Petice proti přijímání nelegálních imigrantů na území ČR

Quoted post

Dan Mach

#172 Re: Re:

2016-09-27 05:05

#170: Martin Pospíšil - Re:  

Mohl byste být, prosím, konkrétní, když píšete o tom, že stát mrhá miliardami na osídlení naší země vetřelci nepřátelskými k naší kultuře? O ničem takovém nevím a rád se nechám poučit.

A když píšete sáhodlouhé články o vyřešení války v Sýrii, proč nezmíníte to, že řešení blokuje Rusko, které tu má vojenské základny, a společně s Bášarem Assadem bombardují humanitární konvoje (13 mrtvých lékařů). Pokud by sem USA a další spojenci vpadli, jak se vy zmiňujete, hrozila by další Korea nebo Vietnam, tedy léta trvající válka. A když se teď navíc Turecko (člen NATO !) spojilo s Ruskem, tak si myslím, že je situace v Sýrii zablokovaná na několik dlouhých let, možná i desetiletí. To se domnívám, když sleduji ty různé"zamrzlé konflikty" Ruska, třeba v Abcházii nebo v Gruzii (kde Rusko okupuje asi 15% území, a už to nikoho nezajímá).

Když mnozí z těch, kteří zde píší nenávistné příspěvky kopírované z ruských serverů, vlastně tímto způsobem Rusko podporují, máme morální povinnost se podílet na pomoci těm, kterým zdroje těchto dezinformací škodí. Když podemelete přehradu, musíte se podílet na odstranění škod po následné povodni.

Odpovědi

Martin Pospíšil
Brno

#193 Re: Re: Re:

2016-09-27 21:39:04

#172: Dan Mach - Re: Re:  

 Tady někdo trpí silnou protiruskou obsesí, za všechno může samozřejmě Rusko. Mohu vás uklidnit, současné Rusko nemá sílu ohrozit Evropu (Evropa je poněkud větší oříšek než pár titěrných regionů v jeho bezprostřední blízkosti, kde je navíc četná ruská menšina) a nepředstavuje dnes ani zdaleka takovou hrozbu, jak všichni plaší. Naopak politický vývoj na Ukrajině a v dalších místech světa se musí objektivně jevit jako bezprostřední ohrožení existence Ruska. Rehabilitace fašismu a nacismu v Pobaltí a na Ukrajině, radikalizace islámského světa a politika dominance USA nutně vyvolávají ruské obavy. Ruska se musíme bát v jediném případě, a to je při pokračování nátlaku na Rusko a při nerespektování jeho existenčních státních a národních zájmů. Evropské země a Česká republika mají rozhodně jiné bezpečnostní problémy, než je Rusko.  

Nikde jsem nepsal, aby USA vtrhli do Sýrie, právě naopak aby přestali pokrytecky podporovat syrskou jakože umírněnou opozici, která je stejná verbež jako do té doby tak nenáviděná al-Kajda a jejíž jednotlivé frakce více či méně kolaborují s Islámským státem a místo toho přitlačili na své islámské spojence jako jsou Jordánsko, Turecko (člen NATO), Saudská Arábie, aby do Sýrie přestali posílat žoldáky a finančně podporovat opozici. Kdyby tam vtrhli, to by bylo teprve zmražení konfliktu jako v Afghanistánu nebo v Iráku, odkud se po tolika letech začali stahovat a v tu ránu se tam rozšířil Islámský stát.  

A ano, imigrační vlna nás dosud stála miliardu (policejní mmanévry, pobyt zadržených uprchlíků, rozšiřování kapacit a budování nových azylových center) a pokud dojde k přesídlování oněch (zatím) 6 000 azylantů, jak navrhla vláda, bude nás to stát další a další miliardy, které mohly být vynaloženy podstatně účelněji.

Ja

#720 Re: Re: Re:

2016-11-25 19:53:08

#172: Dan Mach - Re: Re:  

 Na to se mily pane zeptejte Sobotky-ten odporny zmetek uz jich do CR nalifroval minimalne stovky ne-li tisice, ale je podelany to priznat. V ,,nezavisle " verejnopravni Ct1 ani nikde jinde se o tom ale nedozvite nic.