MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#97477 Re: Re: Amerika ovšem prožívá jakýsi podivní komiks s kačerem Donaldem Trumpem.....

2016-11-11 16:58

#97476: pan Hnedy - Re: Amerika ovšem prožívá jakýsi podivní komiks s kačerem Donaldem Trumpem..... 

 Tvoje představu o demokracii pramení z toho, že komunistickou totalitu jako příznivce totality nazýváš demokracií. To je v tvých příspěvcích zřejmé. 

Nic to samozřjmě nemění na tom, že USA prožívají opravdu velmi podivný komiks s kačerem Donaldem Trumpem, neboť poprové zvolili:

-sexuálního atleta a celebritu, která se udělala díky tomu, že se sama chlubila bulváru s jeho počtem mimonaželských pohlavních styků

-člověka, který vede 75 personálních soudních sporů, kdy drtivá většina je vedena proti němu a týkají se i desitek milionů dolarů z podvodů

-člověka, který nezveřejnil jestli platil nebo neplatil daně, což je v USA věc naprosto absurdní, neboť finanční kriminalita je po vraždě nejhorší tresný čin v USA

-člověka, který měl napojení na ruské zpravodajské služby v době velební kampaně

Tedy člověka, který nectí morální, kulturní a vzdělanostní hodnoty, které ctí drtivá většina Američanů - chodí do kostela, nestřídají jednoho partnera za druhým, pouťová atrakce pro ně není kulturou ale atrakcí a děti posílají na vysoké školy a univerzity za nemálého vlastního úsilí, právě proto, že věří ve smysl vzdělání. 

Co toho bylo důvodem, není zatím úplně zřejmé. Může to pramenit z absolutní důvěry v Ústavu a demokratický systém, tedy občané si nepřipouští, že by někdo snad chtěl demokratický systém zvrátit v totalitu, stejně tak to může pramenit z naivity, že nelze zvrátit Ameriku v totalitu.

Tedy dali přednost "změně" a zároveň absolutně důvěřují v demokracii, tedy např. i v to, že v případě prokázání trestného jednání Trumpa, bude to vyřešeno jednoznačně, stejně jako je to řešeno s nimi v případě, že budou páchat trestnou činnost. Velká část Američanů na podnikání Trumpa názor mají, když jej nevolili. 

My v Evropě víme, že přerod v totalitu může být realitvně velmi rychlý a snadný. Máme takovou zkušenost nejen s Hitlerem, ale nově např. v ČR i s lhářem Milošem Zemanem. 

 

Odpovědi

pan Hnedy

#97483 Re: Re: Re: Amerika ovšem prožívá jakýsi podivní komiks s kačerem Donaldem Trumpem.....

2016-11-11 17:46:29

#97477: - Re: Re: Amerika ovšem prožívá jakýsi podivní komiks s kačerem Donaldem Trumpem..... 

prese vsechno porad lepsi nez Clintonova .

Clintonova sdili domacnost a sdilela by i Bily dum jeste s vetsim sexualnim atletem Billem, ktery si to s chuti rozdaval i s prvni zenskou, na kterou natrefil pri behani v parku, kdyz byl guverner.

samostatnou kapitolou je nedodrzovani zakladnich bezpecnostnich pravidel. No jeste, ze se vcas do toho vlozila FBI, ktera naznacila, ze by Clintonova mohla byt kvuli tomu, jak zachazela s utajovanymi informacemi, vysetrovana.

 

Katastrofalni opravdu katastrofalni zahranicni politika na Blizkem vychode, export demokracie (kde o ni neni zajem a ani se tam kvuli nabozenstvi nehodi) do Libye, Syrie a Egypta. Vysledkem je rozvrat v techto zemich a desitky tisic mrtvych a dalsi miliony migrantu na ceste do Evropy.

 

Tato volba vsak byla hlavne odpor a vzdor proti neobjektivnim jednostranym oficialnim mediim, proti mediokracii elit, proti smesnym srdcervoucim prohlasenim celebrit. Tato prohlaseni, vcetne neskutecnych utoku na jeho osobu, pomohla Trumpovi ke zvoleni.

 

Demokracie zvitezila nad politickou korektnosti, mozna, ze bohuzel, k tomu musel byt pouzit TRUMP a mozna , ze v Evrope k tomu bohuzel budou muset byt pouzity nacionalni strany a nacionalisticke extremisticke strany, ale za to jsou bez nejmensich pochyb odpovedni politici, jako je Merklova a Hollande, Mogherini, Juncker a lide s tak pitomymi, nesmyslnymi, nelogickymi, nesvobodomyslnymi, nedemokratickymi nazory, jako mate vy AGENT PRAZSKEHO MAJDANU.

 

Dekuji Americanum, ze to pochopili a vzali si svou demokracii zpet, nas v Evrope ceka jeste mnoho prace a prekonavani uskoku eurosocialistu a neomarxistu, nez opet i zde demokracie, kdy svobodny obcan bude vladnout, ZVITEZI.