Týdny občanského neklidu

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1671 Re:

2016-11-03 19:38

#1663: -  

 Vým, že to nehraje roli, ale bylo těch voličů tolik? Těch 55% bylo z těch, co volili, nevím, jaká byla ve druhém kole účast. A i tak, vím o mnoha lidech, kteří ho sice nechtěli, ale volili ho ved druhém kole z nouze. Ale o to nejde. Jedna věc je, kolik kdo dostane hlasů. Ale to neznamená, že si zvolený pak může dělat a říkat cokoli. Takhle by to být nemělo. On musí stále podléhat kontrole a skládat účty - tedy během volebního období. To, že ho zvolilo určité procento lidí, není argument. Platí prostě jednak zákony, které musí dodržovat i on a pak nějaké morální hodnoty. Prostě určité věci jsou buď dobré, nebo zlé, jakkoli je konkrétní hodnocení mnohdy složité. Ale podku by se prokázalo, že zvolený kandidát nedodržuje zákony, nebo pohrdá obecně lidskými zákony, či se chová zavrženíhodně, pak je legitimní žádat odstoupení a v některých případech i navzdory mínění většiny. Pokud by toto neplatilo, nic by nebránilo nespravedlivým diktátorům v konání zla. Samozřejmě, debatujme o otm, zda v nějakém ohledu tato situace nastala, nebo ne. Ale nenadávejte prosím všem těm, ač jich je možná menšina, kteří v této věci pochybnost mají a mají také obavu o demokratické prostředí - tato debata je prosím legitimní! Samotná demokratická procedura na počátku mandátu nsestačí - tak se dostal k moci i Hitler - jako legitimně zvoleného by podle vašich pricncipů nezbývalo, než ho nechat pěkně vládnout!

S pozdravem,

Tichý.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1682 Re: Re:

2016-11-03 21:41:59

#1671: - Re:  

Vím, že to nehraje roli, ale bylo těch voličů tolik? Těch 55% bylo z těch, co volili,  -- Data z wikipedie

...ale volili ho ve druhém kole z nouze -- Jo, to já svým způsobem taky. Ale nic to nemění na tom, že vyhrál

On musí stále podléhat kontrole a skládat účty - tedy během volebního období -- No to možná ano, ale hlavně těm, kteří ho zvolili. Ne parlamentu. Má totož větší mandát, nežli kdokoliv jiný.

... a pak nějaké morální hodnoty -- No a to je jádro pudla. Každý si to může představovat jinak. Pro mě je sice nemorální podporovat jen Rusko, to je fakt, ale stejně tak podporovat jen USA. V současné době USA zabíjí o hodně více lidí než to Rusko. Mluví se asi o 2 mega civilů za posledních 10 let - data organizace Američní lékaři proti jaderné válce.

Co je proti tomu 2. čečenská válka... (to je ta za Putina, nejvyššího satana, bylo to odhadem cca 25-100 tisíc civilů, zatímco ta první, to je za vládnutí našeho kámoše "fajn chlapa, miláčka a demokrata" Jelcina to taky 50-100 tisíc civilistů ale to tak nebereme, jelikož to neudělal nejvyšší satan Putin, že...) muhehe.

... legitimní --- v některých případech i navzdory mínění většiny -- Promiňte, demokracie funguje (měla by) jinak. Žádat můžete, ale fakticky počkejte na volby. Když Zeman onehdá mluvil o druhé možnosti (kalašnikov) tak ho málem ukřižovali. Ale ta možnost, tedy nedemokratická, ten kalašnikov, by se ve skutečnosti těm, co prohráli asi docela líbila...

nespravedlivým diktátorům... -- ale no tak, není to diktátor, nemá takřka žádné reálné pravomoci. Jen vyslovuje nahlas myšlenky, které se části těch psychopatů kterým se říká politici nelíbí... Asi by mu chtěli ukázat jak vypadá svoboda slova v praxi. Ono vůbec ty svobody dostaly na frak v poslední době. Vy to nepozorujete?

Samotná demokratická procedura na počátku mandátu nestačí - tak se dostal k moci i Hitler -- proč nejmenujete někoho jiného, kdo se dostal k moci stejným způsobem. Třeba Obama... Bush. Clinton... mají na svědomí taky hodně nevinných životů.

Jinak nemůžete zrušit domokratickou volbu jen proto ž se zvolený chová tak jak si představují ti, kteří  ho zvolili. Nebo zrušte domokracii. Pak zvolte HerrManna dikátorem, dejte mu neomezené pravomoci a třeba se  pak spolu sejdeme na dýchánku s Cyklonem B. ;-) To byl vtip, (asi poněkud černý, uznávám) částečně...  Ale dodnes ho vyrábějí v Kolíně pod názvem Uragan D2.

 

Mějte se