytost, nepatří do hmotného světa a nelze jej spatřit pouhým okem. Pochopitelně, že když čte nevěřící člověk Bibli, připadne mu jako soubor více či méně fantasmagorických pohádek. Bible byla psána metaforicky, nelze ji brát doslovně, v ní odehrané příběhy jsou většinou fikcí, která má ale vyšší mravní rozměr, slouží k poučení a zušlechtění člověka. Taky nelze zanedbat fakt, že byla určena starověkému publiku, které mělo odlišné představy o světě jako dnešní člověk, nahlížející na okolní svět striktně materiálně.

Jak můžete s takovou jistotou tvrdit, že neexistuje posmrtný život? Stovky lidí, které zažily klinickou smrt, jsou povětšinou opačného názoru. A fakt, že byli klinicky mrtví, jejich mozek nefungoval, a přesto po svém navrácení k životu byli schopni popsat vše, co se na operačním sále po tu dobu odehrálo, nedokáže medicína reálně vysvětlit. Byly zde snahy přiřknout to halucinacím z nedostatku kyslíku v mozku, ale nic nevysvětluje konkrétní zážitky v době, kdy byla mozková funkce nulová. Ani to, že se většina přeživších začala zajímat o víru a zcela přehodnotili a do základů změnili svůj život. Přečtěte si knihu Život po životě od Raymonda Moodyho a možná změníte názor.

A když tvrdíte, že víra pro nikoho neudělala nic prospěšného, ani nevíte, jak se mýlíte. Ty stovky případů nevyléčitelně nemocných, kteří se nevzdali, usilovně se modlili za své vyléčení a nakonec se tak stalo, což bylo následně církví klasifikované jako zázrak, jsou toho důkazem. Věř a víra tvá tě uzdraví. Víra znamená nejen pokoru, ale především naději. A v nejtežších chvílích se k ní tak jako tak člověk upne. Byly případy zapřisáhlých ateistů a za války, když bylo nejhůře a neměli co ztratit, svorně chodili do kostelů modlit se za skončenií utrení. Jistě máte na mysli jistě církev, ta světu přinesla více zlého než dobrého, s tím mi bohužel nezbývá než souhlasit.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#206 Tak vážený realisto Re: Re: Re: Re: Re:

2016-11-19 23:44:25

#184: Realista - Re: Re: Re: Re: 

 Tak vážený Realisto -pojem eterická bytost spadá v jazyce českém do14 století-tak se tam se tam vrať