MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#58493 Re: Veškeré imigranty v Evropě považuji pouze za ekonomické migranty

2015-09-22 08:48

#58489: - Veškeré imigranty v Evropě považuji pouze za ekonomické migranty 

 To právě není pravda, celkový počet imigrantů do EU je v podstatě stále dlouhodobě stejný a jedná se o statisíce lidí ročně. Zajišťují např. i stabilní počet obyvatel v EU. Tito lidé se ovšem o sebe sami postarají, řádně žádají o pobytové vízum, získávají standardním způsobem pracovní povolení a odvádí daně a pracují. 

Dnes se situace liší jen tím, že se EU pohybuje skupina tisíců lidí, kteří s největší pravděpoobností mají nárok na politický azyl a tedy podstupují úplně jiný proces vstupu a pobytu v EU. Typicky EU má náklady s těmito lidmi a velmi urychluje celý proces získání víza pobytového a pracovního povolení.

Nárok na politicky azyl vniká na základě Všeobecné deklarace lidských práv (1948 - v OSN se mnohé totalistní státy hlasování zdržely) - kdy sigrantáři této listiny (z Helsinské konference 1972) jsou opět typicky demokratické státy a dokonce mnohdy i státy totalitní viz. např. účast ČSSR na Helsinské konferenci, kdy již ale v roce 1960 "tak nějak" komunistický režim Všeobecnou deklaraci lidských práv zakomponoval do Ústavy, ale bohužel jen "tak nějak", jak je pro totality typické. 

Je také typické, že lidé, kteří jsou skutečně donuceni k politickému azylu, budou jej hladat ve státech velkých s dlouhodobou historií demokracie, které jsou schopny jim nejen zajisti daleko lépe bezpečnost (mnohdy dokonce za pomoci nové identity) než státy malé, ale také poskytují daleko větší příležitost k uplatnění v původním oboru, který azylant měl. Pro rozhodování jistě hraje roli i znalost jazyka či alespoň částečná znalost jazyka. Proto azylanté typicky imigrují do zemí, které původně sravovali jejich oblast, neboť znalost jazyka koloniálních mocností se v bývalých koloniích stále udržuje. 

Francie např., přestože sama používá Euro, spravuje pro celou řadu zemí z bývalých kolonií jejich měnové systémy, což bude jistě pro místní ruské trolly zpráva minimálně překvapující, přestože oni by takovou věc chtěli realizovat viz. ukradení Krymu a zavedené ruských bonů tedy rublu. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#58499 Re: Re: Veškeré imigranty v Evropě považuji pouze za ekonomické migranty

2015-09-22 10:51:15

#58493: - Re: Veškeré imigranty v Evropě považuji pouze za ekonomické migranty 

 Státní televize ZDF uvedla ve svých zprávách vyjádření ministra vnitra, že naprosto klíčovým úkolem nového úřadu BAMF – "Bundesamt für Migration und Flüchtlinge" je zásadní zrychlení vyřizování žádostí o azyl, ačkoliv letos má spolkový úřad k vyřízení již nyní dvojnásob případů než v celém předchozím roce 2014.