MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#96642 Miloš Zeman nemůže ze závažných důvodů vykonávat úřad....

2016-10-29 08:43

....ohrožuje bezpečnost tohoto státu, neboť kolem sebe shromáždil lidi, kterým tento stát nedůvěřuju, nemají bezpečnostní prověku státu. Druhou věci je, jak se dostal k moci. Nejvyšší správní soud konstatuje, že to bylo za pomocí lhaní a porušování Volebního zákona, kdy Miloš Zeman se dál pohybuje na hraně či za hranou zákonů a Ústavy.  

Podpisy pod Prohlášením prezidentů ČLR a ČR, kde dokument užívá pojem "strategické partnerství" tedy "alinci" s ČLR je věc, která se pohybuje plně mimo Ústavu a právní rámec ČR - neboť o dokumentu nejednala vláda, natož parlament. 

Podobné je to s druhým dokumentem, který spolupodepsali Hamaček, Štěch a Sobotka. 

Sněmovna by měla jeho nezpůsobilost odhlasovat, Miloš Zeman ohrožuje bezpečnost každého občana tohoto státu, přičemž základní úlohou státu je právě zajistit bezpečnost občanů. 

Článek 65


(1) Prezidenta republiky nelze po dobu výkonu jeho funkce zadržet, trestně stíhat ani stíhat pro přestupek nebo jiný správní delikt.
(2) Senát může se souhlasem Poslanecké sněmovny podat ústavní žalobu proti prezidentu republiky k Ústavnímu soudu, a to pro velezradu nebo pro hrubé porušení Ústavy nebo jiné součásti ústavního pořádku; velezradou se rozumí jednání prezidenta republiky směřující proti svrchovanosti a celistvosti republiky, jakož i proti jejímu demokratickému řádu. Ústavní soud může na základě ústavní žaloby Senátu rozhodnout o tom, že prezident republiky ztrácí prezidentský úřad a způsobilost jej znovu nabýt.
(3) K přijetí návrhu ústavní žaloby Senátem je třeba souhlasu třípětinové většiny přítomných senátorů. K přijetí souhlasu Poslanecké sněmovny s podáním ústavní žaloby je třeba souhlasu třípětinové většiny všech poslanců; nevysloví-li Poslanecká sněmovna souhlas do tří měsíců ode dne, kdy o něj Senát požádal, platí, že souhlas nebyl dán.

 

Článek 66


Uvolní-li se úřad prezidenta republiky a nový prezident republiky ještě není zvolen nebo nesložil slib, rovněž nemůže-li prezident republiky svůj úřad ze závažných důvodů vykonávat a usnese-li se na tom Poslanecká sněmovna a Senát, přísluší výkon funkcí podle čl. 63 odst. 1 písm. a) až e) a h) až k) a čl. 63 odst. 2 předsedovi vlády. Předsedovi Poslanecké sněmovny přísluší v době, kdy předseda vlády vykonává vymezené funkce prezidenta republiky výkon funkcí prezidenta republiky podle čl. 62 písm. a) až e) a k) a dále čl. 63 odst. 1 písm. f), jde-li o vyhlášení voleb do Senátu; uvolní-li se úřad prezidenta republiky v době, kdy je Poslanecká sněmovna rozpuštěna, přísluší výkon těchto funkcí předsedovi Senátu, kterému též přísluší v době, kdy předseda vlády vykonává vymezené funkce prezidenta republiky, výkon funkce prezidenta republiky podle čl. 63 odst. 1 písm. f), jde-li o vyhlášení voleb do Poslanecké sněmovny.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#96643 Re: Miloš Zeman nemůže ze závažných důvodů vykonávat úřad....

2016-10-29 09:01:46

#96642: - Miloš Zeman nemůže ze závažných důvodů vykonávat úřad.... 

 prezident republiky ale svůj úřad může vykonávat, hňupe!