MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Králík

#70162 Re: Důležitý!!!

2016-01-04 22:50

#70098: Z archívu CIA!! - Důležitý!!! 

 Takhle přesně to bylo, skoro mi při tom pomyšlení běhá mráz po zádech... Ikdyž ona si dokázala s pomocí EU udělat protektorát ze skoro celé Evropy!!!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#70169 Re: Re: Důležitý!!!

2016-01-05 06:29:08

#70162: Králík - Re: Důležitý!!! 

 Králík je vystrašený jako zajíc?


Nepřihlášený uživatel

#70174 Re: Re: Důležitý!!! Je smutné, když neznáte základní struktury EU

2016-01-05 07:26:55

#70162: Králík - Re: Důležitý!!! 

 Vše co se v EU děje, musí schválit přímo volený parlamen EU tedy EP.  Ćlenové EP se volí v národních státech nezávisle na ostatních státech a to přímo. 

Evropská rada se skládá z předsedů národních vlád - kteří mají skutečnou politickou moc, tedy např. za Francie zasedá prezident. 

Rady ministrů - jsou složeny z ministrů národních vlád jsou rezortní, obdobně jako ministerstva v národních státech. 

EK  jsou úředníci EU, předsedu navrhuje Evropská rada, schvaluje EP, kominisi si sestavuje předseda a jednotlivé kandidáty dodávají všechny národní státy EU - tedy vlády národních států, které jsou schváleny tamními parlamenty. Celou komisi opět schvaluje EP a její primární činností je naplňovat skutky dodržování smluv EU - tedy dnes Lisabonské smlouvy - dále plní zadání Evropské rady. Vše komise dělá je pod dohledem jak Evropské rady tak samozřejmě i EP, podobně jako je tomu u národních úředníků - tedy ministerstev a národních vlád, tedy politiků. 

Je snad na celé struktuře něco nedemokratického, nejasného, něco co by kterýkoliv premiér mohl nějak zneužívat? Nic vám navíc nebrání celé dění v EU, EK, EP, Evropské komisy, Radách ministrů sledovat - jednání jsou veřejná a mnohdy jsou informace daleko dostupnější, než u národních vláda a jsou zveřejněna daleko rychleji.