Petice PROTI PODSTOUPENÍ ČESKÉHO ÚZEMÍ POLSKU!


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-12-21 06:20

Je to nelogické vždyt dřív tu bylo rakousko uhersko, nebo co sudety a co kdybychom nekomu daly republiku celou zdyt o co jde? patří to republice hodně let a lidé tam bydlí mají tam své kořeny a tet to mají odevzdat proč? a vůbec to snad není ani o čem psát to je samozřejmé že ne jako když jdu dáno na záchod....

Nepřihlášený uživatel

#2

2015-12-21 22:01

Pridejte k petici svuj podpis.Nebo souhlasite s darovanim 368ha CR pudy Polakum?
Souhlasite s timto krokem,ktery ani nase ustava neumoznuje ale nase vlada nedba?Prectete si v clanku vice a nebojte se svym podpisem podporit zajem naseho naroda.
Cechy cechum!!!
Vít Kuranda

#3

2015-12-22 06:06

Česko zase "okupuje" velkou část rakouského území - konkrétně 113km2. Na základě Saint-germainské smlouvy nám byla přiřknuta veliká část Vitorazska. Na toto území nemáme historicky žádné nároky, přesto je to nyní naše a žije tam spousta našich občanů.

Saint-germainská smlouva je svou morální hodnotou srovnatelná s tou mnichovskou: Několik států rozhodlo o budoucnosti cizího státu, aniž by se toho státu na cokoliv ptali. Kdyby začali Rakušané vrtat do tohoto dokumentu, dost pravděpodobně bychom odevzdávali Vitorazsko zpátky. Z ekonomického hlediska by to byla katastrofa, z morálního ale správná věc.

V případě Vitorazska se jedná o 113km2 obydleného území a vy tu šílíte kvůli pár hektarům nepotřebných luk.

Historie je plná podobných územních křivd a je to případ od případu, jestli je dobré v rámci dobrých sousedských vztahů tuto křivdu napravit. V tomto případě jde o nepodstatné louky malého územního rozsahu, su pro, aby se to narovnalo.

MY PROTI VŠEM

#4 Re:

2015-12-22 10:44

#3: Vít Kuranda -  

 Největší zlo pro jakýkoliv národ je, když se někdo z jeho řad jemnuje morálním arbitrem celého světa.

To už je jen krůček ke kolaboraci, jelikož ten dotyčný zapomíná, čí zájmy má hájit.

A pokud podle vás, tato smlouva o které píšete je srovnatelná s Mnichovskou, tak to co obhajute vy, je srovnatelné s tím, co prohlašoval Konrad Henlein. Co takhle ještě odškodnit nebohé odsunuté Němce? A ještě lépe rovnou připojit tzv. Sudety k Německu.

Pro ty co nevědí uvedu, že Saint-germainská smlouva řešila rozpad Rakouska-Uherska. Tento státní útvar byl nejenom na straně poražených ale ještě po staletí okupoval naší domovinu, takže jakákoli kompenzace byla na místě!

LIDÉ JAKO VY JSOU OSTUDOU NAŠEHO NÁRODA!


Nepřihlášený uživatel

#5

2015-12-22 17:50

Český národ si není schopen a ani nikdy nebyl schopen vládnout sám, protože když se ohlédnete zpět do historie až do doby Karla 4, tak český člověk mající moc za peníze prodá i vlastní rodinu. Přesto nesouhlasím s vracením Sudet němcům ani dalších území Polsku, ani majetku církvi, je to jen byznys vyšších vrstev.
Vít Kuranda

#6 Re: Re:

2015-12-22 17:58

#4: MY PROTI VŠEM - Re:  

 Máte v tom, pane, dost hokej. Argumentovat u Saint-germainské smlouvy (nebo Mnichovské) Benešovými dekrety (a odškodněním Němců)... To je jako argumentovat u cyklistiky velikostí vln. Je to absolutně jiné téma.

Rak-U nás neokupovalo. V tehdejší době monarchů byl tento státní útvar funkční, víceméně nezbytný (protože v té době by si Češi sami vládnout nedokázali) a svým způsobem dokonce v nás Slovanech posiloval vlastenectví.

Vitorazsko je historicky rakouské území, můžete mi i nadávat, ale to na faktech nic nezmění. Saint-germainská smlouva řešila rozdělení Rak-U, ale Rakouská strana se nesměla tohoto jednání zúčastnit. Jaký je tedy rozdíl proti smlouvě Mnichovské? Je to totéž (nebo skoro totéž). "O nás bez nás".

