PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Quoted post

Jan Kubalcik

#373 Re: Re: Re:

2015-10-07 14:37

#369: gorwynt - Re: Re: 

Hezký den.

Ad 1. Už jsem to naznačil, ale napíšu to tedy explicitně: protož nedůvěřuji partnerům v diskusi. Ta nedůvěra je daná vývojem. Když se diskutovalo o registrovaném partnerství, zaklínali se navrhovatelé, že požadavek na adopce nebude následovat. Kdyby si tehdy hlasující poslanci byli vědomi toho, že to není pravda, většina pro registrované partnerství by se v Parlamentu nenašla. Proto nyní odmítám oddělit dílčí požadavek na adopce partnerem biologického rodiče v rámci registrovaného partnerství, neboť zkušenost praví, že požadavek na adopce obecně bude následovat. Je to jedna otázka a jako jednotné otázce ji oponuji. Kromě toho, jak jste napsal, jedná se řádově o stovky nezletilých dětí, tedy něco na úrovni setiny procenta ze všech dětí v zemi (spíše ještě méně). Naprosto nevěřím, že se děje něco tak alarmujícího, aby bylo nezbytné novelizovat zákon kvůli situaci těchto několika set dětí. Naopak, zkušenost mi říká, že tato novelizace je zejména dalším krokem k tomu, aby byl vznesen požadavek na umožnění adopcí dětí homosexuálními páry obecně. Proto jsem svoji argumentaci vedl zejména proti tomuto záměru.

Doplněno dodatečně... chtěl jsem přihodit odkaz na text, kde se tomu věnuji explicitně, a zapomněl jsem na to... Tak tedy zde je.

Ad 2. Ale já celou dobu nemluvím o nějakých zárukách, ale o statistice (a všimněte si prosím, že tímto statistickým pohledem se dívám na homosexuály i heterosexuály...). Jestli je pravda, co jsem naznačil (odhadem z dostupných dat...), tedy že registrované partnerství je přibližně, v průměru, dvakrát labilnější než manželství, něco to přece vypovídá. Je přece v zájmu dítěte, má-li být adoptováno, aby prostředí, do kterého přichází, bylo co nejblíže optimu... a optimum je rodina složená z biologických rodičů, kteří se nerozvedou ani nerozejdou (řekněme, alespoň do dospělosti dětí, když to tedy bereme z pohledu jejich výchovy)... tedy blíže optimu je jednak rodina, navíc když je u ní pravděpodobnost rozpadu poloviční v porovnání s registrovaným partnerstvím, pak je to tím jen podtrženo.

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík

Odpovědi

gorwynt

#377 Re: Re: Re: Re:

2015-10-07 20:25:32

#373: Jan Kubalcik - Re: Re: Re: 

 A co byste tedy udělal s tím dítětem, které by přišlo o biologického rodiče? Odebral byste ho člověku, který se o něj doposud staral?