Nejsme jako oni !

Quoted post

František Hadraba

#17 Re: Re: Re: Re: Nejsme jako kdo?

2016-11-04 12:32

#16: Vít Nádvorník - Re: Re: Re: Nejsme jako kdo? 

 Pane Nádvorníku,

Váš předřečník má pravdu, Vy jen obhajujete hanebného Hermana.

Tušíte vůbec o čem mluvíte, o čem je svět?

Velká práce navázat kvalitní vztahy je kvůli nemyslícím lidem, kterým nevadí politika dvojího metru, v nebezpečí.

Budete to Vy, kdo nahradí obrovské hospodářské škody našim zemědělcům? Pochybuji.

Motáte se v tom jak Havel, když zrušil zbrojní průmysl, což vedlo následovně k pádu Československa.

Krásnými slovy o svobodě se nikdo nenajedl.

*

A ještě poznámka: Tibet je nedílnou součástí Číny.

Odpovědi

Vít Nádvorník

#21 Re: Re: Re: Re: Re: Nejsme jako kdo?

2016-11-05 08:38:57

#17: František Hadraba - Re: Re: Re: Re: Nejsme jako kdo? 

 

Pane Hadrabo,

myslím, že tuším, o čem mluvím a i Vy jistě máte v mnohém pravdu. Pokud dovolíte, rozdělil bych odpověď do několika bodů.

   Píšete o kvalitních vztazích. Souhlasím s Vámi, je důležité navazovat a rozvíjet dobré vztahy, ale ptám se, co je to za kvalitní vztah, pokud ho dokáže narušit přijetí jednoho celosvětově uznávaného člověka??? Připadá mi, že tento vztah je založen na principu ekonomického vazalství. Zjednodušeně řečeno: "Vážená Číno uděláme všechno pro to, abys nám dovolila s Tebou obchodovat, nebudeme vyjadřovat svoje názory, nebudeme si K NÁM DOMŮ zvát lidi bez Tvého dovolení, necháme Tě dostavět dva bloky jaderné elektrárny v Dukovanech bez výběrového řízení, přesně tak, jak by se Ti to líbilo, zkrátka uděláme úúúplně všechno, jen abychom Tě nenahněvali". Pane Hadrabo, kam si myslíte, že to dojde? My fakt nemáme už žádnou hrdost? Jakpak se na nás ti Číňané asi koukají? Nemají oni z nás tak trochu srandu? Vždyť přeci na nás se stačí trochu zamračit a naši nejvyšší státní představitelé si kecnou na zadek a napíší omluvný dopis div ne ve verších. Vám z toho není trapně? My teď budeme na slovo poslouchat Čínu? Tu Čínu, která si vybudovala svoje postavení na celosvětových krádežích desítek tisíců patentovaných vynálezů.

  Opět s Vámi souhlasím. Krásnými slovy o svobodě se opravdu ještě nikdo nenajedl. Ale my tady teď tu naší svobodu zcela dobrovolně směňujeme za jakési přísliby o jakýchsi obchodech. Z toho co jsem si od Vás, pane Hadrabo, přečetl, jsem nabyl dojmu, že bez vlezdopr...ismu směrem k Číně zemřeme hlady. Nepodceňujme se pořád, vždyť i ta obrovská a všemocná Čína má zájem s námi obchodovat, to přeci není z její strany jen nějaké milosrdenství, oni ti soudruzi tím obchodem chtějí také něco získat.

  Neobhajuji pana Hermana, toho člověka a jeho stranu jsem nikdy nevolil a asi volit nebudu, ale souhlasím s tím, že přijal dalajlámu, toť vše.

  Přiznám se, že mi uniká přímá souvislost mezi zrušením zbrojního průmyslu a rozdělením Československa. Ovšem co se týče likvidace zbrojního průmyslu po roce 1989, tak to s Vámi souhlasím, to byla OBROVSKÁ chyba, kerá se neměla stát.

  A na závěr. Tibet patří Číně!!! Stejně tak Krym patří Rusku!!! A víte proč? Protože Čína a Rusko jsou velcí a silní, tak si to můžou dovolit, když ostatní mlčí a starají se jen o své zájmy :-(       

    Hezký den,

    Vít Nádvorník