svetlo pro sluknovsko

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno svetlo pro sluknovsko

Soukal Lubomír

#76 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

2011-09-14 10:18

#57: Miroslav Řebíček - Re: Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

Agentura Pondělí (zjednodušeně řečeno) začleňuje někoho někam, podobně například jmenovaná Probační a mediační služba.

 

 

Kam ale míří petice ?


V první větě odmítá rasismus, násilí, zastrašování, princip kolektivní viny a jednostrannou a rasismus podněcující interpretaci situace v některých médiích.

V druhé větě vyzývá ke koncepčnímu, dlouhodobému a nenásilnému řešení sociální situace a ke spolupráci měst a obcí s neziskovými organizacemi, jakožto zkušenými partnery a odborníky.

 

 

Přitom je známo, že sociální situací je situace, která mění sociální vztahy jednotlivce, skupiny nebo rodiny související se sociálními událostmi v oblastech změny zdravotního stavu (nemocí, invaliditou, smrtí),  s nezaměstnaností, se stářím (pocit osamocení, samota), s mateřstvím, se založením rodiny a výchovou dětí, s nouzí (nouze hmotná a nouze sociální), se sociální dezintegrací (= nepřizpůsobivostí).

 

Jde tedy petici o řešení kriminality (nalezení příčin a odstraněním těchto) jak by se zdálo z první věty petice nebo o pomoc jednotlivcům (lidem na okraji společnosti - bezdomovci, závislým, handicapovaným, matkám samoživitelkám, lidem dlouhodobě nezaměstnaným) s řešením vzniklé sociální situace ?

 

První věta petice tvoří jen úvod, meritum věci (výzva sama) je ve větě druhé. Petici tedy nejde o řešení kriminality a bezpečí v regionu, ale o pomoc s řešením neblahé sociální situace, tedy o předmět činnosti nejméně některých organizací jmenovaných v příspěvku číslo 57 pana Miroslava Řebíčka.

 

Obávám se, že signatáři nemají jasno co podepsali.

F

#77 Snad někdy...

2011-09-14 15:48

Až se mi ze zahrady přestanou ztrácet věci, které jsou kovu, až se nebudu bát o svou rodinu, jestli jí náhodou nepřepadne banda výrostků kvůli pár korunám, až budou mít všichni stejné povinnosti a nebudou dostávat téměř všechno zadarmo, protože bez práce přeci nejsou koláče (nebo alespoň mě to tak od mala učili), tak potom možná půjdu zapálit svíčku a podepíšu petici. Doteď jsou všechny protesty na Šluknovsku v pořádku.


Nepřihlášený uživatel

#78 Re: Snad někdy...

2011-09-14 17:30

#77: F - Snad někdy... 

 Jasně podle Vás jsou v pořádku protesty na kterých lidé křičí cikáni do plynu a mají na tričkách nacistické symboly?A že tam byli i tací co chválili Hitlera?Tohle je v pořádku?Asi se opravdu málo lidí poučilo z historie.Jen podle tehle teorie to pravě pro pár hlupáku co tohle vykřikují a asi dobře neznají dějiny-právě Slované podle Hitlera  měli být další-kdo do plynu měl jít.Opravdu nechápu a jen se musím divit kde tito lidé nechali mozek.


Nepřihlášený uživatel

#79

2011-09-14 17:57

Domnívám se a jsem přesvědčen o tom, že kolem romské otázky se chodí pěkně po špičkách, všechno kolem ní se tabuizuje, ale když se má opravdu pomoci, tak se nic neděje. Což je škoda. Už jako romský poradce jsem říkal: "Integrovat, nikoli asimilovat".
Pavel Sivák

Nepřihlášený uživatel

#80 Re: Re: kde to např. umí

2011-09-14 23:42

#74: - Re: kde to např. umí

a také vzdělává policisty ....


Nepřihlášený uživatel

#81 na koho jsme naštvaní?

