PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Quoted post

Jan Kubalcik

#355 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-02 14:20

#354: Jan Kubalcik - Re: Re: Re: Re:  

 ...pokračování...

Má to ale otazníky, např. tady se dočtete, že Praha statistiku rozpadu registrovaných partnerství nevede... Přitom téměř třetina uzavřených registrovaných partnerství je uzavřena právě v Praze. To je pak ale obtížné a příslušné údaje pro rozpad registrovaných partnerství je třeba brát jako pravděpodobně dost podhodnocené... Tady jsou novější údaje - na jedné straně nižší, než zmíněných 12,5%, na druhé straně ale také info, že nejen Praha ale i Liberec a Ústí nad Labem rozpady registrovaných partnerství neevidují... V závěru textu je pak metodologicky správně poznamenáno, že pro srovnání nelze použít číslo celkové rozvodovosti, neboť registrovaná partnerství netrvají ještě dostatečně dlouho (tak jsem samozřejmě postupoval)... Další zajímavost je tady, kde někdo patrně nějak manipuloval s daty - to co tam stojí neodpovídá tomu, k čemu jsem přímým výpočtem z dat došel... Ještě jsem si říkal, že by bylo zajímavé podívat se na nějaká zahraniční data, ale žádná se mi nepodařilo najít (ale, přiznávám, hledal jsem jen povrchně...).

Co chci ale říct tímto vším hlavně je, že je zcela legitimní zkoumat danou otázku touto optikou. Když ale budeme prověřovat jiné jevy, dostaneme se samozřejmě do jiného typu potíží... např. ono již dříve zmiňované domácí násilí, které bylo opakovaně tematizováno. Pokud jsme např. ochotni akceptovat, že znásilněním je každý manželský sex, ke kterému žena (proč vlastně jen žena, žeano??? :-)))) svolí, "aby byl doma klid" (jak pravila ta moudrá feministka...), pak nám u rodin vyjdou samozřejmě gigantická čísla... ale, obávám se, že s realitou nebudou mít nic moc společného.

Nicméně, přestože je tato rovina legitimní, zdaleka není rovinou hlavní...

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík

Odpovědi

gorwynt

#357 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-03 10:53:30

#355: Jan Kubalcik - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Váš názor má hlavu a patu, o tom žádná, přemýšlíte o tom zcela logicky. Přesto s tím nesouhlasím. To, z jakých důvodů nesouhlasím, jsem už popsal výše. Ví se o tom, že bezmála tisícovka dětí v ČR je vychovávána stejnopohlavními páry, předpokládám, že některé z nich jsou odrostlejší a mohou vyjádřit vlastní názor. Dál už to jsou jen spekulace.

Data o rozvodech a uzavřených sňatcích a partnerství, která citujete, jen dokazují to, že jsme prostě stejní. Jen se zamilováváme každý do jiného pohlaví. Žádný jiný rozdíl mezi námi není. Ale o tom už jsem také psal.