MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#67270

2015-12-05 14:15

Vyrostl jsem ve skromných podmínkách. Pak přišel mladší Asad a bylo lépe. Země se ale otevřela bezvěrcům - turistům, každý měl vzdělání a řada mladých studovala vysoké školy - Asad chtěl údajně národ vzdělat, ale naše víra trpěla. V centrech našich měst vedle sebe chodil křesťan i muslim, ženy nezahalené - ostuda. Ekonomicky to bylo dobré, ale že bych si žil jak v tom seriálu přátelé, to ne. Pak přišlo to naše jaro, šance udělat zde pořádek, vrátit se ke kořenům našeho náboženství. Někdo z venku sem propašoval zbraně a šlo se na věc. Ten bezvěrec Asad se ale bránil, tak jsem utekl a nyní jdu do Germany, ahoj, jsem Amar a pronásleduje mě Asad.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#67273 Re: Aneb ruská propaganda v praxi?

2015-12-05 14:43:27

#67270: -  

 Neověřitelný příspěvek, navíc v češtině odněkud převzatý.  Skutečně koelm roku 2000 byla Sýrie poměrně otevřenou zemí, přestože jejich státní bezpečnost byla v podstatě všudypřítomna a cizincům dokonce prolézala byty. Je tedy možné, že tak činili i vlastním občanům. 

To, že by opozice toužila po ortodočním způsobu správy veřejného prostoru je sice i částečně možné, ale pochybuji, že by o to stála většinová společnost, která se proti sekularizaci nijak nebránila např. "pasivním" zahalováním všech žen atd. 

Je zvláštní, že vy jako propagandista upozorňujete na to, že tam někdo propašoval zbraně a na východě Ukrajiny mluvíte o "obráncích" kteří je získali ve vojenských skladech. 

Nejpravděpodobnější je, že boj začíná ten, kdo má politickou moc a přímý přístup ke zbraním a velení. Nebylo tomu dle mého názoru jinak na Ukrajině (Janukovič) a nebylo tomu jinak ani v Sýrii (Asad). Mimo jiné proto, že na tom není nic tajemného a ani Janukovičovi  a ani Asadovi taková věc nedělala žádný problém, není to něco, co by bylo proti jejich přesvědčení, jejich předešlému jednání, tedy něco mimořádného, co by na jejich celková jednání nenavazovalo.