Petice na podporu ústavní stížnosti proti inkluzi

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#106

2016-03-15 18:19

Je mi 65 let,učila jsem skoro 40 let na základní škole ruštinu a angličtinu děti od 3.po 9.tř.Jsem zásadně proti inkluzi.Je to poslední hřebík do rakve našeho,už tak poničeného, školství.Kdo někdy zkusil učit ve třídě 27 dětí,z nichž 4 jsou cikáni,jeden až 2 cizinci,4 dyslektici,pár pětkařů a 1-2 hyperaktivní,a to vše bez asistentů,ví,o čem mluvím.když k nim ještě přibudou mentálně postižení...migranti..
Pokud si do takovéto inkluzivní školy dají své děti a vnuky i naši poslanci,senátoři,lékaři,advokáti,manažeři a tzv.celebrity,a budou spokojeni - ráda inkluzi zatleskám.Pokud vím,děti našich elit nechodí ani na, zatím normální,základní školy.Proč asi?
Inkluze je pouze pro tzv.masy,není třeba chytrých lidí,aby viděli politikům pod prsty,je třeba "vyrobit" otroky,kteří budou držet hubu a krok.Je to další,protidemokratický krok,znepřístupnit dobré vzdělání obyčejným lidem.Slabým dětem inkluze neprospěje,chytrým a nadaným znemožní rychlejší postup a bude demotivovat..O tom,že naroste šikana závratným tempem,snad nikdo z nás ani nepochybuje.Jsem také zvědava,odkud se tak rychle vezmouí finance,když zatím školství žebrá o každou korunu.
Ale jak známo,jde o "politickou zakázku",jak jsme se dozvěděli včera z TV,a tu je třeba splnit.

Odpovědi

nesouhlas

#111 Re:

2016-03-16 01:00:02

#106: -  

 Otroky spíše z dětí vyrábělo školství na kterém jste se Vy osobně podílela, a které obhajujete. Všichni stejní, poslušní, průměrní, stádní. Individualita se nepodporuje. Diskuze ze strany dětí byla a někde je stále brána jako drzost atd. Co se týká Vaší stížnosti na absenci asistentů, právě zákon o inkluzi toto má řešit. Mimo jiné zajistit dostatek financí pro asistenty. A díky inkluzi se konečně školství má zajímat i o děti nadané. Já osobně nepotřebuji aby mé dítě chodilo do třídy s nějakou elitou, ale aby ve škole byli učitelé, kteří umí učit a ne jen předčítat data a vyžadovat disciplínu.