CZEXIT – jak zabránit imigraci, škodám, válce - www.CzexitCzexit.cz

Quoted post

Dan Mach

#8 Rozpad EU

2016-06-26 09:24

Vy mi přijdete děsně ujetý. Rozpad EU do 5 let - jak to někdo může napsat? Do 5 let ještě bude Velká Británie (možná tou dobou už jen Malá Británie) součástí EU, protože to rozdělení je složité a kromě právních stránek se musí řešit i  ekonomická stránka, i když Velká Británie naopak třeba od Německa nebo Francie převážnou část svého příspěvku dostávala zpět.

Visegrádská skupina nikdy nebude efektivně fungovat. Slováci už zjistili, jaké přínosy pro ně má účas v Euroskupině (třeba to, jak ekonomicky předbíhají bývalé favority Čechy) a Eura se nevzdají. S Maďary nemáme nic společného a Poláci jsou převážně příznivci EU, protože vzhledem ke své velikosti a po odchodu Velké Británie stoupne jejich důležitost. Takže ani zastavení propadu významu Višegrádské čtyřky ani obnovení Československa v příštích 10-20 letech není aktuální, i když rozdělení Československa je věc, kterou Klausovi a Mečiarovi nikdy neprominu. K rozpadu došlo jen proto, aby si ti dva kohouti snadněji rozdělili politický píseček.

Po tom, co se děje na burzách a s ekonomikou po zveřejnění výsledků referenda ve Velké Británii, žádná z evropských vlád během příštích 5 let žádné další referendum nevypíše, a občané si budou moci vyskakovat, jak budou chtít. Pardon, s jednou výjimkou. Kdyby chtěly z EU vystoupit Čechy, většinově to EU asi přivítá. Tak špatnou pověst, jakou máme nyní, jsme ještě neměli. To, co pro význam malého státečku udělal pan Václav Havel, to úspešně stačili Klaus + Bumbál převrátit v pravý opak. Proto jsme na tom tak, jak na tom jsme. Tady na těch zbytečných diskusích si to ale asi nikdo neumí připustit.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#13 Re: Rozpad EU

2016-06-26 20:16:18

#8: Dan Mach - Rozpad EU 

 Promiňte pane. Mohl byste mi vysvětlit, co to znamená, když se řekne, že je někdo úplně vypatlanej?


Nepřihlášený uživatel

#20 Re: Rozpad EU

2016-11-08 09:12:55

#8: Dan Mach - Rozpad EU 

 Vyšehradská smlouva byla smlouva uzavřená roku 1335 v uherském Visegrádu mezi českým králem Janem Lucemburským, polským králem Kazimírem III. a uherským králem Karlem I. Robertem.  Vznikla na základě iniciativy moravského markraběte Karla, pozdějšího císaře Karla IV.  Jeho syn Zikmund, král uherský,  dále pokračoval v Karlově díle a podařilo se mu vytvořit celek, který byl sto čelit pronikání muslimů z Turecka do Evropy. Toto jejich úsilí nebylo vždy všude pochopeno. Například francouzský král byl po staletí tajným spojencem tureckého sultána.