Požadujeme prošetření vyučovacích metod učitelky Petry Štěpánové

Quoted post

Miriam

#227 Re:

2016-02-28 12:24

#2: -  

 V roce 2007 vstupuje do cisterciáckého kláštera v Düsseldorfu, kde za pomoci odborného duchovního vedení abatyše kláštera Matky Terezy rozpoznává své povolání – „sloužit Kristu ve světě“. Toto najdete na netu ......

Učitel, obzvláště u tak malých dětí, by měl být důkladně prověřen, co je  za člověka. Pokud se nejedná v Brně o katolickou školu čistě pro věřící, pak vůbec nevím, jestli je správné, aby učila děti na běžné škole. Nejde o to, že mám něco proti viře a věřícím, ale jsou případy, kdy ti lidé opravdu jsou neschopní vnímat jaksi relaitu.  A toto bude zřejmě takový případ. Kdyby do její třídy chodily mé děti, nechám je okamžitě přeřadit.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#243 Re: Re:

2016-02-28 14:05:14

#227: Miriam - Re:  

 Estébácká práskačka by zase chtěla prověřovat (důkladně, nejlépe asi v Bartolomějské, posloužit by mohl Grebeníček senior, Mácha a podobní, mají s prověřováním bohaté zkušenosti... stačilo by je exhumovat a revitalizovat - nebo vzít nadějný dorost, podle diskuse zde by se našel)......

Svěř své fakany soudružce Semelové, tam budou správně, soudružko Miriam (upřímně lituji ty tvé děti, opravdu nemohou za to, komu se narodily).


Nepřihlášený uživatel

#1034 Re: Re:

2016-03-02 09:49:30

#227: Miriam - Re:  

 Od kdy věřící člověk nedokáže vnímat realitu ? Katolická církev není sekta.To by podle vás Jiří Grygar jako katolík neměl přednášet ?

Honza

#1091 Re: Re:

2016-03-02 19:12:41

#227: Miriam - Re:  

 Ono je naprosto jedno, zda byla v kláštěře a kdo na ní působil, když se připravovala na učitelské povolání. Stejně je jedno, zda vyučuje na corkevní škole, nebo státní. V každém případě jako profesionálka by podle toho měla jednat. Nemůže vnucovat dětem, které má vést k toleranci, vztahu ctít názor a myšlénky druhého, učit je diskutovat, pouze vlastní názor a chtít aby ho jako jediný uznávaly. V tom učitelka pochybyla a bylo by vhodné, aby to uznala. Pokud není takový profesionál a nebo neumí být nestranná v tomto směru, pak by se neměla na tak tenký led pouštět.  V tom případě by se měla věnovat jen tomu, na co má vzdělání, čemu rozumí a když to bude dělat svědomitě, bude mít práce dost a dost. 

Ne neodsuzuju jí, každý může udělat chybu. Neměl by v ní však pokračovat a měl by jí uznat a ne ještě více jiskřit.

Rozhodně by se však měli zdržet komentářů lidi, kteří neumějí slušně diskutovat a vyjadřují se zde takovým způsobem, jak lze zde číst.  Docela by mě zajímalo, kdyby ty jejich výlevy mohly číst jejich děti, jak by si jich nadále vážily. Jsem přesvědčen, že by ztratily i poslední zbytky slušného názoru na ně.