Petice PROTI PODSTOUPENÍ ČESKÉHO ÚZEMÍ POLSKU!

Quoted post

Vít Kuranda

#6 Re: Re:

2015-12-22 17:58

#4: MY PROTI VŠEM - Re:  

 Máte v tom, pane, dost hokej. Argumentovat u Saint-germainské smlouvy (nebo Mnichovské) Benešovými dekrety (a odškodněním Němců)... To je jako argumentovat u cyklistiky velikostí vln. Je to absolutně jiné téma.

Rak-U nás neokupovalo. V tehdejší době monarchů byl tento státní útvar funkční, víceméně nezbytný (protože v té době by si Češi sami vládnout nedokázali) a svým způsobem dokonce v nás Slovanech posiloval vlastenectví.

Vitorazsko je historicky rakouské území, můžete mi i nadávat, ale to na faktech nic nezmění. Saint-germainská smlouva řešila rozdělení Rak-U, ale Rakouská strana se nesměla tohoto jednání zúčastnit. Jaký je tedy rozdíl proti smlouvě Mnichovské? Je to totéž (nebo skoro totéž). "O nás bez nás".

Píšete o připojení Sudet k Německu. Tak to sorry, ale byl jste někdy aspoň na jedné hodině dějepisu? Sudety nikdy nebyly německé území, nikdo o nich tak nikdy nepsal. Za WW2 nám je na chvilku jednostranně (a pouze administrativně) ukradli Němci, ale to se hned po WW2 zase anulovalo. Vkládáte mi do úst něco, co jsem neřekl.

V tomto případě nejde o stav "my Češi máme Vás Poláky moc rádi a proto Vám tady chceme jen tak věnovat kousek vlastního území". Ten problém se jmenuje "My Češi jsme si kdysi zabrali kousek území, které je Vaše, ale protože Váš nárok respektujeme a uznáváme, tady Vám těch několik hektarů vracíme".

Předem říkám, že nemusíte vytahovat Falklandy, Ålandy, Sudety, Little Big Horn a podobné věci jako argument. Jsou irelevantní. Bavíme se o opravě drobných územních křivd mezi dvěma sousedícími státy. Tak argumentujte věcně a k tématu, chcete-li reagovat.

Odpovědi

MY PROTI VŠEM

#7 Re: Re: Re:

2015-12-22 18:12:06

#6: Vít Kuranda - Re: Re:  

 Díky, jelikož tímto jste dokázal, že o daném tématu nevíte vůbec NIC.

Polsko o dané území přišlo na svou žádost. Jelikož šlo o tzv. narovnání hranic kdy se to Polsku hodilo kvůli jejich lepšímu střežení. 

Takže nás prosíme ušetřete historického výkladu který absolutně nesouvysí s danou problematikou.

1. R-U prohrálo 1. SV

2. R-U nás nikdy neuznalo jako rovnoprávný stát

MY PROTI VŠEM je ryze vlastenecká organizace, takže za nás za všechny píšu, že k nám mělo být připojeno Rakousko klidně celé. Od Poláků si vzít zpět celé Slezsko a jsme spokojení. Toto je boj o sebeurčení národa. 

Uznáváme naše nepřátele, jelikož ctíme vlastenectví a nacionalismus každé země. Čest vítězům, hanba poraženým.