MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#67736 Re: Přečtu si celé zdůvodnění, ale obávám se, že nejen některé politické názory jsou ....

2015-12-10 20:49

#67732: - Přečtu si celé zdůvodnění, ale obávám se, že nejen některé politické názory jsou .... 

 jako ze mu (komukoliv) Ustava nepovoluje mit (konkretni) nazory, nebo coze to ma ten nesmyslnej canc znamenat?  :D

Mozna byste si meli rovnou zalozit petici "zakazujeme nemit rad Islam/uprchliky", nebo "zakazujeme mit rad Rusko"...bylo by hned jasnejsi, co jste zac

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#67746 Re: Re: Přečtu si celé zdůvodnění, ale obávám se, že nejen některé politické názory jsou ....

2015-12-11 08:57:02

#67736: - Re: Přečtu si celé zdůvodnění, ale obávám se, že nejen některé politické názory jsou .... 

 Není nejemší důvod takovou petici zakládat, zákon proti propagaci zločineckých ideologií věc popisuje velmi přesně.

Se Zemanam je ovšem problém ještě v tom, že jeho celé jednní musí být v souladu s celou ústavou, Zeman nemůže vytrhnout z kontextu např. odstavec, že není za své jednání nikomu odpovědný a že má absolutní beztrestnost a na základě toho jednat spíše za hranicí ostatních částí ústavy a zákonů země. 

Na Zemanovi je zarážející jeho masivní lhaní. Proč by člověk, který spravuje úřad v souladu s Ústavou měl potřebu takto masivně lhát a dokonce na lžích dále fabulovat jakýsi podivně vylhaný svět politiky? 

Na Zemanovi je zarážejcí jakými lidmí se obklopil. Proč by člověk spravující úřad prezidenta republiky měl potřebu mít kolem sebe lidi bez bezpečnostních prověrek. Lidi jako Nejedlý, Mynář, Augustin, Ovčáček?

Na Zemanovi zaráží i to, jaké lidi vyznamenává. Proč by demokrat měl potřebu vyznamenávat exponentny totalitního režimu na té nejvyšší úrovni, když zákon o zločinech komunismu hovoří naprosto jasně právě o těch, kteří se aktivně podíleli na represích, tedy nejen exponenti totalitních represivních složek, StB, KGBáci, ale logicky i ti, kteří je řídili tedy např. ministři komunistických vlád, komunističtí funkcionáři přímo spolupracující s represivními složkami. Je skutečně neuvěřitelné, že vyznamenal místopředsedu komunistické vlády, StBáky nebo ředitele firmy jejíž provoz byl používán na mučení vězňů v totalitě. 

Dovedete vysvětlit výše uvedené jednání Miloše Zemana tak, abyste nemusel použít odstavec z ústavy, že je absolutně beztrestný a neodpovědný ve svém jednání?