MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

AŤ ŽIJE ZEMAN!
Nepřihlášený uživatel

#70286

2016-01-06 14:01

CVVM:  Prezidentovi Miloši Zemanovi v prosinci důvěřovalo 59 procent lidí, což je o tři procentní body více než v listopadu a o osm víc než v říjnu. Vládě momentálně důvěřuje pouze 44 procent občanů.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#70287 Re:

2016-01-06 14:11:12

#70286: -  

 Tato informace má vypovídající hodnotu "velbloudího trusu".


Nepřihlášený uživatel

#70313 Re: Otázka, která byla položena respondentům...

2016-01-06 16:01:37

#70286: AŤ ŽIJE ZEMAN! -  

  1 Otázka: „Řekněte, prosím, důvěřujete prezidentovi republiky, vládě, Poslanecké sněmovně PČR, Senátu PČR, svému krajskému zastupitelstvu, svému obecnímu zastupitelstvu, starostovi vaší obce či městské části, hejtmanovi vašeho kraje (primátorovi, pokud žijete v Praze), Veřejnému ochránci práv (ombudsmanovi), Ústavnímu soudu, Nejvyššímu kontrolnímu úřadu?“ 

odpovědi:

rozhodně důvěřuje - 20 %

spíše důvěřuje - 39 %

spíše nedůvěřuje - 28 %

rozhodně nedůvěřuje - 13 %

neví 2 %

 

Tedy vykládat si to tak, že 59 důvěřuje, je vskutku dosti odvážné tvrzení, neboť si slovo důvěřuji vykládám tak, že je "důvěryhodný" tedy že jeho jednání nemá postranní úmysly, že mluví pravdu. 39 % o jeho jednání pochybuje, ale protože byl "zvolen" tak vcelku věří, že nepáchá žádnou činnost prito této zemi, když mu "spíše důvěřují". 

Pak je tu 13 % lidí, kteří mu rozhodně nedůvěřují, pokud jsou to lidé jako já, dovedou velmi přesně říci důvod proč mu nedůvěřují, proč považují jeho jednání za nebezpečné pro tento stát. 

Zajímavé z průzkumu také je, že rozhodně nedůvěřuje vládě 15 %, Sněmovně 19 % a senátu 22 %, kde je pravděpodobný překryv s těmi, kteří zároveň rozhodně důvěřují Zemanovi. 

Pokud by tomu tak bylo a skutečně to byl překryv - rozhodně důvěřují  Zemanovi a rozhodně nedůvěřují vládě, sněmovně a senátu, bylo by to naprosto šílené, neb by se jednalo nejspíše o idioty, těžko by se pro takové lidi hledal jiný výraz. 

Bylo by dobré, aby toto bylo zveřejněno a jasně rozklíčováno. 

Z detailního popisu to jednoznačně poznat nejde, neboť existuje skupina "nevoliči", kteří nedůvěřují všem, od Zemana až po Senát, ale je to jen část není zřejmé, jak velká, může to být jen 5 %. 

Přesto je lados možné odvodit, prezidentovi důvěřují spíše důvěřují důchodci. Detailní popis bohužel jasně neidentifikuje skupinu "rozhodně důvěřují" je to velká škoda.