Píšete o připojení Sudet k Německu. Tak to sorry, ale byl jste někdy aspoň na jedné hodině dějepisu? Sudety nikdy nebyly německé území, nikdo o nich tak nikdy nepsal. Za WW2 nám je na chvilku jednostranně (a pouze administrativně) ukradli Němci, ale to se hned po WW2 zase anulovalo. Vkládáte mi do úst něco, co jsem neřekl.

V tomto případě nejde o stav "my Češi máme Vás Poláky moc rádi a proto Vám tady chceme jen tak věnovat kousek vlastního území". Ten problém se jmenuje "My Češi jsme si kdysi zabrali kousek území, které je Vaše, ale protože Váš nárok respektujeme a uznáváme, tady Vám těch několik hektarů vracíme".

Předem říkám, že nemusíte vytahovat Falklandy, Ålandy, Sudety, Little Big Horn a podobné věci jako argument. Jsou irelevantní. Bavíme se o opravě drobných územních křivd mezi dvěma sousedícími státy. Tak argumentujte věcně a k tématu, chcete-li reagovat.

MY PROTI VŠEM

#7 Re: Re: Re:

2015-12-22 18:12

#6: Vít Kuranda - Re: Re:  

 Díky, jelikož tímto jste dokázal, že o daném tématu nevíte vůbec NIC.

Polsko o dané území přišlo na svou žádost. Jelikož šlo o tzv. narovnání hranic kdy se to Polsku hodilo kvůli jejich lepšímu střežení. 

Takže nás prosíme ušetřete historického výkladu který absolutně nesouvysí s danou problematikou.

1. R-U prohrálo 1. SV

2. R-U nás nikdy neuznalo jako rovnoprávný stát

MY PROTI VŠEM je ryze vlastenecká organizace, takže za nás za všechny píšu, že k nám mělo být připojeno Rakousko klidně celé. Od Poláků si vzít zpět celé Slezsko a jsme spokojení. Toto je boj o sebeurčení národa. 

Uznáváme naše nepřátele, jelikož ctíme vlastenectví a nacionalismus každé země. Čest vítězům, hanba poraženým.

Vít Kuranda

#8 Re: Re: Re: Re:

2015-12-22 18:56

#7: MY PROTI VŠEM - Re: Re: Re:  

 Ale vždyť sám říkáte, že je to polské území. :-) ...které se uměle (a pouze z praktického hlediska) přepsalo jinam. Fajn, za účelem lepšího střežení hranic. To, že jsem to výslovně nenapsal, neznamená, že jsem si o tomto konkrétním případě nepřečetl - na základě nedávných reportáží v televizi. Je dneska potřeba střežit cz-pl hranici? Není. Tak mi přijde čestné se dnes zachovat tak, že důvody původní změny jsou dávno překonané, proto Vám Vaše území zase vracíme. Dobře no, já v tom vidím vstřícnost, vy striktní právničinu - pak se nemáme šanci shodnout.

ad1) Rak-U prohrálo válku. Já tvrdil, že ne?

ad2) Rak-U nás neuznalo jako rovnoprávný stát? A proč by mělo? :-) Byli jsme jejich součást a navíc součást neschopná si vládnout sama. Měli bychom Rak-U poděkovat, co pro nás Vídeň udělala. 

Připojit celé Rakousko a celé Slezsko. :-D Tak jo no... :-D Když myslíte... :-D Pozdravte kamaráda Putina, ten taky neví, kam by se chtěl rozrůst nejdřív. S vlasteneckou rétorikou by si vláda třeba i poslechla Váš názor a přečetla petici, jako nacionalistu Vás ale poslouchat nebudou. Chcete-li dosáhnout svých cílů, musíte ubrat v jedovatosti. Takhle budete brán za extrémistu. Ne mnou! Mně jste volný. Ale já taky o Vašich problémech nerozhoduju, pouze se k nim mohu vyjádřit, stejně jako Vy.


Nepřihlášený uživatel

#9

2015-12-22 19:18

To, co poslední dobou ukazuje naše vláda je viditelná zrada. Lidé by, měli vyjít do ulic a dát najevo nesouhlas, možná i chtít změnu. Husité, nám ukázali, jak naložit s vládou, která ničí zájmy lidu.

