Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

Petr

#780

2015-09-23 08:28

Dobře, vystoupíme z EU a co pak? Jste jen ovčí stádo a nebo máte taky nějaké smysluplné plány, alternativy? Jste si vědomi toho, že naše ekonomika je na EU závislá? Co budete dělat, až přijdete o práci, protože bude Česko na okraji zájmu investorů?

Odpovědi

Svarun

#798 Re:

2015-09-23 08:37:39

#780: Petr -  

 Koukám, že jsi nikdy neslyšel o Evropském sdružení volného obchodu (EFTA), kam patří i země jako Švýcarsko, Norsko, Island či Lichtenštejnsko, které nejsou v EU. Je rozhodně lepší z EU vystoupit a vstoupit do EFTA, tenhle směr vidím do budoucna jako jediný možný. Volný obchod zboží a osob zajišťují separátní smlouvy a to Schengenská a smlouva o Evropském hospodářském prostoru. My jsme tyto smlouvy přijali zároveň se vstupem do EU, a proto si spousta lidí mylně myslí, že musíme být v EU, abychom využívali těchhle výhod. Ale zmíněná čtyřka tyto smlouvy využívá, ale členy EU nejsou. Takže bezcelní zóna by byla a pasové kontroly nejsou až takový problém, to je na hranicích minimální zdržení a je to velmi nízká daň za bezpečnost naší země. Víza by byly potřeba jen z/do rizikových zemí. Lepší ochrana vnějších hranic se měla zařídit už když se zřizoval Schengen. Mimoto hraniční země Schengenu mají povinnost zajistit hranice proti nelegálnímu vniknutí cizích osob. Ve Varšavě sídlí k tomu zřízený jakýsi výbor EU. Pokud ty země tak nečiní, ba naopak, ty osoby aktivně do svých zemí přivážejí, je to výhradně jejich problém. A pokud nám ty imigranty budou vnucovat, nezbyde nám nic jiného, než si naše hranice hlídat sami. Kvůli pár Rusům na motorkách se dělal takový tyjátr a tady připlouvají tisíce nebezpečných běženců týdně a EU dělá, jako by se vlastně nic nedělo. To je na hlavu uhozené. Evropa není nafukovací.

Anaj

#2459 Re:

2015-09-24 13:32:51

#780: Petr -  

  Promiň, ale ty jsi naivní. Jednak němčouři a ostatní západní zloději jsou rádi, že mají vůbec nějaké kšefty a někdo na ně dělá za suchý chleba a vodu. S Ruskem jich už ztratily dost, díky těm americkým sankcím. Smlouvy běží, rovněž výroba, z penězovodů teče zlato, mozoly a krev. Je možné, že jim US nařídí okamžitou sebevraždu a odtáhnou ze dne na den. I to je možný, ale pokud vystoupíme, strhne se dominový efekt rozpadu, což stejně přijde a nebude to trvat dlouho. Západ a FED jsou withou credit, nemohou si dovolit ani žádného člena vyloučit, protože na to nemají, jenom štěkají, ale hrůzou, že se to rozpadne. Viz. Řecko, které do toho půjde hned až Putin zamává, zatím má chlapec moc práce. No, tak co se bojíš. Proto je pitomost Sobotky, že jim ustupuje. On ale má slíbený ráj na zemi, ale bude to peklo, protože Obanán a Milka jsou satanisti. Zmatek bude tak jako tak. Kdo bude živit ty jejich refugees, za co budou US a Izrael kšeftovat, pokud zruší fungující výrobu u satelitů? Myslím si, že němčouři mají stažené půlky dokonale, jak nikdy neměli, i ta jejich kráááva Milka a buzeranti z Bruselu. Němci nemají ani na důchody, protože je Milka věnovala US na ty hypotéky. Jsou v pasti díky té své němčourské nadřazenosti, dokonalosti, pokrytectví a vychcanosti , která je tak děsná, že si nechají i palice řezat, jak jsou z toho překvapeni. Já je znám, jsou furt stejní, milují svého vůdce a svého žida. Každý žid měl v koncentráku číslo, pečlivě zazamenali komu vytrhli zub a prošel komínem. Jo, to jsou oni. Nikdy neměli srdce a v hlavě cit. Nikdy nepoznali kdy končí pragmatismus a začíná fašismus. Jsou z toho všeho blahobytu zkažení a ten chalifát si zaslouží. My se k nim nehodíme, jsme Slované a jako stát jsme kolonie neměli ani je nedrancovali. A kdyby nedopadlo nic, tak tu máme šikmoočáky, kteří čekají na investice v Evropě jak na smilování boží. To budou mít plastičtí chirurgové žně. Ono to ale dopadne stejně jinak, protože Putin pro nás chystá asi překvapení. No, sedět na vejcích asi nebudeme. Je potřeba se pro budoucnost národa i trochu obětovat.