MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

pan Hnedy

#97476 Re: Amerika ovšem prožívá jakýsi podivní komiks s kačerem Donaldem Trumpem.....

2016-11-11 16:41

#97460: - Amerika ovšem prožívá jakýsi podivní komiks s kačerem Donaldem Trumpem..... 

 kdo jsme my ? Hornich deset tisic, elity naroda ? Jak ktere....

Vetsina obcanu CR nepanikari, je rada, ze to nevyhrala Clintonova, tomu se rika demokracie, ale to neomarxiste z kavaren neznaji a za chvili se i diky eurosocialistum o demokracii a objektivite bude ucit jen v hodinach dejepisu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#97477 Re: Re: Amerika ovšem prožívá jakýsi podivní komiks s kačerem Donaldem Trumpem.....

2016-11-11 16:58:34

#97476: pan Hnedy - Re: Amerika ovšem prožívá jakýsi podivní komiks s kačerem Donaldem Trumpem..... 

 Tvoje představu o demokracii pramení z toho, že komunistickou totalitu jako příznivce totality nazýváš demokracií. To je v tvých příspěvcích zřejmé. 

Nic to samozřjmě nemění na tom, že USA prožívají opravdu velmi podivný komiks s kačerem Donaldem Trumpem, neboť poprové zvolili:

-sexuálního atleta a celebritu, která se udělala díky tomu, že se sama chlubila bulváru s jeho počtem mimonaželských pohlavních styků

-člověka, který vede 75 personálních soudních sporů, kdy drtivá většina je vedena proti němu a týkají se i desitek milionů dolarů z podvodů

-člověka, který nezveřejnil jestli platil nebo neplatil daně, což je v USA věc naprosto absurdní, neboť finanční kriminalita je po vraždě nejhorší tresný čin v USA

-člověka, který měl napojení na ruské zpravodajské služby v době velební kampaně

Tedy člověka, který nectí morální, kulturní a vzdělanostní hodnoty, které ctí drtivá většina Američanů - chodí do kostela, nestřídají jednoho partnera za druhým, pouťová atrakce pro ně není kulturou ale atrakcí a děti posílají na vysoké školy a univerzity za nemálého vlastního úsilí, právě proto, že věří ve smysl vzdělání. 

Co toho bylo důvodem, není zatím úplně zřejmé. Může to pramenit z absolutní důvěry v Ústavu a demokratický systém, tedy občané si nepřipouští, že by někdo snad chtěl demokratický systém zvrátit v totalitu, stejně tak to může pramenit z naivity, že nelze zvrátit Ameriku v totalitu.

Tedy dali přednost "změně" a zároveň absolutně důvěřují v demokracii, tedy např. i v to, že v případě prokázání trestného jednání Trumpa, bude to vyřešeno jednoznačně, stejně jako je to řešeno s nimi v případě, že budou páchat trestnou činnost. Velká část Američanů na podnikání Trumpa názor mají, když jej nevolili. 

My v Evropě víme, že přerod v totalitu může být realitvně velmi rychlý a snadný. Máme takovou zkušenost nejen s Hitlerem, ale nově např. v ČR i s lhářem Milošem Zemanem.