2011-09-15 00:10

...kradou, přepadávají a bez trestu, to snad ani nejdu hlásit, stejně se nic nestane...je potřeba změnit každého i potencionálního zloděje a násilníka, případně mu vymlátit duši z těla, jen aby se už konečně něco stalo? nebo je potřeba změnit práci policie, zlepšit prevenci, přidat světla, ubrat herny, pozavírat bandy, lichváře, drogy.... Abychom se cítili bezpečně.
...berou dávky a nic nedělají...je potřeba řvát pod okny ubytovny cikáni do práce, vyžírkové? co se tím změní? kde a kdo ten systém tvoří a kde se ta pravidla a zákony vymýšlí?

Nepřihlášený uživatel

#82

2011-09-15 02:42

Chtěl bych jenom řict že to co se tu děje je nemožné,a ty co tam demostrujou sou šechny nahlavu-šechny bych zavřel do životi a vot drana bych jím pouštěl historiji o hitrerovy myslím.Aby si uvědomyly že by tu ubec nebyly kdyby hitler tu válku vyhral.

Nepřihlášený uživatel

#83

2011-09-15 10:59

moc vám tam nahoře fandím a držím palečky,at to dopodne k vaší spokojenosti vše nejlépe,nebot odtud také pocházím,,,,
F

#84 Re: Re: Snad někdy...

2011-09-15 14:18

#78: - Re: Snad někdy... 

 Nejsem žádný rasista, nepodporuji ty, kteří nosí na tričkách různé nápisi o holokaustu, řvou cikáni do plynu, ale jsem na straně ostatních lidí, matek, dětí, kteří přišli demonstrovat za bezpečnější město. Bohužel toho využili i ti, kteří sem přijeli vyřvávat různá hesla a provokovat policii. Nicméně, to nemění nic na tom, že po setmění se po Varnsdorfu opravdu nedá jít beze strachu, že vás někdo přepadne. A tohle se musí změnit.


Nepřihlášený uživatel

#85 Re: Re: Re: Snad někdy...

2011-09-15 14:44

#84: F - Re: Re: Snad někdy... 

 Jenze oni toto nevyrvavaji jenom ti co nosi tricka s nacistyckym motivem.Rvaly to i ty matky-to je vic nez desny a znepokojujici!!!!


Nepřihlášený uživatel

#86 Re: na koho jsme naštvaní?

2011-09-15 19:02

#81: - na koho jsme naštvaní?

Ano, lidé tu mají v sobě hodně vzteku a mají k tomu důvod. To beru. Ale strašně snadné a nepravdivé hodit to na jednu skupinu, na jedno etnikum. Tak to není. V roce 2003 nám v Rumburku zapálil kostel "bílý" Čech, závislý na drogách. Kdyby tu měli lidé psát všechny kriminální činy, které se jim staly, a na kterých měli podíl ti "bílí", to by byl dlouhý seznam.

Určitě je důležité cítit se bezpečně a bezpečí mít. Je třeba, aby policie byla funkční, aby města vytlačovaly herny a nevěstince pryč atd.  Ale ta přesmyčka k tomu, že za to mohou Romové, nebo všichni sociálně slabí je nepravdivá a zlá. Miliardy v tomto státě nerozkradli sociálně slabí!!! A to nás poškodilo všechny mnohem víc.

A ještě k násilí. Píšete "případně mu vymlátit duši z těla..." Myslím, že byste nad těmi slovy začal hlouběji uvažovat a možná se za ně i trohu stydět ve chvíli, kdyby vám někdo chtěl vymlátit duši z těla za něco, co jste udělal, místo, aby měla prostor spravedlnost. Násilí nic neřeší, jen přidává nenávist a napětí. Co jiného byla krevní msta? Začarovaný kruh násilí, který nic neřeší.

S pozdravem

Filip Šimonovský


Nepřihlášený uživatel

#87 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

2011-09-15 19:20

#76: Soukal Lubomír - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

Díky za věcnou reakci!

