MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#67874 Re: Re: Re: A na co Putin má?

2015-12-11 15:07

#67872: - Re: Re: A na co Putin má?   

Všechno mohou mít, ale z čeho to zaplatí? Z našeho ukradeného uranu?  Nebo prostě budou spotřebovávat svojí ropu a plyn a budou se snažit vyvinout myčku, ledničku, pračku, okna, dveře, auto atd. atd. mobilní telefony, počítačové sítě? Ani bolševník nevydrží monokulturní prostředí. 

Jen letos z Ruska jen do USA odešlo více jak 240 000 lidí a to jen legálně. Je velmi pravděpodobné, že odcházeli jen vysokoškoláci a jen vysokošlsky vzdělaní absolventi. Je možné, že celková emigrace těchto lidí za rok číní až 750 000, což by znamenalo, že všichni absolventi VŠ v tom daném roce emigrovali. 

Velmi se obávám, že Rusko je spíše těsně před krachem. 

Dolar nakupují za 69,90 rublů a to rozhodně není všem dnům konec při ceně barelu ropy za 37 dolarů. 

http://www.bloomberg.com/quote/USDRUB:CUR

Rusko za dvacet let nepostavilo vlastní kosmodrom a do té čísti, kterou postavilo se nevejde velká raketa. Rusko evidentně nepohnulo se školstvím. Není schopno elektronizovat státní správu. Bez západních bankovních systémů nebudou fungovat banky a občané si ani nevyberou peníze z bankomatu. 

Amerika dnes velmi pravděpodobně má min. dvě firmy "malé" komerční, které jsou schopny létat do kosmu a s velkou pravděpodobností i s návratem nosných raket, tedy dnes prakticky začnou létat do kosmu za desetinu původní ceny a to jsou ve hře ještě zavedené velké firmy jako Boing a Lockheed. 

Rusko nenabídlo za dvacet let světu žádnou alternativu, kterou by bylo možno brát vážně. Nabízí jen vyhrožování jadernými zbraněmi. 

Kde je dne BRIC? 

Rusko se už vyprodává do Číny v představě, že své dluhy nikdy nesplatí, nejspíše. Nikdo další již o podíl na Rusku dnes nestojí a důvodem je právě to, že ropa a plyn budou v poměrně dohledné době komodity druhořadé a už nebude možné s jejich dodáním - nedodáním odběratele vydírat. 

Bez tehcnologíí západu by si Rusko ani nepropojilo počítače do sítě a co více, ani by žádný alespoň trochu smysluplný výpočetní výkon neměli. 

Obrannou vícevrstvou technologii se možností ničení mezikontinetálních raket ještě ve stratosféře má i tak miniaturní země, jako je Izrael. 

Rusko si dnes chce evidentně jejich mnohé odporné zbaně (termobarické - velká ubohost) ověřit ve válce, tedy se "předvést". Proč to dělají je otázka? Doposud především vyhrožují válčením a vedou masivní propagandistickou kampaň viz. dnešní obrázky v této diskusi. 

Rusku a Rusům bych velmi přál, aby dokázali spolupracovat, ale velmi se obávám, že raději uvěří lháři, že jim celý svět "něco závidí" (těžko říci co) a že jim celý svět "nepřeje úspěch" (ale v čem?). 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#67875 Re: Re: Re: Re: A na co Putin má?

2015-12-11 15:14:56

#67874: - Re: Re: Re: A na co Putin má?  

 Až na to, že rusové vyrábí například i vlastní procesory, či vyvíjí vlastní operační systémy, samozřejmě z bezpečnostních důvodů. Ruské softwarové firmy a ruští programátoři jsou považováni za světovou špičku. Například ruská firma Kaspersky Lab je jedním ze světových leadrů v oboru počítačové bezpečnosti atd.


Nepřihlášený uživatel

#67891 Re: Tady je BRICS

2015-12-11 16:06:15

#67874: - Re: Re: Re: 

 

V Rusku se schází země BRICS, Putin chce zesílit jejich pozici

 
Ufa (Rusko) - V ruském průmyslovém městě Ufa se scházejí představitelé zemí skupiny BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jihoafrická republika). Podle ruského prezidenta Vladimira Putina má summit sloužit k přerodu skupiny z pouhého fóra pro dialog na „použitelný nástroj světové politiky“. Posléze se v Rusku sejdou i státy sdružené v Šanghajské organizaci pro spolupráci (SCO). Pro Putina jde podle agentury DPA o dvě vrcholné politické akce letošního roku.
 

Pro šéfa Kremlu jsou nadcházející dny příležitostí, aby prosazoval svoji vizi multipolárního světa, ve kterém nemají hlavní slovo Spojené státy. Do skupiny BRICS, která zahrnuje 40 procent světové populace a pětinu výkonu globální ekonomiky, vkládá Moskva naděje už léta.

Dvoudenní summit dynamicky rostoucích zemí BRICS má podle Putina zahájit činnost nově vznikající rozvojové banky a rezervního fondu.Instituce mají být protiváhou Světové banky a Mezinárodního měnového fondu, kterým už dlouho dominují Spojené státy a Evropa. Počáteční vklad každého z pěti členských států BRICS má činit deset miliard dolarů. Postupně má být v nové bance až 100 miliard dolarů (přes dva biliony korun), stejně jako v novém nouzovém rezervním fondu. Penězi z rozvojové banky se mají v příštích letech financovat infrastrukturní programy.

Ruské ohlasy na summit v Ufě:

  • „Pro Putina je to příležitost předvést, že navzdory západním sankcím za ukrajinskou krizi si Moskva dokáže najít nové, mocnější spojence mezi budoucími pány světové ekonomiky,“ napsal list The Moscow Times v narážce na to, že byl Putin vyloučen ze schůzek skupiny nejvýznamnějších ekonomik světa - původně G8, nyní G7.
  • „Summit ukazuje, že izolace Ruska je jen mýtus, přes opačná tvrzení některých amerických a evropských politiků,“ řekl stanici Kommersant FM analytik Alexej Muchin z prokremelského Střediska politických informací.
  • „BRICS předznamenává nový svět, ve kterém Západ nebude dominovat,“ napsal expert Fjodor Lukjanov v listu Rossijskaja gazeta.