MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#69943 Re: Re: Re: Re: Re: Jak s rovnopravnosti souvisi vrazdy novinaru a opozicnich poliku....

2016-01-03 10:55

#69941: - Re: Re: Re: Re: Jak s rovnopravnosti souvisi vrazdy novinaru a opozicnich poliku.... 

 Intelektuální elity jsou vždy náchylné být strženy hlavně finanční korupcí. To se projevuje na intelektuálech podporující u nás Schwarzenberga, ačkoli ten, jako hajný, absolvoval akorát tak "Školku v přírodě". Na rovnoprávnosti je důležitá jedna zásadní věc. Právo na sebeurčení by neměli mít národy (podle Wlisona), ani minority (podle Havla nebo Peroutky) ale výhradně jednotlivci, a ti by měli být právně odpovědní. Jakákoli pozitivní diskriminace totiž uvádí účastníky zbytku společnosti do nerovnoprávného postavení vůdči oněm minoritám, ať už jsou tyto minority jakékoli. To by měl mít každý zodpovědný právník, který bere svoji profesi jako profesi čestnou, vždy na paměti. V Rusku je názorová plurarita do značné míry zaručena. Funguje tam například bez problémů Islám. Sám Putin byl sluníčkáři nedávno i vysmíván, že otevřel v Moskvě mešitu. Něco jiného by ovšem například bylo, když začnou v Rusku kterékoli minority politikařit, či se dokonce vyzbrojovat za podpory západních mocností. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#69945 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak s rovnopravnosti souvisi vrazdy novinaru a opozicnich poliku....

2016-01-03 11:30:57


Nepřihlášený uživatel

#69948 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak s rovnopravnosti souvisi vrazdy novinaru a opozicnich poliku....

2016-01-03 11:35:29

#69943: - Re: Re: Re: Re: Re: Jak s rovnopravnosti souvisi vrazdy novinaru a opozicnich poliku.... 

 Miloš Zeman nejen vyrostl v totalite, kdy se nic nelze dozvedet o politických názorech jeho neúplné rodiny, ale také studoval něco tak naprosto zbytečného jako komunistickou ekonomii, která jak se v klidu shodneme nemá nic společného s ekonomii reálnou, stejne jako totalita nemá nic společného s reálnou správou veřejného prostoru. Miloš Zeman nikdy v jeho životě nepracoval v sektoru, kde by dane vytvářel, ale vždy jen tam, kde se dane spotrebovavaji. Mils Zeman tedy není obeti komunistické totality, ale jejím dobrovolným a aktivním prisluhovacem.

Účelové jste pominul, ze clovek "neni ostrov" a rekl bych také, ze účelové pomijite i to, prochazi vývojem. Pozitivně totiž naprosto prirozene diskriminujeme naše staré lidi, nás deti, min částečně nemocné, postižené, doma pozitivně diskriminujeme deti i zenu na úkor nás muzu, pokud máme trochu cti v těle atd.

Nejsem zastáncem pozitivní diskriminace, presto jsem proto, aby společnost mela moznost se seznamovat s životem v jeho cele siri. Demokracie tomuto nijak nebrání na rozdíl od totality, která dokonce brani i tak banální veci jako je četba literatury, tvorba umění a dokonce z velké casti i možnost vzdělávat se v jazycích.

Představa ze západ kohokoliv v rusku vyzbrojuje, mi připadá naprosto absurdní a to především proto, ze k tomu nemáme žádný důvod. Nedělo se tak v době železné opony, kdy k tomu skutečně důvod byl, tedy neděje se tak ani nyni, kdy Rusové mohou nastest relativně svobodne emigrovat, kam chteji, tedy existuje možnost úniku před současnou ruskou "polo-totalitou".

Tedy si myslím, ze účelové michate veci dohromady, přitom se snažíte vytvářet dojem, ze totalita ci "polo-totalita" je schopna řešit správu veřejného prostoru lépe než demokracie. Neni to nic nového, od Lenina se to objevuje stále dokola v různých mutacich, od komunismu k fašismu, maoismu, pol potismu ci soucasne severní Koreii ci Kube nebo IS v té nejextremnejsi vražedné podobe. Jak prave IS jako extrémní totalita dokládá, problémy správy veřejného prostoru totalita ani pplototalita neresi, prestoze se tak navenek tvari.