Doufám, že signatáři ví, co podepsali. Já to vím určitě. Prohlášení odmítá rasismu a násilí a všechny jeho projevy, to je stěžejní a bylo to i důvodem vzniku této iniciativy. Chtěli jsme, aby zazněl v těch různých hlasech, které zněly, jasný hlas proti rasismu a násilí. Kriminalitu toto prohlášení primárně neřešní, ale jak dobře píšete, sociální situace se odráží na všem podstatném v oblastí, a tak přirozeně i na míře kriminality. Proto především výzva k řešení sociální nouze mnohých občanů tady. Tristní nám přišlo, že řešení jsou známá, a že tu jsou i organizece, které to umí dělat - jen, města a politici s nimi moc nespolupracují, moc je nepodporují a věc neřeší. Proto jsme vypíchli spolupráci měst a obcí s neziskovkami. To je vše.

Prohlášení je prohlášení. Nečiní si nárok být přesně vypracovaným dokumentem s návodem jak kterou konkrétní věc zařídit. A jsem přesvědčený, že právě to, co jsem popsal výše, chtěli signatáři vyjádřit svým podpisem.

S pozdravem

Filip Šimonovský


Nepřihlášený uživatel

#88 Re:

2011-09-16 02:07

#17: -

MILA PANI  NIC NENI TAK JAK PISETE JEN CHCETE BYT TROCHU ZAJIMAVY NIKOD VAS NAPREPADNE A NIKOD NEUBLIZI VASIM DETEM   TO SPIS VY NAM DRIV UBLIZITE   A CO SE TYCE TECH PRISTEHOVALCU   TAK PRIPOUSTIM ZE MOZNA MATE PRAVDU ALE TO ZDCELA NENI TAK JAK TO NOVINARI PISOU PANI PRED VAMA TO NAPSALA DOKONALE  TAKOVY OPRAVDU JSME

 


Nepřihlášený uživatel

#89 Re:

2011-09-17 23:57

#82: -  

 Asi jsi chtěl napsat toto: "Chtěl bych jenom říct, že to, co se tu děje, je nemožné. A ty, co tam demonstrujou, jsou všechny na hlavu. Všechny bych zavřel na doživotí a od rána bych jim poustěl historii o Hitlerovi, myslím. Aby si uvědomili, že by tu vůbec nebyli, kdyby Hitler tu válku vyhrál."

Ta dívčina s hanlivými nápisy na tričku sice pravděpodobně chyběla na dějepis a počínání Hitlera bere na lehkou váhu, ale pochybuji, že vy, který jste dle mého názoru chyběl na všechny hodiny českého jazyka, jste dějepis chápal. Vám bych doporučila, učit se od rána do večera český jazyk, a to od 1. třídy základní školy, alespoň do 9. třídy základní školy. A zavírat by se rozhodně měl ten, kdo páchá trestné činy (zabíjí, bije, krade, podvádí, ...), a to bez ohledu na barvu pleti. Dospělí do vězení, nezletilí do výchovných ústavů.


Nepřihlášený uživatel

#90

2011-09-18 16:22

Jsem přesvědčena, že k tomu všemu nemuselo vůbec dojít. Znám několik lidí z Nového Boru, kteří nechali vypracovat projekt přímo na problematiku , které měla podchytit prevenci kriminality Romů. Bylo v tom zaangažováno několik vzdělaných lidí / Romů/, kteří přesně věděli s kým mají pracovat a co podchytit. Tento projekt byl i dokonce schválen, ale výměnou vlády a odchodem p. Kocába se vše zrušilo. Kdyby byl tento projekt realizován, nikdy k této situaci nedošlo. Je za to vinna jen vláda, že vše podcenila a nikdo z nich se Romy nezajímal.
samé keci

#91

2011-09-19 23:34

#17: -

Jsem romka a přála bych vám tu černou kůži také.Stačilo by vám to na 24 hod.Pak by jste jinak mluvila.


