Petice na podporu ústavní stížnosti proti inkluzi

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#85 Re: Re:

2016-03-13 22:23

#84: Mirča - Re:  

Možná by to stálo za to přečíst více než důkladněji a dohledat i další informace.

AKtuální stav je takový, že na inkluze je dva roky odklad, takže bude zajímavé sledovat, jak se ke stížnosti soud postaví. Maminy  a školy mají dva roky čas na přípravu. A to je asi dlouhá doba.

Dále ještě dodám, že petice rodičů budí dojem, že inkluze se týkají i dětí ze ZŠ z Kociánky, což ale není pravda. Na škole jsou nyní dvě děti, které nesplňují podmínky pro zdější studium a obě jsou bez LMP.

Bohužel díky autorkám petice vzniká mezi lidmi názor, že Kociánka je pro děti s LMP, což ale není pravda. Tam na ZŠ žádné takové dítě  není - pokud tam je dítě s LMP, tak je to navíc k tělesnému postižení. Díte, které má "jen" LMP by tam nepřijali.

Ten počet dvou dětí byl uveden při setkání s ministriní školství, je to ověřirelná informace. 

 

Ještě odkážu na zajímavý článek na Blesku 10. března 2016 ● 18:52, kde je něco zajímavého o autorkách petice.

 

Odpovědi

Karel

#93 Re: Re: Re:

2016-03-14 13:11:27

#85: - Re: Re:  

Blesku nevěřím ani dobrý den, ale pokud autorky řekly jen polovinu toho, co je v uvozovkách, tak nemám slov. Petici samozřejmě nepodepíšu.

Mirča

#118 Re: Re: Re:

2016-03-16 23:32:07

#85: - Re: Re:  

 ale v textu petice není o Kociánce řeč, vyjma petičního výboru. Mne jde o inkluzi jako takovou a ta se přece netýká jen Kociánky, proto jsem ji podepsala.  Inkluze v podobě , jakou teď navrhuje MŠMT je pro mne nepřijatelná. A je jedno, jestli bude platit teď nebo ,,naběhne" až za dva roky.