MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#96682 Víš vůbec kde Tibet hledat?Re:

2016-10-29 16:15

#16: -  

 Víš vůbec, kde máš ten Tibet hledat ?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#96683 Re: Víš vůbec kde Tibet hledat?Re:

2016-10-29 16:30:05

#96682: - Víš vůbec kde Tibet hledat?Re:  

 Nejspíš neexistující Slovák Tůma, napsal pamflet o Tibetu, bude se ti líbit :-/, najdeš jej na všech pro totalitních rusko čínských serverech v češtině i slovenštině a jeho mutace ve všech hlavních jazycích EU.

Já jsem se moc pobavil, když jsme jeho bláboly vyvracel a hledal věrohodné zdroje. 

 Komentář zdrojů v textu  "Slováka" "Tůmy", který pravděpodobně vůbec neexistuje. 

workers.org nemá smysl komentovat :-), to je moc pěkný web :-)

Manželé Gelderovi pracovali pro komunisty v Číně :-), to nebude ten správný zdroj informací :-)

Tashi Tserig existuje, narodil se 1937, ale zjevně je to jiný, než kterého uvádít Tůma, tento je budhistický učitel a do kláštera vstoupil v sedmi letech, dodnes je budhistou.  

Melvyn C. Goldstein, A History of Modern Tibet 1913-1951. Berkeley: University of California Press - nepíše o otrokářství, ale o feudální theokracii - bylo vysvětlováno i v anglickém textu, který jsem dal do diskuse, tedy opět Tůma cosi podsouvá skutečnému vědci a vymýšlí si, parazituje na jeho jménu. 

AnnaLouise Strong, Tibetan Interviews - komunistka, která dokonce odjela do CCCP :-) s pak žila v komunistické Číně ve vřelém obětí s prominentními komunisty, tak to snad jako zdroj informace nejde brát vůbec vážně, to snad oba s komunisty máme zkušenost stejnou, nebo snad máte jinou Mičurine? 

Alexandra David-Neel (velmi pobaví, když Tůma o ní mluví jako o muži :-) - velmi známá osoba velmi vitální, existuje o ní dokument. Tůma si pravděpodobně přímo vymýšlí, v lepší případě "cituje" jako idiot Miloš Zeman, tedy bez kontextu, aby to mohl "zkreslit" vylhat. Na základě knih této ženy mnozí na západě naopak kouzlu Tibetu propadli a začali studovat budhismus. 

Tedy přesně, jak bylo jasné, hned po prvním přečtení Tůmova textu, je to těžká rusko trollí Xi pinpongova propagada. Slátani z různých zdrojů kdy mnohdy jsou zdroje uváděny jen proto, aby v lepším připadě šlo o citaci bez kontextu, v horším případě to přímo autorům podvrhuje, kdy v obou případech parazituje na jejich jménech. 

Ubohost Tůmova "textu" lze tedy potvrdit během 10 min. Tedy jediný smysluplný text o politicko-ekonomickém uspořádání Tibetu před rokem 1950 jsem vložil do této diskuse já a je v anglickém jazyce, přesně tak, jak jsem jej zkopíroval ze zdroje. 

Existuje vůbec Milan Tůma? Na Slovensku skutečně spisovatel Milan Tůma je, ale je obtížné uvěřit, že by vytvořil takový blábol o Tibetu. O autorovi se tedy nedá dohledat vůbec nic. Text je hojně rozšířen jak na slovenských tak českých rusko trollých serverch, tedy je velmi pravděpodobné, že Milan Tůma, který by měl být autorem tohoto textu vůbec neexistuje, obdobně jako neexistují autoři textů na rusko trollím serveru v angličtině ron paul institute. 

Ale moc jsem se u pročítání zdrojů pobavil :-) a jsem velmi rád, že mi byla připomenuta Alexandra David-Neel chtěl jsem si její knihy přečíst.