Nepřihlášený uživatel

#92 Nemohu podepsat

2011-09-21 08:02

Nemohu podepsat ačkoliv souhlasím. Chybí mi tu zásadní věc. Tou je výzva vládě a celé politické reprezentaci ať přestane strkat hlavu do pískua začne se problém řešit.Také je zde spousta neziskovek,které na celém problému jen parazitují. Bydlímve vsetíně tak o tomhle problému něco vím .
Jiří Zbránek Vsetín

Nepřihlášený uživatel

#93 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

2011-09-21 08:06

Města nesoplupracuji?

V tom s Vámi nemohu souhlasit . U nás ve Vsetíně město velmi spolupracuje a ne jen vystěhováváním :D. Pokud se tím ale nebude vážně a zodpovědně zabývat vláda a parlament NIKDY se problém nevyřeší.

Filip Šimonovský
Rumburk

#94 Re: Nemohu podepsat

2011-09-21 17:18

#92: - Nemohu podepsat

Dobrý den,

to je mi líto, že nemůžete podepsat. Tím prohlášením jsme chtěli oslovit všechny slušné lidi, když to tak řeknu, kteří samozřejmě vnímají mnohé problémy a nespravedlnosti, které tu jsou, ale prostě nechtějí to hodit na nějakou skupinu obyvatel, třeba na Romy, že za to mohou, a také se zásadně staví proti rasismu. Oslovujeme i místní a republikové politiky, a to nyní nejen tímto prohlášením, ale chystáme otevřený dopis, kde chceme nabídnout především spolupráci, protože je tu hodně lidí, kteří opravdu mají zkušenosti v práci s Romy a vůbec sociálně slabými lidmi, z části jsou to dokonce sami Romové, vzdělaní a zkušení. S parazitováním neziskovek na problému tu nemám zkušenost, nemyslím si, že se to tu děje.

S pozdravem

Filip Šimonovský

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2011-09-22 08:23


Miloš Hlávka

#96 Hotel Sport

2011-09-22 08:30

Ve Varnsdorfu jsem byl na vojně od listopadu 1985 do konce září 1986 a párkrát jsem se zastavil i v tehdejším hotelu Sport. Už tehdy byl mezi Romy oblíben a rozhodně jsem neměl proč se bát se tam objevit. Byl bych rád, kdyby tomu tak opět bylo (myslím tu absenci obav ve Sportu a okolí - na vojnu už nechci a armádu nemám rád).

Miloš Hlávka

Nepřihlášený uživatel

#97

2011-09-28 23:26

Násilí plodí násilí, a více než o to kdo ten kruh začal jde nyní o to jak z kruhu násilí a nenávisti vystoupit.

Nepřihlášený uživatel

#98 Re: Helena Tvrdková Váňová

2011-09-30 02:59

#24: -

Paní Kostlánová, vy naprosto opomíjíte tu skutečnost, že romská pouliční kriminalita dusí obyvatele měst i vesnic, ve stále větší míře a TO je to, co iniciovalo nespokojenost a demonstace! Vaše (a vašeho muže) neustálá bagatelizující demagogie a zaměňování příčin, je jen známkou toho, že skutečné řešení toho, co se tu děje, je vám naprosto lhostejné! Zastíráním pravé skutečnosti nespokojenosti občanů tím, že budete omílat "svoje pravdy", ničemu a nikomu neprospějete, ale naopak od nich odvádíte pozornost! Co tím sledujete a zda je to metodicky cílené, nechci spekulovat - nevím, ale co vím docela jistě je, že s radikálním omezením pouliční kriminality, mají vaše snahy málo společného! Oč jste tedy lepší, než oni "zviditelňující se" radikálové? Napovím vám: O nic! Nenabízíte řešení toho, co lidem vadí, stejně, jako to nedělají oni! Jediným rozdílem je jen to, že každý křičíte něco jiného, ale to je pro nespokojené lidi slabá útěcha...Nebo si myslíte, že váš postoj, něco řeší a nespokojeným občanům, nějak zásadne pomůže v tom, aby se nemuseli bát o své děti a nebáli se ve dne na ulici? Myslím, že ne! Naopak svým mlžením a zamlčováním, či přehráváním původního problému do jiné roviny, nápravě věcí škodíte stejně, jako vámi zmiňovaní radikálové! Kriminalita, páchaná nepřizpůsobivými, musí skončit a TO je to, oč tu jde. Nic víc, nic míň! A přihřívání si "polívčičky", je pro nespokojené občany stejně nežádoucí, ať už je z kterékoliv strany! Váš postoj přesně vystihuje vaše agažované vystoupení v Novém Boru, kde malý cikán drží ukradenou silniční značku STOP a vy u toho zpíváte. Nemyslím si, že nevidíte, ale co považuji za mnohem horší a nebezpečnější, je to, že vy zřejmě ani vidět nechcete!

