Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

WTCH/03UK

#10782

2016-08-13 07:01

Jak ovlivní brexit podzimní regionální volby v Česku? Nebude to porážka kurzu na evropskou integraci a budoucí členství České republiky v eurozóně? Vyhraje ten, kdo v těchto volbách vsadil na antiislámskou kartu? Na tyto otázky odpoví v interview pro Sputnik předseda ČSSD v Ústeckém kraji, poslanec Jaroslav Foldyna.

Jaroslav Foldyna: Já si myslím, že krajské volby jsou o jiných problémech, než je migrace. Migrace je jistě téma společenské, všechny to zajímá, ale v krajských volbách je to okrajové téma, a v mém Ústeckém kraji, kde je vysoká nezaměstnanost, docela problémová sociální stabilita, tak to téma je úplně někde jinde. U nás je tématem cena práce. Lidé tady dostávají za stejnou práci jako v jiných krajích méně peněz. Ústecký kraj má největší problémy s nezaměstnaností, největší problémy v sociální sféře. To znamená, že je tu velké napětí mezi obyvatelstvem, je tu velká koncentrace lidi romského původu, kteří jsou prostě většinou na dávkách sociálních. To znamená, že existují problémy, mnohem horší, než migrace. Ale jsou tu subjekty 23 politických stran, které kandiduji, některé ve svém programu mají antimuslimskou. antiimigrační tematiku. A tady je (opakuji) problém ceny práce. Proč lidé v Ústeckém kraji dostávají méně peněz za stejnou práci, než v Praze, ve středních Čechách, v Plzni?

VICE-PODZIMNI PROBLEM HORSI NEZ MIGRACE

Odpovědi

realpolitik

#10795 Re:

2016-08-14 05:16:56

#10782: WTCH/03UK -  

Přimět k práci lidi, kteří o práci nemají zájem, se nemůže povést, aniž by se jim sebraly soc. dávky a oni by se odstěhovali zpátky na Slovensko nebo někam, kde je bude stát živit. A tomu brání politická korektnost. Proto se s tímto problémem za léta nic neudělalo a ani neudělá.

Pan poslanec nechápe souvislosti. Jeho kraj je předobrazem situace v ČR, pokud sem vláda bude dál tajně tahat barbary z pouští a pralesů. Jejich zvýšená přítomnost je jasně patrná.