Martin Toman
Váckav Cvejn
Praha

#10 Václav Cvejn

2015-12-22 19:35

Česká republika by se měla rozrůstat! Jsem proti, aby poskytla část Libereckého kraje Polsku!

Věřím, že většina poláků by byla raději občany České republiky, třeba část ukrajinců by chtěla, aby Slovensko dostalo zpět Podkarpatskou Rus.

Polsko nám nenabídlo ani nejvyšší horu Sněžku (1602 m) Česká republika tak by měla tvrdit, že nejvyšší horou je Luční hora (1555 m) protože ta je celá na našem území a není na hranici.

 


Nepřihlášený uživatel

#11

2015-12-22 21:00

To uz tady bylo!
Vít Kuranda

#12 Re: Václav Cvejn

2015-12-22 21:23

#10: Váckav Cvejn - Václav Cvejn 

 A co jako, pane Cvejne? Mám kontrovat mapou Sámovy říše? Jakou váhu má pro dnešek mapa ze 14.století? Když půjdeme do daleké historie, ad absurdum nám tu nepatří nic, praotec Čech se sem dopotácel z Ruska a ve své podstatě je to taky okupant (jasně, teď argumentuju pověstí a ne fakty, pro pochopení myšlenky je to ale názornější). :-) Nehledě na to, že v dobách monarchií se jednoduše sdružovala území podle toho, "který princ si vzal kterou princeznu" (nadneseně řečeno). Dole pod tou mapou máte devět různých samostatných území, která byla pouze sdružena do jednoho celku. Byl to stejný slepenec jako Rak-U.

Rak-U tu diskutéři neradi uznávají, protože centrem byla Vídeň (a ne Praha). Ale ZKČ se hodí do krámu, protože je to doba prosperity. Pokud ale budou všechny státy považovat za správnou dobu pouze tu, ve které byly na vrcholu, nikdy se do té Evropy všichni územně nevejdeme a budou války.

Chce to trochu pokory a soudnosti.


Nepřihlášený uživatel

#13

2015-12-23 07:33

Jsem zásadně proti rozvracení republiky a handlováním s územím České republiky!!

Nepřihlášený uživatel

#14

2015-12-23 11:38

Celá vláda počínaje slavnou " sametovou revolucí " včetně zlodějů a podvodníků kteří se zasloužili o rozbití a rozkradení republiky i s hlavama státu  - tím myslím Havla a Klause - by za to co tady nadělali a stále dělají zasloužili plynovou komoru. A to bych je tam šoupnul na jejich náklady... Omlouvám se za poslední výraz ale jsou to hajzli co jen rozkradli co se dalo a parazitují na obyčejných lidech. Tímto děkuji za nesmazání topicu a přeji pěkné svátky. Hanz

pEpIs

#15 Josef Grongl

2015-12-23 14:07

Řeknu to asi tak..

MY VŠICHNI OBYVATELÉ ČESKÉ ZEMĚ BY JSME SE MĚLI HROMADNĚ OKAMŽITĚ A BEZ VÁHÁNÍ ZVEDNOUT OD TĚCH PIV A INTERNETU, NEZŮSTAT JEN U SILNEJCH KECŮ A UDĚLAT V TÉ NAŠÍ VLASTIZRÁDNÉ VLÁDĚ KONEČNĚ AKUTNÍ RADIKÁLNÍ ČISTKU, UDĚLAT POŘÁDNEJ BORDEL!! NEBO SNAD CHCETE DÁL ČEKAT A ČUMĚT, JAK SI NĚKDO UKRAJUJE KOUSEK PO KOUSKU NAŠI KRÁSNOU A NAŠIMI PŘEDKY TĚŽCE VYBUDOVANOU ZEM, NEBO NEČINNĚ SLEDOVAT Z OKEN Z POHODLÍ DOMOVA, JAK NÁS ZAPLAVUJÍ NĚJACÍ ZKURVENÍ ISLÁMŠTÍ AHMEDI, KTEŘÍ NÁS VE VÝSLEDKU SNADNO PŘELIDNÍ A VYHLADÍ, VYPISOVAT NĚJAKÝ NESMYSLNÝ PETICE, SE KTERÝMA SI TY SVINĚ VE SNĚMOVNĚ MAXIMÁLNĚ VYTŘOU PRDEL?? NA TOHLE ČEKÁTE??? TOHLE TADY CHCETE???? TAK TO POTOM SNAD JEN UPŘÍMNOU SOUSTRAST, VY DEBILOVÉ.. V TOM PŘÍPADĚ BRZKÝ KONEC ČESKÉ ZEMĚ NA DOHLED!!!!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#16

2015-12-23 16:55

máme vládu a ta se má rezolutně postavit proti. Poslední dobou rozdává církvi ,uhlobaronům a t. d.A nebo prodává, to zase někdo dostal na vánoce kapříky......

