MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#96304 Právní řád neobsahuje "strategické partnerství" "alianci" s ČLR - Miloš Zeman spáchal velezradu.....

2016-10-27 09:32

Dokument první - obsahuje sousloví "strategické partnerství" tedy "alinaci" s ČLR, ale je otázka, jestli Miloš Zeman takovou věc vůbec mohl podepsat, neboť nemá v Ústavy moc obsahu dokumentu dostát, ústava mu takovou možnost nedává. Vláda ani Sněmovna dokument neprojednaly. 

Druhý dokument je neméně problematicý a stejně tak se může jednat o dokument neústavní, neboť např. ani jeden ze signatářů není za agendu z prvního dokumenty plně odpovědný a co více nemá žádný zákon, který by mu takovou agendu umožňoval plnit - tedy např. mezinárodní smlouvu obsahující onu agendu ratifikovanou parlamentem. "

Ústava zároveň nedovoluje vykonávat státní moc mimo zákon, neopak nařizuje přesný opak. 

Dokonce bych řekl, že ústavní sžížnosti na Sobotku, Hamáčka a Štěcha nejspíše již někdo pilně připravuje, neboť si na tom nějaký právník udělá velkou politickou kariéru a bude mu to přáno. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#96325 Re: Právní řád neobsahuje "strategické partnerství" "alianci" s ČLR - Miloš Zeman spáchal velezradu.

2016-10-27 09:52:18

#96304: - Právní řád neobsahuje "strategické partnerství" "alianci" s ČLR - Miloš Zeman spáchal velezradu..... 

 Podstatné pro zhodnocení situace jsou ony dva dokument:

Prohlášení prezidentů ČR a ČLR, následný dokument podepsaný Hamáčkem, Štěchem, Sobotkou a Zemanem, kdy oba dokumenty se odvolávají na pojem "strategické partnerství" ve slovníku MZV "alinci" s ČLR.

Nic takového neexistuje a ani z Ústavy existovat nemůže. Parlament nic takového nikdy neschválil, tudíž je používání takové terminologie při výkonu státní moci (např. podpis dokumentů ústavními činiteli je výkon státní moci) je mimo zákon a Ústavu ČR. 

Velmi s tímto korelují veřejné výroční zprávy BIS.

https://www.bis.cz/vyrocni-zpravy.html