Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

Xenofob obecný

#4379 Eurozprávy

2015-10-08 19:45

Dnešní zpravodajství začínáme tragickou událostí, která otřásla celou Evropou. Týden probíhající potyčky mezi imigranty a příznivci hnutí PEGIDA v Drážďanech přijela uklidnit sama kancléřka Angela Merkelová. Když předstoupila před rozvášněný tisícihlavý dav a začala pronášet proslov o toleranci, dav se na ni vrhl, překonal ochranku a paní kancléřku zlynčoval. Ta zemřela při převozu do nemocnice. Při incidentu přišlo o život několik lidí a mnoho desítek bylo zraněno. Nepokoje probíhají i v jiných částech Německa. Z mnichovských kasáren unikly dvě stovky imigrantů a začaly rabovat město, ve Frankfurtu se střetli Turci s Kurdy, dva mrtví a několik desítek raněných. Nadále probíhají útoky na azylové tábory v Heidenau a Lipsku, v Bochumu dav ultrapravicových chuligánů vypálil mešitu. Nepokoje se rozšířily i do sousedního Rakouska, protiislamizační demonstrace v Salzburgu skončila potyčkami, na místě jsou desítky raněných, ve Vídni zase dav nacionalistů zaútočil na jednu z mešit zápalnými lahvemi, takzvanými molotovými koktejly.  

Na Václavském náměstí se konala masová demonstrace Na podporu národa a proti islamizaci naší republiky, kterou svolalo hnutí Blok proti islámu. Podle odhadů se jí zúčastnilo až sto tisíc lidí. Kordon těžkooděnců je musel oddělovat od nepočetné skupinky hatefree provokatérů, čítajících asi tři desítky aktivistů a členů hnutí antifa. Dav demonstrantů poté pokračoval přes Karlův most a Malostranské náměstí k poslanecké sněmovně, kde skandoval "pryč s přisluhovači islámu", "defenestrace" či "smrt vlastizrádcům!" Dav se snažil uklidnit ministr nejzbytečnějšího ministerstva Jiří Dienstbier, ale snesla se na něj smršť vajíček a rajčat. Z davu letělo i několik dlažebních kostek. Demonstrace se konala paralelně i v ostatních městech. Pro příklad Brno hlásí 25 000 účastníků, Ostrava 20 000, Plzeň 15 000, Liberec 10 000.  

Poslanecký klub hnutí Úsvit se snažil vyvolat hlasování o nedůvěře vlády a přivést tak zemi k předčasným volbám, ale neuspěli, neboť je nepodpořily ani ostatní opoziční strany. Dobře totiž věděli, že za současného rozpoložení společnosti by předčasné volby znamenaly i pro ně umíráček.   Poslanec Tomio Okamura sněmovně předložil svůj návrh zákona o kriminalizaci podpory totalitní ideologie islámu. Ten již nebyl smeten ze stolu jako dříve, ale část poslanců jej pod vlivem tlaku veřejnosti navrhla k dalšímu projednání. Otázka zákazu islámu je tedy stále otevřená.   A jedna radostná zpráva. Dnes se našel anonymní dárce, který věnoval na Klokánky potřebných 20 milionů korun a tím zachránil jejich provoz a osud mnoha nezaopatřených dětí. Tímto mu od srdce děkujeme.  

Dnes se konala v polském Krakowě schůze Visegradské čtyřky, kde se má projednávat. společné řešení imigrantské krize, bližší ekonomické semknutí zemí a tvorba jakési malé Středoevropské unie, která má naše země zbavit přílišné závislosti na Bruselu a ve společném bloku snadněji čelit případnému dalšímu zničujícímu přehlasování kvalifikovanou většinou západních zemí.  

A stručně zprávy z Evropy: Situace na maďarsko-srbských hranicích se dále přiostřuje. Koalice stran Fidesz a Jobbik odsouhlasila drtivou většinou kontroverzní zákon o trestu smrti za nelegální překročení hranic. Od té doby začala armáda, která střeží jižní maďarské hranice již dva měsíce, střílet ostrými náboji. Jen v Röszke si incidenty za dnešní den vyžádaly asi deset mrtvých imigrantů. Se sílící krizí strana Jobbik povolala na ochranu pohraničních žup svoji kritizovanou Maďarskou gardu, v zemi spontánně vznikají oddíly domobrany, podle odhadů domobranné oddíly čítají až sto tisíc osob. Ministr Andrej Babiš, snažící se populisticky přiživit na současné protiimigrantské vlně, přislíbil maďarským obráncům hranic kamion koblih zdarma.  