Nepřihlášený uživatel

#17

2015-12-23 18:15

To se jim to rozdává z cizího!

Nepřihlášený uživatel

#18

2015-12-24 09:51

Zdravím lidičky, pěkné názory. Je fakt že ti hajzli nahoře si dělají jeden zákon vedle druhého pro sebe rozkradli vše co se dalo, nadělali si nesmrtelné platy a jen koukají kde by se dalo co ještě ukradnout...., Oficielně na ně nikdo nemůže a přitom od převratu překročili všechny psané i nepsané zákony včetně vlastizrady. Fakt by to chtělo novou sametovou revoluci a trošku důraznější a začít přímo ve sněmovně a měly by místo cinkání klíčů cinkat nábojnice z kalašniků :D. Nechápu proč lidi nemají trochu hrdosti a síly se proti tomu co se u nás děje postavit. Opravdu se Vám líbí dívat jak se Vám ti parchanti smějou drze do očí???Nikdy jsem nebyl v partaji ani ji nezastávám, ale ted by byl nejvyšší čas znárodnit vše, všechny ty zmetky co se na krachu republiky podepsali nahnat do dolů a ne kriminálu..samozřejmě s platem prodavačky... To by jako začátek snad stačilo a snad by se ještě něco dalo zachránit.       Hanz


Nepřihlášený uživatel

#19

2015-12-24 10:31

Slované by se meli spojit a ne se dohadovat komu patrilo to nebo ono uzemi ! ) "Demokracie, není-li kázní, se zbortí a rozplyne. Svoboda mezi lidmi není k tomu, aby atomizovala, nýbrž spojovala." Josef Čapek
Fil

#20 Re:

2015-12-29 08:27

#3: Vít Kuranda -  

 Jaká křivda? Těch se v dlouhých letech "našeho" národa odehrálo více. Stejně jako v okolních státech.

Víte praděda byl legionář z Ruské fronty. Vrátil se do vlasti ji osvobozovat a mimochodem bojoval i proti Polákům.

Předpokládám že nebojoval proti Polákům jen tak pro nic za nic. Tak že kde je ta křivda? Kdy začala a kdy skončila? Proč praděda nasazoval život za vlast? Proč můj i děda bojoval za vlast proti fašistům? Možná je potřeba si víc vážit lidí o nichž píšu a tím pak si uvědomit že za ten kousek země někdo Českého občanství i umíral.

Viz prohlášení člověka co jel pomáhat uprchlíkům, jenž korunoval v rozhovoru: Hranice je jen přežitá čára.

Ano, praděda boje přežil a ti co ne, jsou dle pána opravdu přežití... 

Václav Cvejn
Praha

#21 Re: Re: Václav Cvejn

2015-12-30 14:07

#12: Vít Kuranda - Re: Václav Cvejn 

 V Praze, dne 30. 12. 2015

 

Vážený pane Kurando,

mapa Českých zemí sem byla vložena pouze jako návrh s příspěvkem nemá vůbec nic společného! Česká republika by měla Sazko od Polska získat zpět.

Cvejn


Nepřihlášený uživatel

#22

2015-12-31 15:31

Musíme stále mít na mysli rok 1938. Tam se poláci zachovali tak, jako by se zachovali v budoucnu. Učme naše děti pravdě.

Nepřihlášený uživatel

#23

2015-12-31 21:17

Je to hanba.

Nepřihlášený uživatel

#24

2016-02-02 10:41

Presidenti Havel a Walesa se domluvili, že nikdo nebude vznášet žádné územní nároky a najednou je to tady. Dobré je se podívat na historickou mapu ČR z 19. století na Seznamu. Tam je hranice dost daleko posunutá do Slezska až po Czechowice a Bielsko. Hranici mezi našim územím a Malopolskem tvořila řeka Biala. Po rozpadu Rakouska-Uherska nám bylo uzemí rozhodnutím několika mocností a Polska odejmuto viz.: http://slezsko.net/historie/ceskoslovenske-slezsko

Vlastimil Řepka

Nepřihlášený uživatel

#25

2016-03-26 12:13

Samozřejmě že podepíšu :D