svetlo pro sluknovsko

Quoted post

Filip Šimonovský
Rumburk

#99 Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2011-10-01 11:18

#98: - Re: Helena Tvrdková Váňová

Milý nepřihlášený uživateli,

váš příspěvek je plný křiku a nepokoje, možná je to proto, že jste ho psal ve 3 ráno a byl jste už unavený,a to se člověk snadno dostane do emocí. Chápu. Já osobně si příspěvku paní Kostlánové velmi vážím, i její práce.

A teď k věci: je hrubým zjednodušením skutečnosti napsat, že romská pouliční kriminalita dusí obyvatele, a že to bylo to, co iniciovalo protesty a demonstrace, a že pokud se této kriminalitě zamezí, tak bude vše opět v pořádku. To prostě není pravda, ale jen její malý kousek. Stejně obyvatele, aby byl konkrétní: Šluknovska, protože zde žiji, dusí drogy, za jejichž výrobou stojí bílí, herny, které vlastní bílí, výkupny barevných kovů otevřené 24 hodin denně, zadluženost u různých pochybných společností, které půjčují peníze na vysoký úrok, pak třeba motorkáři a auta s tmavými skly, kteří jezdí po Rumburku velmi rychle. A pak rozhodně vysoká nezaměstnanost a s ní spojená chudoba, a také nejistota. A špatně nastavená legislativa, která umožňuje dostávat peníze bez práce - ovšem, pokud budou peníze jen za práci, tak ta práce také musí být. A pak nás také dusí politici, místní i ti výš, kteří nepokoje berou jako možnost zviditelnit se a využít jich ke své předvolební kampani. A také nás dusí nekvalitní novináři, kteří rezignovali na pravdu a v rámci vyšší sledovanosti jejich médií. A hlavně nás dusí lidé, kteří zjednodušují skutečnost a podněcují k nenávisti proti chudým lidem - třeba vy!

S pozdravem

Filip Šimonovský

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#100 Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2011-10-01 12:49:52

#99: Filip Šimonovský - Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

Taky názor! Jenže já vás, milý pane, těžko přepadnu a okradu, dokonce ani nezmlátím vás, vaše rodiče, či vaše děti...a k řešení problémů nepřispěje ani to co si myslí p. Vandas, či co hlásá pí. Kostlánová, je to jen křik dvou, proti sobě stojících stran...proto mě mate, proč vám vadí výkřiky jedné strany a nevadí totéž "v bleděmodrém"? Myslíte si, že nějaký spolek, ať už xenofobní, či xenofilní něco vyřeší? Já myslím, že ne! ...a to byl smysl mého příspěvku, který jste zřejmě nepochopil, nebo pochopit nechtěl... Jediným řešením všeho, co jste vyjmenoval, je vymahatelnost práva a důsledná kontrola těch, kteří to mají "v popisu práce"... Obviňování cikánů celoplošně je stejný nesmysl, jako jejich obhajování, co by etnického celku! Obojí, pokud se děje se zápalem, je špatně a vzbuzuje emoce, které v řešení nemají místo...