S podobnou imigrační vlnou se střetli i pohraničníci na Bulharsko-tureckých hranicích. Armáda povolala zálohy a do země přišly i dobrovolné oddíly z Rumunska a Makedonie. Země má již dva měsíce uzavřené hranice s Tureckem, i nadále se však přes ně snaží proniknout tisíce imigrantů.  

Protiimigrační chaos zavládl i ve Francii, kde vyhořelo několik mešit a modliteben. Podle předvolebních průzkumů by prezidentské volby s drtivou většinou 80 % hlasů již v prvním kole vyhrála Marine Le Pen. Její preference raketově vzrostly po nedávném teroristickém útoku v Louvru, který si vyžádal životy tří policistů, dvou atentátníků alžírského původu a deseti civilistů.  

Nizozemská vláda schválila návrh Geerta Wilderse na pozastavení imigrace z islámských zemí a zmražení bankovních účtů tamní islámské nadace, která prokazatelně financovala organizovaný zločin v zemi. Jeho návrh zákazu propagace islámu a prodeje koránu však sněmovna reprezentantů prozatím zamítla.  

Britská vláda, která pro uprchlíky uzavřela hranice již předminulý měsíc, provedla v celé zemi tvrdou razii proti islamistům. „Nulovou toleranci náboženskému fanatismu a středověkému tmářství, které sužuje naši zemi!“ nechal se slyšet nekompromisně premiér David Cameron. Stovky lidí byly zatčeny, desítky radikálních imámů vyhoštěny. Po nátlaku poslanců ze strany UKIP se rozhodl uspíšit vyhlášení závazného referenda o vystoupení z EU.  

Itálie u břehů Lampedusy potopila další loď s imigranty, ani jeden nepřežil. Je to tenhle týden již čtvrtá loď. Itálie se rozhodla pro nulovou toleranci imigrantů připlouvajících k jejím jižním břehům po nedávném teroristickém útoku v Římě, kde zemřelo dvacet lidí, defakto na nátlak bohatých severních regionů, které hrozily při nadále probíhající imigraci odtržením od země, což by znamenalo pro již tak strádající a černochy přeplněný jih ekonomickou katastrofu.  

Ve švédských volbách dle očekávání zvítězili Švédští demokraté a to natolik drtivě, že byli schopni sestavit vládu jen se dvěmi malými pravicovými stranami a zastavit tak mnoho let trvající devastaci země a švédské kultury pod taktovkou socialistů. Jako první uzavřeli hranice a zavedli zákony na potlačení multikulturalismu a islámu. Vlnu nepokojů, která takřka okamžitě následovala v Malmö, Göteborgu a Stockholmu, krvavě potlačila policie. Byla povolána i armáda.  

Taktéž v sousedním Norsku by podle průzkumů volby vyhrála konzervativní protiimigrační strana, Křesťanské Norsko, mainstreamovými médii označována jako Breivikovci, jelikož čerpá z odkazu tohoto masového vraha, stranou označovaného jako Osvoboditele. Skandinávské země, které byly nosným prvkem evropského muiltikulturalismu, tedy prudce otočily. Tento trend začalo před několika měsíci Dánsko, které v reakci na masivní proud běženců do země snížilo výši sociálních dávek na polovinu a nyní plánuje další radikální snížení pro občany nedánského původu, což označil evropský soud pro lidská práva jako nehorázně diskriminační. Předsedkyně dánské Lidové strany, Pia Kjaersgaardová, se však tomuto výroku jen vysmála.  

Tomu alespoň říkám pořádné zpravodajství, ne těm multikulti žvástům z Bruselu a nevymáchané huby Merkelové, žalostným diskusím o tom, jak jsou pro nás uprchlíci prospěšní a nekonečným obstrukcím kolem Elektronické evidence tržeb nebo zákazu kouření ve veřejných prostorách.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#4400 Re: Eurozprávy

2015-10-09 11:29:52

#4379: Xenofob obecný - Eurozprávy 

 Já když jsem se kdysi díval na zprávy, já se vždy vztekal a běsnil, čím nás to krmí za sračky, až jsem si řekl "mám já to zapotřebí?" zprávy jsem jednou pro vždy vypnul a sháním si informace pouze z vybraných zdrojů na internetu, protože si sám sebe až příliš vážím na to, abych konzumoval ty sračky, co nám v mainstreamu předkládají. Mrzí mě však, kolik lidí je na tom našem "nezávislém" zpravodajství závislých a nedokáže si vyhledat pravdu a tak věří těm kydům o mírumilovných muslimech, snahách o nastolení demokracie v blízkovýchodních zemích a bezpodmínečné užitečnosti Evropské unie :-(