OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10

Quoted post

Mike

#219 Re: Učitelé

2016-02-25 06:57

#218: Karels - Učitelé 

Příšerný, příšerný. Právě proto mi ještě hodně chybí exemplární potrestání agresorů třebešínského případu. Když jsem poslouchal vyjádření pana Dolínka, tak je určitě správně, že nechce ze záležitosti dělat precedens a každý další případ bude posuzovat samostatně (přal bych si, aby nemusel) - ale to je myslím možné spíš ve vztahu k vedení škol. Žáci všude v téhle zemi ten morální precedens evidentně potřebují. A tohle bylo dost silný kafe, než aby to prošlo pouhým podmínečným vyloučením. Mám určitě maximální pochopení pro jeho snahu s agresory pracovat a zařadit je do normální společnosti, ale kdyby to byly děti. Tihle kluci dávno ví, co dělají, jsou jim jasné důsledky, dopředu věděli, jaký trest by v normální společnosti následoval. Koneckonců jestli ne všichni, tak někteří jsou zletilí (pořád mi něco říká, že všichni). Takže by se jim ta normální společnost měla ukázat, v tomhle doufám dočasný ředitel ještě zapracuje. A co se týká té společnosti, tak vážně moc doufám, že veřejná diskuze nad problémem šikany zase rychle neutichne. Oni ti politici a pracovníci ministerstva a obecních úřadů taky potřebujou hlas lidu, to se pak hned na preventivních programech pracuje jinak.

Odpovědi

Karels

#220 Re: Re: Učitelé

2016-02-25 08:14:42

#219: Mike - Re: Učitelé 

A to všechno je důvod, proč se mi zrovna dvakrát nechce učit. Aprobaci mám na ZSV a latinskou filologii. Latinu bych rád učil, ale do občanky se vůbec nehrnu. (a už vůbec ne učit na základní škole)

Obdivuju všechny, kteří na základní škole denně musí zvládat děcka. Byl jsem na náslechu v jisté základní škole v Olomouci. Možná se tam jeden žák předváděl před ostatníma, ale v jednu chvíli během vyučovací hodiny vykřikl:

Paní učitelko, kopněte Markétu do hlavy.“ ... :-)

Učitelka zareagovala dobře (nekopla Markétu do hlavy...), ale hned dala tomuto uličníkovi poznámku.

Seděl jsem vzdadu, a tak jsem viděl, co žáci v hodině dělají. Proběhla například mezi žáky výměna mobilu (kvůli tomu, aby mohl psát smsky) za tři cigarety...

Během studia na pedagogické fakultě nám občas vyprávěli hrůzostrašné případy konfliktu žák vs. učitel. Jistá paní učitelka při písemce stála u problémového žáka, ťukala tužkou o lavici, žák ji dvakrát řekl, aby to nedělala. (neťukala tou tužkou o lavici) Paní učitelka se nezachovala podle jeho slov, a tak žák vytrhl tužku učitelce a vrazil jí tužku vší silou do hřbetu ruky. (prorazil učitelce hřbet ruky a vlastně tak „přišpendlil“ její ruku k lavici)

Mnoho dalších podobných příběhů, které znám, raději nebudu více šířit, ať to není nikomu na škodu.