PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Quoted post

gorwynt

#357 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-03 10:53

#355: Jan Kubalcik - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Váš názor má hlavu a patu, o tom žádná, přemýšlíte o tom zcela logicky. Přesto s tím nesouhlasím. To, z jakých důvodů nesouhlasím, jsem už popsal výše. Ví se o tom, že bezmála tisícovka dětí v ČR je vychovávána stejnopohlavními páry, předpokládám, že některé z nich jsou odrostlejší a mohou vyjádřit vlastní názor. Dál už to jsou jen spekulace.

Data o rozvodech a uzavřených sňatcích a partnerství, která citujete, jen dokazují to, že jsme prostě stejní. Jen se zamilováváme každý do jiného pohlaví. Žádný jiný rozdíl mezi námi není. Ale o tom už jsem také psal.

Odpovědi

Jan Kubalcik

#368 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-06 14:42:33

#357: gorwynt - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Znovu Vás zdravím.

Už patrně jen drobné poznámky:

1. Děti, které jsou již ve stejnopohlavních párech vychovávány, jsou zcela jinou kapitolou. Je to v drtivé většině proto, že jeden z tohoto páru je zároveň biologickým rodičem dítěte. Přesto, uvádím pro úplnost, nejsem příznivcem toho, aby druhý z tohoto páru dítě mohl adoptovat (což je předmětem současné novely). Zkušenost zkrátka říká, že dané otázky od sebe nelze oddělovat - on by zákon o registrovaném partnerství vůbec neprošel, kdyby bylo jasné, že bude následovat otevření tématu adopcí dětí homosexuálními páry... Ale zpět: to, že shodou okolností jsou nějaké děti stejnopohlavními páry již vychovávány, nic neříká o tom, kdo má vždy dostat přednost při adopci právně volného dítěte z dětskéhé domova - je to vždy rodina, neboť je (za jinak stejných podmínek) blíže optimu.

2.A. No, data, která cituji, ale nejsou v případě registrovaného partnerství úplná (chybí Ústí nad Labem, Liberec, což by bylo lze pominout, ale hlavně ta Praha, kde byla uzavřena téměř plná třetina těchto partnerství)... čili skutečnost bude prakticky jistě horší (tedy registrovaná partnerství budou méně stabilní), než jsou presentovaná čísla. A rozdíl může být dost dramatický... je-li (teď tedy spekuluji...) 12,5% rozpadlých registrovaných partnerství z necelých dvou třetin, pak lineárně odhadnuto může být skutečnost k 19%... a to už JE signifikantně víc, než srovnatelné číslo pro manželství (je to téměř dvojnásobek)...

2.B. Stabilita vztahu je jen jedním z několika důležitých aspektů...

2.C. Uvědomil jsem si, že data ze zahraničí by asi byla velmi těžko použitelná... např. ve Francii mohou na jedné straně uzavřít "registrované partnerství" (něco na ten způsob) páry bez ohledu na sexuální orientaci, na druhé straně může být toto partnerství ukončeno svatbou (v případě homosexuálních párů tedy "svatbou"...). Čili, i kdybych na nějaká data narazil, asi bych nenašel čas je správně očistit a zpracovat...

2.D. Jak jsem uvedl, tohle je sice zajímavý výsek diskuse, ale není to nejdůležitější téma... Za dva nejpodstatnější body považuji to, že umožnění adopcí dětí homosexuálními páry se snižuje pravděpodobnost, že se k adopci volné dítě dostane do prostředí, které je co statisticky nejblíže statistickému optimu (představovanému biologickými rodiči)... a, za druhé, že takový krok dětem ničím neprospěje (a není-li nutné měnit, je nutné neměnit).

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík