Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#3943 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEVĚŘTE MU !!!

2015-10-01 14:12

#3939: apel do řad především křesťanů, aby se vzpamatovali, a nepodporovali islamizaci 

Nelze než zopakovat:  

Pokud nedokážete žít bez pána boha, je to Váš problém a problém těch, kdo jsou na Vás závislí. Ale necpěte to na stránky petice za referendum o vystoupení z EU.

Pokud jde o křesťany, pak názor hlavy početně největší z církví, tzn. papeže, je naprosto jednoznačný - křesťané mají aktivně podporovat uprchlíky a všemožně jim pomáhat, a to i nabídkou ubytování. Váš apel na ostatní křesťany, aby islamizaci nepodporovali, je tedy v rozporu s apelem papeže. Papeže přitom buďto přímo uznáváte za svou hlavu, jste-li křesťan - římský katolík, anebo jako křesťan jiné denominace alespoň v rámci ekumenismu vysoce respektujete.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#3946 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEVĚŘTE MU !!!

2015-10-01 15:17:20

#3943: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEVĚŘTE MU !!! 

 Vidíte, a já myslel, že papež František hovořil o přijímání syrských pronásledovaných křesťanů, kteří k nám utíkají, protoře jinak, ... jak asi by mohl myslet vážně muslimy ? - ubytovávat je ve farnostech a začlenit do svého společenství ? Jako, že by začali chodit vzývat alláha do katolického kostela ?

Proto jsem se domníval, že papež mluvil o křesťanech, a ne muslimech !? Myslíte, že jsem se mýlil ?

A jinak je to myšleno skutečně jako apel na křesťany (týká se petice za referendum o setrvání, či vystoupení z EU: třeba i z důvodů náboženských, tedy z důvodů víry. Svoji víru Vám samozřejmě nevnucuji, jen chci reagovat:

ANO,  TAKÉ  TATO  VÝZVA,  APEL  NA  KŘESŤANY,  ABY  SE  PŘIPOJILI  A  PODPOŘILI  TUTO  PETICI,  SEM  PATŘÍ !!!

JÁ  JSEM  JI  UŽ  PODEPSAL  I  PAPÍROVĚ,  A  TO  PRÁVĚ  Z  DůVODů,  JAKÉ  TADY  UVÁDÍM !


Nepřihlášený uživatel

#3950 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEVĚŘTE MU !!!

2015-10-01 15:54:31

#3943: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEVĚŘTE MU !!! 

 Jen poznámka:

Ani v římskokatolické církvi není bezhlavá absolutní poslušnost. Papeže máme brát vážně ve věcech víry a morálky, když hovoří veřejně a závazně tzv. ex cathedra (a to je opravdu velmi málo případů.) ... Pokud hovoří a sděluje svůj, soukromý názor, není pro katolíky závazný a papež v té věci není tzv. "neomylný" ! A to je také případ apelu papeže Františka o přijímání uprchlíků a umísťování jich do farností - jeho soukromý názor, zkrátka jeho reakce a vyjádření solidarity: ... nějak pomoci za římskokatolickou církev běžencům, ... zvláště, když viděl ty vlny přijíždějících a valících se běženců do Itálie !" Pokud vím, tak své "unáhlené" vyjádření poněkud zmírnil pro jeden Španělský list - ale to jsem jen slyšel - a není to tedy úplně zaručeno, pro zajímavost zde uvádím. (kdo chce po tom pátrat, ať pátrá ... třeba na netu.

Asi by tedy mohl jedině on sdělit jak to myslel, ale rozhodně ne pod poslušností, ... poněvadž takovou pravomoc nemá ! Je to pouhý jeho apel na solidaritu, o jejíž míře a konkrétnosti se mohou vést případné debaty a spory.

I TOMU VĚŘÍCÍ KATOLIK

#4035 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEVĚŘTE MU !!!

2015-10-03 02:27:29

#3943: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEVĚŘTE MU !!! 

Dodatek: "A ...

SAMOZŘEJMĚ  SE  PŘEDPOKLÁDÁ,  ŽE  I  PAPEŽ  FRANTIŠEK  A  BISKUPOVÉ  SI  TAKÉ  VEZME  (VEZMOU)  K  SOBĚ DO  REZIDENCÍ  NĚJAKÉ  RODINY  BĚŽENCů !

CÍRKEV  JE  JISTĚ  BOHATÁ  I  CHUDÁ  ZÁROVEŇ:  ...  JAK  KDE !!!

OVŠEM  MÁ  BÝT  BOHATÁ  SVOU  POMOCÍ  A  ŠTĚDROSTÍ,  JAK  JISTĚ  MYSLEL  PAPEŽ  FRANTIŠEK: ... KUPŘÍKLADU  VATIKÁN  A  NĚKTERÉ  BISKUPSKÉ  REZIDENCE  (ALE  HLAVNĚ  VATIKÁN)  JSOU  VELMI  BOHATÉ (PRAVDA,  NA  KULTURNÍ  DĚDICTVÍ  A  UMĚLECKÉ  HODNOTY  A  PŘEDMĚTY,  KTERÉ  OVŠEM  MNOHDY  VůBEC NESLOUŽÍ  BOHOSLUŽEBNÝM  POTŘEBÁM,  BA  ANI  ZDALEKA  NESOUVISEJÍ  S  KŘESŤANSKOU  VÍROU  -  NAPŘ. POHANSKÉ,  STAROŘÍMSKÉ  SOCHY  MLADÍKů,  KTERÝM  JEDEN  Z  MORÁLNĚ  SMÝŠLEJÍCÍCH  PAPEŽů  NECHAL ALESPOŇ  CUDNĚ  ZAKRÝT  CITLIVÁ  MÍSTA,  ...  ALE  I  MNOHA  JINÝCH  OBRAZů  A  ARTEFAKTů,  PO  STALETÍ (NA)SBÍRANÝCH !!! ...

TOHO  SE  JISTĚ  BĚŽENCI  A  CHUDÁCI,  KTERÉ  SI  PAPEŽ  FRANTIŠEK  VEZME  K  SOBÉ  -  NENAJEDÍ,  NICMÉNĚ PRODEJEM,  ZPENĚŽENÍM  TOHO  VŠEHO  BY BYLO  MOŽNO  ZÍSKAT  VELMI,  VELMI  HEZKOU  SUMU  NA  PODPORU NEJCHUDŠÍCH  A  NEJPOTŘEBNĚJŠÍCH.  PEVNĚ  VĚŘÍM,  ŽE  PAPEŽ  FRANTIŠEK  TEN  SVůJ  APEL  MÍNIL  VÁŽNĚ, A  ŽE  SE  TAKÉ,  JAKO  I  OSTATNÍ  BISKUPOVÉ  A  KARDINÁLOVÉ,  VČETNĚ  TĚCH  NAŚICH  ...  ZAPOJÍ  A  PůJDOU PŘÍKLADEM !!!