MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#58644 Re: Re:

2015-09-23 09:32

#58642: - Re:  

 

Dnešní ranní Today, jež moderovala Sarah Montegue, mělo řadu vstupů týkajících se aktuální migrační krize (iPlayer BBC - http://www.bbc.co.uk/programmes/b06bcssy). Naprostý chaos panující ve střední a jižní Evropě prý svědčí o totální akční neschopnosti Evropy jako celku. Každá postižená země je v problému ponechána úplně sama a bez pomoci.

V této souvislosti přítomní komentátoři jednoznačně přiřkli velkou část zodpovědnosti politice Angely Merkelové a jejímu pozvání pro migranty do Německa. Dle nich Merkelová udělala "kolosální historickou chybu" pro budoucnost Evropy. Zcela nerespektovala mezinárodní společenství a udělala jednostranný krok, jehož důsledky vystavily jiné státy obrovskému sociálnímu tlaku a bezpečnostnímu riziku.

Zajímavá fakta zazněla i o skladbě migrujících lidí. Dle posledních údajů Eurostatu tvoří Syřané mezi migrujícími nejpočetnější skupinu, ale i tak jich je jen 20 procent. Naprostá většina migrantů totiž přichází z jiných zemí -  Afganistán, Albánie, Pákistán, Bangladéš, Kosovo a řada Afrických zemí. To v přímém vstupu ze Záhřebu potvrdila i reportérka BBC Lucy Williamson. Dle ní navíc i řada Syřanů nepřichází do Evropy z válečných zón, ale z relativně bezpečných oblastí, jako jsou části Damašku, Kypru či Turecka, kde tito lidé donedávna žili a pracovali (mimo uprchlické tábory). Dle přímých svědectví v reportáži se také mnoho lidí za Syřany pouze vydává, používajíce falešné syrské doklady. Když se reportérka těchto lidí ptala, proč tedy vlastně jdou do Evropy, odpověď všech byla jednoznačná - chtějí lepší život, který "dostanou" v Německu a severní Evropě.

Vedle nepříliš promyšlené německé politiky působí britský přístup k migrační vlně daleko racionálněji. Zaprvé - Britové posílili ochranu Eurotunelu ploty a psovody, od pašování přes trajekty se snaží odradit nekompromisním uplatňováním velkých trestů a pokut. Za druhé - Británie jednoznačně odmítla jakékoli kvóty na přerozdělování migrantů. Za třetí - i Británie chce pomoct lidem v nouzi, udělá to však o své vůli a dle svých pravidel a možností. Cameronova vláda se rozhodla, že Británie jako bohatá země přijme v průběhu pěti let 20.000 syrských uprchlíků (což by k velikosti České republiky odpovídalo 3.000 lidí). Dle Britů však nejvíce postižení lidé nejsou ti, kteří jsou schopni migrovat tisíce kilometrů, ale ti, kteří jsou v uprchlických táborech za Syrskými hranicemi. Británie tak bude přijímat jenom lidi z uprchlických táborů, přednostně válečné sirotky a matky s dětmi.  

Bylo by příjemným překvapením, kdyby i česká vláda jednala tak sebevědomě a logicky a přitom tak humánně a sympaticky. Přes silná slova však česká vláda spíše selhává. Neustále tvrdí, jak tvrdě jde protí kvótám a přitom občanům mezi řádky podsouvá stále rostoucí čísla migrantů, které chce do republiky dostat -  nedávno to bylo 15 syrských rodin, dnes už je to 15.000 lidí. Opravdu by mě zajímalo, kdo jim ještě věří, že toto číslo je konečné. Česká vláda nepřišla s žádným důvěryhodným proakčním plánem, který by před veřejností obhájila a pak uvnitř i vně státu prosazovala. Zdá se, že je spíše ve vleku událostí a příkazů ze západu.

Dokáže současná česká vláda odmítnout evropský, respektive německý, diktát? Pokud Česká republika skutečně přijme desetitisíce muslimů, pak začne její islamizace. To přinese velké kulturní, sociální i politické napětí a ohromné bezpečností riziko (vše to, co vidíme v jiných evropských zemích). Takový krok by změnil Českou republiku jednou provždy, nenávratně. K takovému rozhodnutí by proto vláda volená na čtyři roky neměla mít mandát, k takovému kroku by měla vypsat referendum. V těchto dnech se totiž nerozhoduje jen o počtech migrantů, rozhoduje se o budoucnosti celé České republiky.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#58648 Re: Re: Re: Ruský trolle.....

2015-09-23 09:45:38

#58644: - Re: Re:  

 Ruský trolle, dovolím si to pro toto:

 nedávno to bylo 15 syrských rodin, dnes už je to 15.000 lidí.

O azyl - pro některé nechápavé se vždy jedná o "politický" azyl může žádat jen velmi malé procento lidí, kteří každoročně do Evropy přijdou. Ostatní statisíce příchozích ročně jsou lidé, kteří si vyřídí pracovní povolení a povolení k pobytu. 

Tito lidé zajišťují stabilní počet obyvatel v Evropě, jen tak mimochodem. 

Vaše plácání tedy hrušek s jablky je přesně to, co vy ruští trollové děláte, na věci reálné vystaví naprostou fabulaci. 

Je bohužel pravda, že Evropa dosud neví, co je příčinou několka tisícové skupiny lidí, která se pohybuje Evropou, resp. je možné, že bezpečnostní složky zemí EU už to snad tuší, ale nemají přesné důkazy a důvody, proč se tato skupina Evropou pohybuje. 

Je skuečně možné, že je to pokus Ruska destabilizovat Evropu a zbavit se pro budoucnost lidí odvážných, schopných, inteligentních, vážících si demokracie v oblastech o které má dnes už opět totalitní Rusko zájem. 


Nepřihlášený uživatel

#58658 Re: Re: Re:

2015-09-23 10:34:17

#58644: - Re: Re:  

 Madam Merkelová by měla za tento svůj kardinální životní průser, který vydatně pomůže ke zničení Evropy,  odstoupit !!