MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#67265

2015-12-05 13:40

Tohle se v Sýrii nedělo, to chce "umírněná opozice" ................ „Já nezabila!“ křičela žena přímo na ulici, než jí usekli hlavu mečem. Vítejte v Saúdské Arábii........ objevilo se video barmské ženy, která křičela „Já nezabila!“ až do momentu, kdy jí usekli hlavu. Mečem. Na ulici.............. a SA je největší kámoš soudruhů z USA....... Dva konkrétní případy pak vyvolaly vlnu nevole na mezinárodní úrovni. Jedním z nich je Ali al-Nimr, šíitský demonstrant, který byl k trestu smrti odsouzen již ve svých sedmnácti letech a údajně byl donucen doznat se ke zločinům, které sám nespáchal.

Druhým je pak Ashraf Fayadh, umělec a básník, jenž byl odsouzen k smrti za knihu básní, jež napsal před několika lety. Podle odborníků OSN na lidská práva je tento rozsudek v přímém rozporu s mezinárodní dohodou o lidských právech.

„Rozsudek smrti proti Fayadhovi je zatím posledním příkladem nedostatku tolerance ku svobodě vyznání a pokračující perzekuce lidí s otevřenou myslí, ke které v Saúdské Arábii dochází,“ říkají umělci, kteří se postavili za Fayadha. Na Twitteru se dokonce objevilo přirovnání rozsudku k postupu Islámského státu. Uživatele, který tuto poznámku napsal, chtěla Saúdská Arábie žalovat

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#67268 Re: Běžte s těmi bláboly už na ruské propagandistické servery....

2015-12-05 13:55:32

#67265: -  

 ... jsou to tuny a tuny nikdy neověřitelných hovadin a lží. Saudská Arábi si nehraje na nějakou extra demokracii, neříkají, že jsou západní demokracií, ale opozici nevraždí. Bohužel se ale opozici vyzvíou k tomu, aby ze země odešla, ale nikdy se nestane, že by takovým lidem ukradli jejich majetek, Nebrání jim majetek vývést ze země. 

Pokud existuje rozsudek v rozporu s lidskými právy a odsouzenému nebyla umožněna emigrace, je to hanembnost a je jednoznačné, že je to odsouzeníhodné, natož pokud byl odsouzen k smrti. 

Je dobré přitom připomenout, že komunisté o vlastní totalitě mluví jako o vrcholu demokracie, přesto v Rusku povraždili miliony vlastních občanů v gulagu, přesto v současnoti byla odkonce v Praze zavražděna ruská opoziční novinářka, přesto byl nedávno zavražděn opoziční politik atd. Tedy tvářit se jako demokracie a vraždit tímto způsobem dokonce ve světě za pomoci polonia, je věc neskonale hanebnější, než přiznat, že mám totalitní zřízení, nechci a nebudu ohrožovat okolí, ale nedovolím opozici a umožním emigraci komukoliv, kdo totalitou nesouhlasí. 

Možná i ze Saudské Arabie odcházejí statisíce lidí ročně jako ze současného Ruska, ale nejeví se to min. zatím pravděpodobné.