Nemůžeme mlčet!

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-25 17:31

#5: - Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 V jedné věci souhlasím – národ je skutečně hluboce rozdělen, nikoliv však zásluhou prezidenta Zemana, ale právě jeho odpůrců, od reality odtržených salónních rádobyintelektuálů, kteří dávají tak ostentativně rádi najevo své opovržení "plebsem". Právě v tom je jádro pudla, není to Zeman, kdo může za nevraživost obyčejných pracujících lidí vůči "pražské kavárně", nýbrž "pražská kavárna" svým arogantním vystupováním sama.     

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#12 Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-25 17:33:50

#11: - Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Dobrý den, nemyslím si, že by byla vina jen na jedné straně. Vše dobré. RFV


Nepřihlášený uživatel

#16 Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-25 17:41:45

#11: - Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 No,to nemužeš myslet vážně,ale jistě,máš právo na svůj názor,ale je to právě Miloš Zeman,kdo rozděluje naší zem,bez ohledu na věk,povolání a pohlaví,ani za Husáka jsem se tak nestydel za !svého! prezidenta.I Hácha byl daleko morálnější,než náš prasedent-já mu nikdy jinak neřeknu,a ani soudu se rozhodně nebojím.Nebál jsem se komunistů,nebojim se ani toho aroganta.

P.Nájemník


Nepřihlášený uživatel

#51 Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-25 20:59:53

#11: - Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Dobrý den,

k tomu rozdělování společnosti: vina je jistě na obou stranách. Je myslím dobré si vzpomenout, že zrovna pojem "pražská kavárna" zavedl Zeman, aby mohl nálepkovat nějaké své teoretické nepřátele a ukazovat na ně. Skvěle se to ujalo, a hodně to přispělo k rozdělení společnosti.

Souhlasím ale s tím, že právě ti, kteří se považují za intelektuální elitu společnosti, by rozhodně měli pracovat na nápravě. A upřímně myslím, že se mnozí i snaží! Ale samozřejmě někdo lépe, někdo hůř. Není to jednoduché a zatím se to asi moc nedaří... Ale buďme do budoucna optimisti :-)


Nepřihlášený uživatel

#88 Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-26 06:07:59

#11: - Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Zda-li Vám nevadí již několikrát usvědčený lhář, tak máte asi hroší kůži. Nemusím být pražskou kavárnou, abych měl na něj negativní názor. Zamyslete se napřed nad tím, než něco napíšete.

Vepřek Jaroslav

Petr

#114 Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-26 11:24:40

#11: - Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

Vzhledem k tomu, že již nějakou dobu působím mimo Prahu, nejsem úplně v obraze. Proto můj dotaz: co je to "pražská kavárna"? Máte na mysli nějaký konkrétní podnik?


Nepřihlášený uživatel

#173 Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-26 16:06:37

#11: - Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Přesně napsáno,at jdou všichni herci i z celou kavárnou do někam.

 

Holomráz

#307 Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-27 07:42:24

#11: - Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Dobrý den, myslím, že dělící čára pro a proti současnému prezidentovi je nastavena jasně - opilství, vulgarita, lhaní, komploty, čecháčkovství. Komu je toto blízké,nebo to toleruje nebo to dokonce považuje za normální chování, bude pravděpodobně pro - když je takový prezident, tak i jeho volič či obdivovatel je OK.... A hradní bavič pan Ovčáček tomu nasazuje (dle mého mínění) velice smutnou korunu, a to způsobem, jakým chování a činy Hradu vysvětluje.


Nepřihlášený uživatel

#412 Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-27 21:24:14

#11: - Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Konečně jeden z mála komentářů, se kterým lze plně souhlasit. Je to jednoduché. Je tu jistá většina, která podporuje smýšlení a činy prezidenta Zemana a když se jej podařilo zvolit, tak tato většina spokojeně mlčí. Jenže ta druhá část, nespokojená menšina, hlasitě a nepřetržitě křičí. A vzhledem k tomu, že tato menšina se rekrutuje z lidí, kteří se pohybují v kultuře, médiích a ve veřejném životě obecně, tak je její křik skutečně slyšet v jednom kuse ze všech stran a člověk se před tím neschová. Pak není divu, že se společnost jeví být rozdělena. V letech 1989 až 2003 se prezidentovi říkalo Vašek - šašek. Tehdy byla společnost skutečně rozdělena, ale karty byly rozdány opačně. Zatímco dnešní menšina byla tehdy spokojena, a tak z médíí zněly (s dodnes znějí) jen chvalozpěvy, dnešní většina byla tehdy rezignovaná a nespokojená, prezidentovi nerozuměla (což moc ani nešlo) a mnohdy se za něj musela stydět. Ovšem stylem této většiny není nespokojeně křičet. To už musí být, aby vyšla do ulic. A navíc tato většina nemá přístup k médíím, takže i kdyby chtěla, nebude slyšet, což ostatně dokazují dnešní dny. Takže to v devadesátých letech vypadalo na spokojenou a homogenní společnost, protože byl slyšet pouze hlas spokojené menšiny - a o přesdívce šašek se ani neví. A dnes by se naopak mohlo zdát, že prezident dělá něco špatného, protože je slyšet pouze ona hysterická nespokojená menšina, zatímco spokojená většina spokojeně mlčí. A tak asi ještě nějakou dobu bude hlavní zprávou to, jak je přínosné setkávat se separatisty a jak jeden neznámý pán s těžkým osudem o medaili přišel. To by bylo ohňů na všech střechách, kdyby se nějaký ministr setkal s duchovním vůdcem ruských obyvatel Krymu.

Takže nějaký závěr: Až bude uvedená menšina (řekněme "pražská kavárna") spokojena a utichne, bude to znamenat, že máme prezidenta, který je většině naroda zcela cizí, a opět upadneme do latargie.