MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#58514

2015-09-22 11:28

Reportážní fotograf Jan Šibík se vydává do míst zahlcenými uprchlíky a přináší z nich reportáže. V té poslední však popsal situaci na srbsko-maďarské hranici a vysloužil si za to vlnu kritiky. Natočil totiž, jak uprchlíci plýtvají jídlem a jaký nepořádek po nich zůstává. Vyzval také ty, kteří chtějí pomoci, aby přijeli a uklidili po nich.

V dvouminutové reportáži ze srbsko-maďarské hranice uveřejněné 13. září na Aktuálně.TV Jan Šibík popisuje, že na rozdíl do ostrova Lesbos, který navštívil před měsícem, tady nikdo hlady netrpí. Jídlem se zde plýtvá a sám Šibík byl podle svých slov šokován množstvím vyhozených potravin. ,,Všude se válí hrozné množství jídla, pití, stanů – je to prostě všude. Viděl jsem i vyhozené české tatranky, konzervy,“ říká.

Stany, karimatky a spacáky uprchlíci použijí jen na jednu noc a protože se s nimi nechtějí zatěžovat, vyhazují je, respektive nechávají je na místě. Fotograf dokonce viděl, jak nafukovací karimatky které stojí přes tisíc korun, uprchlíci přikládali na oheň. ,,Plno lidí sem volá a ptá se, jakým způsobem by mělo pomoct. Jediné, co mě napadá, je, aby sem přijeli a bohužel po těch uprchlících uklidili,“ uzavírá svou reportáž fotograf.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#58516 Re:

2015-09-22 11:32:25

#58514: -  

Odpad po afrických uprchlících - nesplněný sen českého bezdomovce.