Filip Šimonovský
Rumburk

#99 Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2011-10-01 11:18

#98: - Re: Helena Tvrdková Váňová

Milý nepřihlášený uživateli,

váš příspěvek je plný křiku a nepokoje, možná je to proto, že jste ho psal ve 3 ráno a byl jste už unavený,a to se člověk snadno dostane do emocí. Chápu. Já osobně si příspěvku paní Kostlánové velmi vážím, i její práce.

A teď k věci: je hrubým zjednodušením skutečnosti napsat, že romská pouliční kriminalita dusí obyvatele, a že to bylo to, co iniciovalo protesty a demonstrace, a že pokud se této kriminalitě zamezí, tak bude vše opět v pořádku. To prostě není pravda, ale jen její malý kousek. Stejně obyvatele, aby byl konkrétní: Šluknovska, protože zde žiji, dusí drogy, za jejichž výrobou stojí bílí, herny, které vlastní bílí, výkupny barevných kovů otevřené 24 hodin denně, zadluženost u různých pochybných společností, které půjčují peníze na vysoký úrok, pak třeba motorkáři a auta s tmavými skly, kteří jezdí po Rumburku velmi rychle. A pak rozhodně vysoká nezaměstnanost a s ní spojená chudoba, a také nejistota. A špatně nastavená legislativa, která umožňuje dostávat peníze bez práce - ovšem, pokud budou peníze jen za práci, tak ta práce také musí být. A pak nás také dusí politici, místní i ti výš, kteří nepokoje berou jako možnost zviditelnit se a využít jich ke své předvolební kampani. A také nás dusí nekvalitní novináři, kteří rezignovali na pravdu a v rámci vyšší sledovanosti jejich médií. A hlavně nás dusí lidé, kteří zjednodušují skutečnost a podněcují k nenávisti proti chudým lidem - třeba vy!

S pozdravem

Filip Šimonovský


Nepřihlášený uživatel

#100 Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2011-10-01 12:49

#99: Filip Šimonovský - Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

Taky názor! Jenže já vás, milý pane, těžko přepadnu a okradu, dokonce ani nezmlátím vás, vaše rodiče, či vaše děti...a k řešení problémů nepřispěje ani to co si myslí p. Vandas, či co hlásá pí. Kostlánová, je to jen křik dvou, proti sobě stojících stran...proto mě mate, proč vám vadí výkřiky jedné strany a nevadí totéž "v bleděmodrém"? Myslíte si, že nějaký spolek, ať už xenofobní, či xenofilní něco vyřeší? Já myslím, že ne! ...a to byl smysl mého příspěvku, který jste zřejmě nepochopil, nebo pochopit nechtěl... Jediným řešením všeho, co jste vyjmenoval, je vymahatelnost práva a důsledná kontrola těch, kteří to mají "v popisu práce"... Obviňování cikánů celoplošně je stejný nesmysl, jako jejich obhajování, co by etnického celku! Obojí, pokud se děje se zápalem, je špatně a vzbuzuje emoce, které v řešení nemají místo...