MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#67517

2015-12-08 02:59

Vesmírný banditismus? Američané si začnou přivlastňovat zdroje nebeských těles! Ne, to není v tip, Obama právě podepsal zákon! 

Jako parazit funguje americká ekonomika na zbytku světa už prakticky od II. sv. války. Éra petrodolaru pomalu končí, a tak americká administrativa protlačila nevídaný zákon, který doslova přepisuje dějiny lidstva. Zákon Space Act of 2015, který před několika dny podepsal Barack Obama, dává americkým občanům a americkým firmám právo vlastnit a těžebně využívat zdroje nebeských těles, ale bez toho, aby vlastnili nosiče těchto zdrojů jako takové, tedy samotná tělesa, planety anebo pozemky na nich. To totiž zakazuje smlouva Outer Space Treaty of 1967 uzavřená mezi Sovětským Svazem a USA. Nový americký zákon tuto smlouvu však skandálně obchází. Američané tak sice nebudou těleso, které se rozhodnou vytěžit, vlastnit jako takové, ale to jim podle tohoto nového zákona nebude bránit v legálním vlastnictví takto získaných zdrojů z tohoto tělesa.

 

Jde doslova o šok, protože to je vesmírný banditismus. Nevlastníte území, nevlastní pozemek, nevlastníte těleso, ale to vám podle nového amerického zákona, jako Američanovi, nebrání v tom, abyste přijeli s těžební soustavou a vyplundrovali oblast až na kost. Teď taková otázka: „Nepřipomíná vám to lehce chování amerických firem v některých státech i tady dole na planetě Zemi?“ Není přece potřeba vlastnit nějaké území, stačí prostě destabilizovat cílovou zemi, rozvrátit její vládu a poté v nastalém chaosu přijet s těžebními systémy a začít rejžovat.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#67522 Re: Máte tam celou řadu nepřesností....

2015-12-08 08:53:50

#67517: -  

 ...např. smlouva zdaleka nebyla uzavřena mezi Ruske a USA. Vlastní smlouva nijak nezakazuje využívat zdroje ve vesmíru, dokonce naopak kdokoliv kde je první v té části vesmíru, tak k té části získává nejen práva, ale také má i odpovědnost za tuto část vesmíru.